Μεγάλη απάτη: Άσχημα νέα για όσους έχουν το Viber στο κινητό τους! « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Μεγάλη απάτη: Άσχημα νέα για όσους έχουν το Viber στο κινητό τους!

στις   12:25 μ.μ.  |  Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

 


Μεγάλη απάτη: Στη σημερινή εποχή, το διαδικτυακό έγκλημα έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα, με απατεώνες να εκμεταλλεύονται τις επαφές των χρηστών για να υποκλέψουν τους λογαριασμούς τους μέσω Viber.


Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας (CSIi), οι φίλοι και οι γνωστοί συχνά λειτουργούν ως «Δούρειοι Ίπποι», καθιστώντας δύσκολη την αναγνώριση της απάτης από τα υποψήφια θύματα.


Διαδικασία της απάτης

Οι δράστες αποκτούν πρόσβαση στον λογαριασμό ενός χρήστη ή δημιουργούν ένα προφίλ που μοιάζει με αυτό κάποιου που το θύμα γνωρίζει. Στη συνέχεια, στέλνουν μήνυμα μέσω Viber, ζητώντας από τον χρήστη να τους παραχωρήσει έναν κωδικό επαλήθευσης, υποστηρίζοντας ότι τον χρειάζονται για την επαναφορά του δικού τους λογαριασμού.

Ο κωδικός επαλήθευσης που ζητούν οι απατεώνες είναι ένας μοναδικός αριθμός που αποστέλλεται από το Viber στους χρήστες όταν επιχειρούν να συνδεθούν από νέα συσκευή. Αυτός ο κωδικός είναι κρίσιμος για την ασφάλεια του λογαριασμού, αλλά οι δράστες τον επιθυμούν για να αποκτήσουν πρόσβαση.

Εφόσον οι χρήστες παραδώσουν αυτόν τον κωδικό, οι δράστες αποκτούν άμεση πρόσβαση στον λογαριασμό τους.

Με τον λογαριασμό στην κατοχή τους, οι απατεώνες μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτή την πρόσβαση για να εξαπατήσουν άλλους φίλους ή συγγενείς του χρήστη, δημιουργώντας έτσι μια αλυσιδωτή αντίδραση απάτης.

Διαβάστε επίσης: Απάτη-μαμούθ: Κέρδη άνω των 230.000 ευρώ σε διαδικτυακές αγγελίες ΙΧ στην Θεσσαλονίκη


Προσοχή στις άγνωστες κλήσεις

Οι χρήστες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν να επιστρέφουν οποιαδήποτε άγνωστη κλήση μέσω Viber. Τέτοιες κλήσεις μπορεί να είναι παγίδες που στοχεύουν στην κλοπή προσωπικών δεδομένων ή στη διάπραξη άλλων εγκλημάτων. Η ενημέρωση και η προσοχή είναι τα βασικά βήματα για την πρόληψη τέτοιων απατώ

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html