Κατώτατος μισθός: Πότε θα πάει στα 950 ευρώ « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σημαντική είδηση:

Κατώτατος μισθός: Πότε θα πάει στα 950 ευρώ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Κατώτατος μισθός: Πότε θα πάει στα 950 ευρώ

στις   11:02 μ.μ.  |  Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

 


Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, μίλησε για το θέμα του κατώτατου μισθού και τις νέες πολιτικές που αναμένεται να υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια. 


Εξήγησε ότι μέχρι το 2027, υπάρχει ήδη σχεδιασμένος ο οδικός άξονας για την αύξηση του κατώτατου μισθού, με στόχο να φτάσει τα 950 ευρώ από τα σημερινά 830 ευρώ, ενώ νέα αύξηση προβλέπεται την άνοιξη του 2024. Αυτή η πορεία αποτελεί αύξηση κατά 46% σε σχέση με τα 650 ευρώ που ήταν το 2019.



Η κ. Κεραμέως ανέφερε επίσης ότι μια επιστημονική επιτροπή πρότεινε τη χρήση ενός μαθηματικού τύπου για τη μελλοντική προσαρμογή του κατώτατου μισθού, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη τόσο την αύξηση των τιμών όσο και την πορεία της οικονομίας. Σημείωσε ότι ο κατώτατος μισθός δεν θα μπορεί να μειωθεί, ακόμα και αν οι οικονομικές συνθήκες επιδεινωθούν.


Αναφορικά με την απασχόληση, η υπουργός τόνισε την πρόοδο που έχει γίνει, με την ανεργία να έχει μειωθεί από το 18% στο 9%. Πρόσθεσε ότι ήδη 7.500 άτομα βρήκαν εργασία μέσω των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ, ενώ αναφέρθηκε σε εκπαιδευτικά προγράμματα για την καλλιέργεια δεξιοτήτων, όπως οι πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες, που είναι σε ζήτηση στην αγορά.


Επιπλέον, η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι το κράτος θα καλύπτει το 50% της φορολογίας εισοδήματος για όσους Έλληνες επιστρέφουν από το εξωτερικό για επτά χρόνια, ως κίνητρο για την επιστροφή τους.


Τέλος, για τις συντάξεις, η υπουργός επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει αύξηση έως 2,5% από την 1η Ιανουαρίου 2025, ενώ εξετάζεται η διόρθωση στρεβλώσεων, όπως η εισφορά αλληλεγγύης που επιβάλλεται σε συνταξιούχους με άθροισμα κύριων συντάξεων πάνω από 1.400 ευρώ.


enaklik.com



Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html