Οχήματα: Ξεκινάει το σκανάρισμα που θα φέρει μεγάλο πρόστιμο σε χιλιάδες ιδιοκτήτες « Enimerosi 247

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Οχήματα: Ξεκινάει το σκανάρισμα που θα φέρει μεγάλο πρόστιμο σε χιλιάδες ιδιοκτήτες

 


Σημαντικές αλλαγές αναμένονται στον έλεγχο των οχημάτων, καθώς εισάγεται ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικών ελέγχων για την καταπολέμηση της μη συμμόρφωσης σε θέματα όπως η ασφάλιση οχημάτων, τα τέλη κυκλοφορίας και ο τεχνικός έλεγχος (ΚΤΕΟ).


Το νέο αυτό σύστημα θα εντοπίζει παραβάτες που δεν έχουν ασφαλίσει το όχημά τους, δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας ή δεν έχουν περάσει τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο.


Ποιοι Κινδυνεύουν με Πρόστιμα

Ηλεκτρονικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται δύο φορές το χρόνο μέσω της νέας πλατφόρμας, η οποία θα διασταυρώνει δεδομένα από διάφορες δημόσιες βάσεις. Περίπου 1.500.000 οχήματα βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω τέτοιων εκκρεμοτήτων. Τα πρόστιμα θα είναι υψηλά και θα κλιμακώνονται ανάλογα με τη φύση της παράβασης:


Ανασφάλιστα οχήματα: Πρόστιμα από 250 ευρώ για δίκυκλα έως 1.000 ευρώ για λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης.

Μη πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας: Το πρόστιμο θα είναι ίσο με τα τέλη κυκλοφορίας τουλάχιστον ενός έτους, συν τα ετήσια τέλη.

Μη πραγματοποίηση ΚΤΕΟ: Πρόστιμο 400 ευρώ.

Τέλη κυκλοφορίας 2025: Αναμένονται σημαντικές αλλαγές 

Σε περίπτωση υποτροπής, τα πρόστιμα διπλασιάζονται, και μπορεί να αφαιρεθεί η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες του οχήματος. Για την επαναφορά τους, απαιτείται η συμμόρφωση με τις σχετικές υποχρεώσεις, όπως η προσκόμιση ασφάλισης ή δελτίου τεχνικού ελέγχου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 1.500.000 οχήματα αντιμετωπίζουν τέτοιες εκκρεμότητες ενώ το νέο σύστημα θα αξιοποιεί διάφορες δημόσιες βάσεις δεδομένων για τον εντοπισμό των παραβατών και οι έλεγχοι θα διεξάγονται δύο φορές τον χρόνο. 

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html