School pass: Μέχρι πότε θα λειτουργεί το καλάθι για τους μαθητές και η επιταγή ΔΥΠΑ 25 ευρώ « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

School pass: Μέχρι πότε θα λειτουργεί το καλάθι για τους μαθητές και η επιταγή ΔΥΠΑ 25 ευρώ

στις   10:41 μ.μ.  |  Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

 

Το καλάθι με τα σχολικά είδη "School pass" και η επιταγή ΔΥΠΑ για τα βιβλία είναι τα δύο βοηθήματα για την απόκτηση των σχολικών ειδών για την σχολική χρονιά 2024-2025. 


Το πρώτο (School pass) είναι ένα καλάθι που μοιάζει στην ουσία με το καλάθι του νοικοκυριού,  είναι τα σχολικά είδη που πωλούνται σε χαμηλότερη τιμή από τα υπόλοιπα και δεν θα υπάρξει αύξηση όσο λειτουργεί το πρόγραμμα. Το δεύτερο είναι η επιταγή της ΔΥΠΑ αξίας 25 ευρώ για κάθε μέλος οικογένειας που οι δικαιούχοι έχουν ήδη λάβει και μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την αγορά βιβλίων στα συμβεβλημενα βιβλιοπωλεία. Κάποια βιβλιοπωλεία επιτρέπουν και αγορά σχολικών ειδών,  αν και τυπικά δεν το επιτρέπει η Δημόσια πρόσκληση. Παρακάτω θα δείτε τις πληροφορίες για το School pass και την επιταγή ΔΥΠΑ για τα βιβλία. 


Για τη σχολική χρονιά 2024-2025, υπάρχουν δύο βασικά βοηθήματα για την απόκτηση σχολικών ειδών στην Ελλάδα: το «School Pass» και η επιταγή ΔΥΠΑ για τα βιβλία.


School Pass:

Το «School Pass» λειτουργεί παρόμοια με το καλάθι του νοικοκυριού. Αφορά συγκεκριμένα σχολικά είδη που πωλούνται σε χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τα υπόλοιπα, και οι τιμές αυτές παραμένουν σταθερές κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Τα σχολικά είδη που περιλαμβάνονται στο καλάθι αυτό καλύπτουν βασικές ανάγκες των μαθητών και βοηθούν τις οικογένειες να μειώσουν τα έξοδά τους για την αγορά σχολικών ειδών.

Το "Καλάθι των Σχολικών Ειδών" για το 2024  θα διαρκέσει έως τις 15 Οκτωβρίου.


Με την προσφορά σταθερών και προσιτών τιμών, οι γονείς μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα σχολικά είδη χωρίς να ανησυχούν για πιθανές ανατιμήσεις που μπορεί να συμβούν στην αγορά.


Το καλάθι περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα προϊόν από τις εξής κατηγορίες:


Σχολείο: Δες τι θα χρειαστείς για το Δημοτικό και το νηπιαγωγείο - Λίστα και οικονομικές λύσεις 

Σχολικές τσάντες

Κασετίνες

Τετράδια/μπλοκ (και ετικέτες τετραδίων και καλύμματα)

Μολύβια (ξύλινα ή μηχανικά)

Χρωματιστούς μαρκαδόρους/ξυλομπογιές

Στυλό

Γόμες

Ξύστρες

Διαβήτες

Χάρακες (σετ γεωμετρικών οργάνων)

Φωτοτυπικό χαρτί

Υποχρεώσεις Επιχειρήσεων


Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία θα πρέπει να αποστέλλουν εβδομαδιαία κατάλογο καταναλωτικών προϊόντων στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού σχετικά με τα προϊόντα θα γίνεται μέσω ειδικού σήματος στα καταστήματα και άλλων μέσων επικοινωνίας.


Αυτά τα είδη έχουν επιλεγεί προσεκτικά ώστε να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των μαθητών και να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους στο σχολείο.


Επιταγή ΔΥΠΑ για τα Βιβλία:

Πρόκειται για μια επιταγή αξίας 25 ευρώ ανά μέλος της οικογένειας, την οποία οι δικαιούχοι λαμβάνουν για την αγορά βιβλίων από συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία.

Αν και η επιταγή αφορά κυρίως την αγορά βιβλίων, ορισμένα βιβλιοπωλεία επιτρέπουν επίσης τη χρήση της για την αγορά σχολικών ειδών, αν και αυτό δεν προβλέπεται από την επίσημη δημόσια πρόσκληση.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος ΔΥΠΑ για τα βιβλία του 2024 μπορούν να εξαργυρώσουν τις επιταγές που έχουν λάβει από την 1η Σεπτεμβρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2024. Η εξαργύρωση των επιταγών μπορεί να γίνει σε βιβλιοπωλεία που είναι συμβεβλημένα με τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ). Η λίστα με τα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ, όπου οι δικαιούχοι μπορούν να βρουν τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και να επιλέξουν από πού θα προμηθευτούν τα βιβλία και τα άλλα σχολικά είδη τους. 


Αυτά τα βοηθήματα έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίξουν τις οικογένειες με μαθητές, ειδικά σε περιόδους αυξημένων δαπανών, όπως η έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html