Γιατί όλο και περισσότεροι αγοράζουν ρετρό κινητά με πλήκτρα « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σημαντική είδηση:

Συνελήφθη γνωστός δικηγόρος

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Γιατί όλο και περισσότεροι αγοράζουν ρετρό κινητά με πλήκτρα

Κατηγορία Τεχνολογία στις   12:34 μ.μ.  |  Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024





Για όσους νοσταλγούν τις παλιές καλές εποχές που τα τηλέφωνα ήταν μόνο για κλήσεις και μηνύματα, η παγκόσμια τάση που ολοένα και βρίσκει έδαφος, μάλλον θα σας χαροποιήσει.



Σύμφωνα με το euronews, τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μια έντονα αυξανόμενη τάση των ανθρώπων να εγκαταλείπουν τα smartphone και να επιστρέφουν σε πιο απλά, κλασικά τηλέφωνα, τα dumbphone. Εκείνα με τα κουμπάκια και το Bluetooth που ανταλλάσσαμε τραγούδια.



Τα Sony Ericsson W595 που σας βάζανε σε ένα debate χωρίς λόγο με τη φίλη σου για το αν το κόκκινο/λευκό δικό σου είναι πιο ωραίο από το μαύρο/πορτοκαλί της. Ή τα κομψά Motorola Razr και τα βαριά και αθάνατα ΝΟΚΙΑ 5210.




Η Γη γυρνούσε τότε και χωρίς smartphones, οι άνθρωποι δούλευαν χωρίς ένα κινητό στο χέρι και τα παιδιά παίζανε παιχνίδια χειροπιαστά, όχι στις οθόνες. Όπως αναφέρει το ExplodingTopics, παγκοσμίως οι άνθρωποι αφιερώνουν σήμερα κατά μέσο όρο 6 ώρες και 58 λεπτά στο κινητό τους ανά ημέρα.



Τα smartphones σε αγχώνουν



Ένα μέλος του Reddit με το όνομα Melanin_King0 έγραψε ότι ήταν πιο εύκολο να αντιμετωπίσει την ψυχική καταπόνηση και ότι αισθάνθηκε καλύτερα από τότε που άλλαξε το smartphone του σε dumbphone πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.



Ένας άλλος χρήστης του Reddit είπε ότι η κατάργηση του smartphone του προκαλούσε άγχος και φόβο ότι θα χάσει τη σύνδεση με τους φίλους και την οικογένεια.



Αυτό το συναίσθημα υποστηρίζεται από μια μελέτη που διεξήχθη πέρυσι από το Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών του Lorestan, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υπερβολική χρήση smartphone συσχετίζεται ισχυρά με αυξημένα επίπεδα άγχους και στρες μεταξύ των φοιτητών.



Πάντως, ένας ακόμη άλλος λόγος για τον οποίο πολλοί θα προτιμούσαν τα dumbphone είναι ότι είναι πολύ πιο προσιτά. Για παράδειγμα, μπορείς να βρεις ένα απλό τηλέφωνο με 30€, κάτι που σίγουρα δεν θα σε πειράξει τόσο σε περίπτωση κλοπής ή δυσλειτουργίας, συγκριτικά με το να συμβούν τα αντίστιχα στο πρόσφατο iPhone 14 Max Pro της εξωφρενικής τιμής των 1000€+.



Παράλληλα με την αναζωπύρωση των τάσεων της μόδας Y2K, τις φωτογραφικές μηχανές μιας χρήσης με φιλμ και την αναβίωση του βινυλίου, φαίνεται ότι τα dumbphones, ιδιαίτερα τα flip phones, είναι μια από τις τελευταίες «vintage» εμμονές του Gen Z.




Ενώ η αγορά για συσκευές που δεν είναι smartphone μπορεί να είναι μέτρια, πολλές εταιρείες εξυπηρετούν τους καταναλωτές που στρέφονται σε αυτή τη νέα τάση.



Το δικό της μήνυμα προς αυτήν την τάση έστειλε και η HMD που ανακοίνωσε το νέο της κινητό με θέμα Barbie. Η συσκευή είναι λίγο πολύ ένα παιχνιδοποιημένο Nokia 2660 Flip, αλλά διαθέτει αρκετές τροποποιήσεις λογισμικού καθώς και μια μεγάλη αλλαγή στο στυλ.



Το νέο κινητό της HMD έρχεται ως μια προσπάθεια να βοηθήσει στην καταπολέμηση της εξάρτησης των νέων από τα smartphones που τους επηρεάζει ψυχικά και σωματικά.



Πηγή: Έλενα Σαλαντή – reader.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html