Η παγίδα με τα tips των εργαζομένων: Φορολογούνται όταν δίνονται μέσω POS « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Η παγίδα με τα tips των εργαζομένων: Φορολογούνται όταν δίνονται μέσω POS

Κατηγορία Οικονομία στις   6:07 π.μ.  |  Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024




Μισθός θα θεωρείται, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Εστιατόρων Γιώργο Κουράση που επικαλείται την απόφαση του Αρείου Πάγου, το φιλοδώρημα των εργαζομένων, όπως είναι γνωστό αλλιώς το tip.


«Το φιλοδώρημα για τον επιχειρηματία είναι μία παγίδα και μία πολύ εύκολη παράβαση η οποία μπορεί να γίνει για την επιχείρηση εάν δεν τηρηθούν κάποιοι κανόνες απόδοσης του φιλοδωρήματος στον εργαζόμενο» είπε ο κ. Κουράσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


«Έχουμε μία απόφαση του Αρείου Πάγου που λέει πως το φιλοδώρημα είναι μισθός. Θα πρέπει να αποδίδεται με τη μορφή του μισθού στον εργαζόμενο, άρα θα έχει κρατήσεις, ασφαλιστικές εισφορές και όλους τους φόρους» διευκρίνισε σχετικά με το τι άλλαξε στο tip.



Σύμφωνα με τον κ. Κουράση, το θέμα έχει προκύψει από τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS. Εξήγησε τη διαδικασία που ακολουθείται: «Αν ένας λογαριασμός είναι 100 ευρώ, ο οποίος έχει εκδοθεί από την ταμειακή μηχανή.


Πάει στον πελάτη, εκείνος λέει ότι θα πληρώσει με κάρτα, του δίνουν το POS και λέει αντί για 100 βάλτε και 10 ευρώ για το προσωπικό. Αυτά με οδηγία του κ. Πιτσιλή από το 2023, θεωρείται εκκρεμής συναλλαγή».


«Δεν δημιουργεί πρόβλημα στην επιχείρηση και αυτή, στο τέλος του μήνα επιδίδει στον υπάλληλο το πρόσθετο ποσό από τα φιλοδωρήματα, παρακρατώντας τις ασφαλιστικές εισφορές.


Στο τέλος του έτους, οι αμοιβές αυτές θα πρέπει να καταγράφονται στο εκκαθαριστικό ως πρόσθετες αποδοχές, το οποίο σημαίνει υψηλότερη φορολόγηση για τον εργαζόμενο» συμπλήρωσε.


Όσον αφορά το κατάστημα, η παγίδα είναι η εξής: «Επίσης, αν η απόδειξη είναι 100 ευρώ και με το φιλοδώρημα δίνεται ποσό 110 ευρώ, η απόδειξη του ταμείου γράφει 100 ευρώ που είναι η αξία της αγοράς του πελάτη. Αυτό δημιουργεί μία διαφορά στον τζίρο.


Αν δεν ακολουθηθεί η διαδικασία που αναφέραμε νωρίτερα, στον φορολογικό έλεγχο μπορεί να αναγνωριστεί και να έρθει πρόστιμο για παράβαση στο κατάστημα από εκεί που δεν το περιμένει. Γι’ αυτό το πουρμπουάρ είναι πιο βολικό σε μετρητά. Είναι προσωπική συναλλαγή».


reader.gr



Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html