Πώς πήρε το όνομά της η πίτσα Μαργαρίτα - Η ιδιαίτερη ιστορία « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Πώς πήρε το όνομά της η πίτσα Μαργαρίτα - Η ιδιαίτερη ιστορία

στις   1:00 π.μ.  |  Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

 


Αν ποτέ φτιάχνατε μια λίστα με τα φαγητά που θα μπορούσατε να τρώτε σε καθημερινή βάση, αυτή σίγουρα θα συμπεριλάμβανε και την πίτσα. Και πολλοί θα σημείωναν την πίτα στην πιο κλασσική της μορφή. Την πίτσα Μαργαρίτα. Δηλαδή ντομάτα, μοτσαρέλα, φρέσκο βασιλικό, αλάτι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Είναι από τις πιο γνωστές πίτσες και σίγoυρα την έχετε γευτεί… άπειρες φορές. Πότε δημιουργήθηκε και πώς βγήκε το όνομά της;



Η πίτσα Μαργαρίτα, λοιπόν, έχει βασιλικές ρίζες! Ω, ναι. Ολόσωστα διαβάσατε. Για να μάθουμε την αρχή της ιστορίας, θα πάμε πίσω στο 1889 στη Νάπολη, όταν κατά τη διάρκεια επίσκεψης της βασίλισσας Μαργαρίτα της Σαβοΐας, σύζυγος του βασιλιά Ουμπέρτο I, άρχισε να βαριέται το γκουρμέ γαλλικό φαγητό που σερβιρίζονταν εκείνη την εποχή. Βλέποντας τους ντόπιους να τρώνε ένα μεγάλο ψωμί, η περιέργεια της βασίλισσας μεγάλωσε και έτσι το δοκίμασε. Το βρήκε υπερβολικά νόστιμο.


Σύμφωνα με το θρύλο, η βασίλισσα κάλεσε τον πιο διάσημο παρασκευαστή πίτσας στη Νάπολη, Ραφαέλε Εσπόζιτο, για να της προετοιμάσει μια ποικιλία από διάφορες πίτσες. Ο Εσπόζιτο ήταν σεφ και ιδιοκτήτης μιας ταβέρνας με την επωνυμία «Η πιτσαρία του Πιέτρο και αυτό είναι αρκετό» (Pizzeria di Pietro e basta così). Η αγαπημένη της ήταν και η πιο απλή. Αυτή που περιείχε ντομάτα, φέτες μοτσαρέλας και βασιλικό. Μάλιστα, λένε ότι φτιάχτηκε και προς τιμήν της, καθώς περιείχε τα χρώματα της ιταλικής σημαίας -πράσινο – βασιλικός, λευκό – μοτσαρέλα, κόκκινο – ντομάτα.


Η βασίλισσα ενθουσιάστηκε τόσο πολύ, που έστειλε μια επιστολή ευχαριστιών στον Εσπόζιτο και εκείνος με τη σειρά του ονόμασε την πίτσα προς τιμήν της βασίλισσας. Πίτσα Μαργαρίτα.


 yougogreece.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html