O Μπιλ Γκέιτς προβλέπει: Πιθανός ένας μεγάλος πόλεμος ή μια νέα πανδημία « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

O Μπιλ Γκέιτς προβλέπει: Πιθανός ένας μεγάλος πόλεμος ή μια νέα πανδημία

στις   2:25 μ.μ.  |  Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024



 Για τον Γκέιτς και άλλους υπέρμαχους της παγκόσμιας υγείας, το ερώτημα δεν είναι αν θα εμφανιστεί σύντομα άλλη πανδημία, αλλά αν οι χώρες είναι πιο προετοιμασμένες από ό,τι την περίοδο της Covid-19.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Μπιλ Γκέιτς έχει γίνει... μάντης κακών, προειδοποιώντας στο παρελθόν, π.χ. για επικείμενες «κλιματικές καταστροφές» και «κυβερνοεπιθέσεις». Αυτήν την περίοδο, ο δισεκατομμυριούχος διακατέχεται από μια διπλή ανησυχία.

«Πολλές αναταραχές στον σημερινό κόσμο μπορεί να πυροδοτήσουν έναν μεγάλο πόλεμο», είπε στο CNBC Make It. Οπως είπε μάλιστα, «ακόμη και αν αποφύγουμε έναν μεγάλο πόλεμο ... τότε, ναι, θα υπάρξει άλλη μια πανδημία, πιθανότατα μέσα στα επόμενα 25 χρόνια», προέβλεψε.


Οι επιστήμονες συνήθως θεωρούν ότι οι πανδημίες είναι πιθανές, ακόμη και αναπόφευκτες, με την πάροδο του χρόνου. Όντως γίνονται όλο και πιο συχνές, λόγω παραγόντων όπως η κλιματική αλλαγή και η αύξηση του πληθυσμού, όπως δείχνουν οι έρευνες.


Για τον Γκέιτς και άλλους υπέρμαχους της παγκόσμιας υγείας, το ερώτημα δεν είναι αν θα εμφανιστεί σύντομα άλλη πανδημία, αλλά αν οι χώρες είναι πιο προετοιμασμένες από ό,τι την περίοδο της Covid-19. «Η χώρα από την οποία ο κόσμος περίμενε να ηγηθεί και να αποτελέσει το πρότυπο δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες αυτές», είπε ο Γκέιτς, αναφερόμενος στις ΗΠΑ

Το 2022, ο Γκέιτς έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Πώς να αποτρέψετε την επόμενη πανδημία», στο οποίο κατηγόρησε διάφορες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, ότι δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένες το 2020. Στο βιβλίο, παρουσίασε διάφορες συστάσεις για τις χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων ισχυρότερων πολιτικών καραντίνας, επενδύσεων στην παρακολούθηση της νόσου και ενίσχυσης της έρευνας και ανάπτυξης εμβολίων.


Αν και έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, ο Γκέιτς πιστεύει ότι χρειάζεται επιπλέον δουλειά, καθώς τα διδάγματα από την πανδημία του κορονοϊού «ήταν πολύ λιγότερα από ό,τι περίμενα, δυστυχώς».


Με πληροφορίες από CNBC

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html