Τεράστια ζήτηση για Airbnb στην Αθήνα τα Χριστούγεννα: Που κυμαίνονται οι τιμές; « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Τεράστια ζήτηση για Airbnb στην Αθήνα τα Χριστούγεννα: Που κυμαίνονται οι τιμές;

στις   8:39 π.μ.  |  Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

 


Τον τέταρτο υψηλότερο ρυθµό αύξησης της πληρότητας στις βραχυχρόνιες µισθώσεις µεταξύ 12 ευρωπαϊκών χωρών είχε τον Σεπτέµβριο η Ελλάδα, σε µία ακόµη ένδειξη ότι η ζήτηση για τους µήνες πριν και µετά την καρδιά του καλοκαιριού ενισχύεται.


Παράλληλα, η Αθήνα βρίσκεται µεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων µε τη µεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης για βραχυχρόνιες µισθώσεις κατά τις εορτές των Χριστουγέννων. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την τελευταία µελέτη της AIRDNA.


Συγκεκριµένα, η αύξηση της ζήτησης για τέτοιου τύπου καταλύµατα τα Χριστούγεννα στην ελληνική πρωτεύουσα είναι της τάξης του 31%. Οσον αφορά την αύξηση της πληρότητας τον Σεπτέµβριο σε σχέση µε τον αντίστοιχο µήνα του προηγούµενου έτους, αυτή διαµορφώθηκε στο 6,6%. Συνολικά η εικόνα που προκύπτει για την αγορά των βραχυχρόνιων µισθώσεων στην Ελλάδα παραπέµπει σε περαιτέρω περιθώρια ανάπτυξής της όσον αφορά τη ζήτηση και την πληρότητα.


Τεράστια ζήτηση για Airbnb στην Αθήνα τα Χριστούγεννα: Που κυμαίνονται οι τιμές;

Πηγή φωτογραφίας: shutterstock.com

Σύµφωνα µε τον συµβουλευτικό οίκο που ειδικεύεται στην αγορά των βραχυχρόνιων µισθώσεων, ένας λόγος για τον οποίο τα περιθώρια βελτίωσης της ζήτησης είναι υπαρκτά είναι το γεγονός πως τα διασυνοριακά ταξίδια εντός της Γηραιάς Ηπείρου υπολείπονται ακόµη σε αριθµό από τα µεγέθη πριν από την πανδηµία: Σύµφωνα µε στοιχεία της Eurostat, τα ταξίδια στο εξωτερικό σηµείωσαν σηµαντική αύξηση τον περασµένο χρόνο.


Από το 2020, η Eurostat συλλέγει δεδοµένα για διανυκτερεύσεις βραχυπρόθεσµης ενοικίασης επισκεπτών µέσω µιας συµφωνίας κοινής χρήσης δεδοµένων µε πλατφόρµες όπως η Airbnb, η Booking, η Expedia Group και το Tripadvisor. Από τον Μάρτιο του 2024, τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι οι διανυκτερεύσεις ξένων ταξιδιωτών (σε χώρα εκτός της χώρας προέλευσης) αυξήθηκαν µε ταχύτερους ρυθµούς από ό,τι εκείνες των εγχώριων ταξιδιωτών.


Σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι διανυκτερεύσεις από ξένους ταξιδιώτες αυξήθηκαν κατά 23% τον περασµένο χρόνο, ενώ οι διανυκτερεύσεις εγχώριων επισκεπτών αυξήθηκαν κατά 16%. Σε ορισµένες χώρες, µάλιστα, όπως η Ιταλία, το Βέλγιο και η Γαλλία, η αύξηση στις διανυκτερεύσεις ξένων επισκεπτών έχει ξεπεράσει κατά πολύ εκείνη των εγχώριων επισκεπτών.


Παρά το γεγονός ότι παρουσίασε ισχυρή ανάκαµψη στη διάρκεια του περασµένου έτους, το µερίδιο των διανυκτερεύσεων των ξένων σε σύγκριση µε τις συνολικές διανυκτερεύσεις δεν έχει ακόµη επιστρέψει στα προ πανδηµίας επίπεδα. Από τον Μάρτιο του 2024, οι ξένοι ταξιδιώτες αντιστοιχούσαν στο 59% όλων των διανυκτερεύσεων επισκεπτών στην Ε.Ε., σε σύγκριση µε το 65% τον Μάρτιο του 2019. Στην Ελλάδα, ωστόσο, ο ρυθµός αύξησης των διανυκτερεύσεων που πραγµατοποιούν Ελληνες στην Ελλάδα παραµένει αρκετά υψηλότερος από τον ρυθµό αύξησης των διανυκτερεύσεων των ξένων επισκεπτών. Η εικόνα αυτή κάνει πολλούς να πιστεύουν πως υπάρχει ακόµη σηµαντικό περιθώριο αύξησης των διανυκτερεύσεων των ξένων επισκεπτών σε βραχυχρόνιες µισθώσεις στη χώρα.


Τεράστια ζήτηση για Airbnb στην Αθήνα τα Χριστούγεννα: Που κυμαίνονται οι τιμές;

Πηγή φωτογραφίας: shutterstock.com

Θετικές είναι, σύµφωνα µε την AIRDNA, και οι προοπτικές για τη ζήτηση βραχυχρόνιων µισθώσεων στην Ευρώπη κατά τους επόµενους µήνες κι έως και τον Απρίλιο του επόµενου έτους. Με βάση τα δεδοµένα που έχει συλλέξει η ζήτηση έως και τον Απρίλιο εµφανίζεται αυξηµένη κατά 15% σε σύγκριση µε το αντίστοιχο περυσινό διάστηµα σε όλη την ευρωπαϊκή αγορά και είναι ιδιαίτερα αυξηµένη τον Νοέµβριο και τον ∆εκέµβριο, µε τις κρατήσεις 20% υψηλότερα, σε αντίθεση µε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, που εµφανίζουν αύξηση της τάξης του 9%. Οµως καθώς το καθολικό Πάσχα πέφτει τον Απρίλιο, η ζήτηση για τέτοιου τύπου καταλύµατα εµφανίζεται τότε 26% ισχυρότερη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.


Μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων µε ισχυρή δυναµική στις βραχυχρόνιες µισθώσεις η πρωτεύουσα.


Athensmagazine.gr:

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html