Τι σημαίνει η λέξη Lego και γιατί βγάζει τέλειο νόημα « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Τι σημαίνει η λέξη Lego και γιατί βγάζει τέλειο νόημα

Κατηγορία Ενδιαφέροντα στις   12:00 π.μ.  |  Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024



 Αν δεν γνωρίζατε την ιστορία πίσω από το όνομα της Lego, της πασίγνωστης εταιρείας που παράγει τα πολύχρωμα πλαστικά τουβλάκια, τότε σήμερα θα μάθετε τις απροσδόκητες καταβολές του.


Παρά τις ώρες, τις ημέρες, τα χρόνια που μπορεί να αφιερώσατε ως παιδιά σε αυτά τα μικρά πλαστικά μπλοκ, σκεφτήκατε ποτέ τι σημαίνει στην πραγματικότητα το λογότυπό τους;


Ο ιστότοπος της Lego εξηγεί ότι το ξεκίνημα της εταιρείας δεν έγινε με τα δημοφιλή πλαστικά τουβλάκια που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε, αλλά στην με «ξύλινα παιχνίδια όπως αυτοκίνητα, αεροπλάνα και yoyos».



Η ιστορία των Lego

Πράγματι, εν μέσω της περιόδου του κραχ της Wall Street το 1929, ο κόσμος βυθίστηκε σε μια παγκόσμια οικονομική κρίση και η επιχείρηση ξυλουργικής του Ole Kirk Kristiansen άρχισε να υποφέρει.


Στη συνέχεια, ο Δανός επιχειρηματίας αναγκάστηκε να σκεφτεί «έξω από το κουτί» και αποφάσισε να παράγει «νέα, εύκολα εμπορεύσιμα προϊόντα», όπως σκάλες, σιδερώστρες και άλλα καθημερινά είδη.


Ωστόσο, πέρα ​​από αυτό, ο Kristiansen αποφάσισε να παράγει ξύλινα παιχνίδια το 1932. Στα τέλη του 1935, επικεντρώθηκε ακόμη περισσότερο στην παραγωγή παιχνιδιών και αποφάσισε να βρει ένα νέο όνομα για την εταιρεία του.


Ο ιστότοπος της LEGO συνεχίζει: «Ο Kristiansen φέρεται να κάνει διαγωνισμό μεταξύ των υπαλλήλων του για να βρει ένα καλό όνομα για την επιχείρηση. Ο νικητής του διαγωνισμού (που μπορεί να διεκδικήσει το βραβείο ενός μπουκαλιού σπιτικού κρασιού) ήταν όμως ο ίδιος.


Ο Kritsiansen αποφάσισε να ενώσει τις δύο ιδανικές λέξεις για το σλόγκαν του, «LEG GODT» που σημαίνει «Παίξε καλά» στο νέο όνομα που χρησιμοποιείται επίσημα από τον Ιανουάριο του 1936.


«Η πρόθεση του ονόματος είναι να αντικατοπτρίζει την ποιότητα και το δικαίωμα των παιδιών στο ευχάριστο παιχνίδι», εξηγεί ο ιστότοπος της LEGO

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html