Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές και προπονητές που είπαν «ναι» στα πετροδόλαρα « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σημαντική είδηση:

Η αποκάλυψη Τζιμπούρ για Μαρσιάλ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές και προπονητές που είπαν «ναι» στα πετροδόλαρα

Κατηγορία Αθλητικά στις   12:00 π.μ.  |  Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024



 Στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Χαλίτζ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κώστας Φορτούνης, μετά το αίσιο τέλος σε ένα από τα πιο «τραβηγμένα» μεταγραφικά σίριαλ του φετινού καλοκαιριού.


Ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού θα βρει στα νέα του λημέρια τον Δημήτρη Κουρμπέλη, που υπέγραψε διετές συμβόλαιο, αλλά και τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος είναι προπονητής της ομάδας και ο άνθρωπος που πίεσε για την απόκτησή του.


Ως προπονητής στη Σαουδική Αραβία εργάζεται ακόμα ένας κόουτς με πράσινο παρελθόν, ο Χρήστος Κόντης, ο οποίος πρόσφατα συμφώνησε και ανακοινώθηκε από την Αλ Φάιχα.


Οι παραπάνω δεν είναι οι μόνοι Έλληνες που είπαν «ναι» σε ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας. Η ιστορία, άλλωστε κρατά κάτι λιγότερο από 20 χρόνια, όταν ο πρωτοπόρος Άγγελος Χαριστέας άνοιξε τον δρόμο.


Ποιοι είναι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές και προπονητές με εμπειρία στο ποδόσφαιρο της Σαουδικής Αραβίας;


Άγγελος Χαριστέας


Στις 17 Φεβρουαρίου 2013 ο πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική το 2004, Άγγελος Χαριστέας υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους με την Αλ Νασρ και έγινε ο πρώτος Έλληνας που έπαιξε στη Σαουδική Αραβία.


Πρόκειται για την ζάμπλουτη ομάδα στην οποία αγωνίζεται σήμερα ο «πολύς» Κριστιάνο Ρονάλντο.


Ο Χαριστέας έκανε το ντεμπούτο του στον τελικό κυπέλλου της Σαουδικής Αραβίας εναντίον της Αλ Χιλάλ στις 22 Φεβρουαρίου και αστόχησε στη διαδικασία των πέναλτι.


Τελικά η Αλ Χιλάλ πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου.


Η Αλ Νασρ έμελλε να είναι η τελευταία ομάδα στην καριέρα του Χαριστέα, καθώς κρέμασε τα παπούτσια του την 1η Ιουλίου του 2013. Με τη φανέλα του συλλόγου από τη Σαουδική Αραβία πέτυχε 1 γκολ σε 9 εμφανίσεις.


Γιάννης Φετφατζίδης


Το καλοκαίρι του 2015 ο «Έλληνας Μέσι» υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Αλ Αχλί. Η μεταγραφή του από την Τζένοα στην ομάδα της Σαουδικής Αραβίας υπολογίζεται ότι κόστισε 1,5 εκατ. ευρώ.


Με την Αλ Αχλί ο Φετφατζίδης κατέκτησε 1 Πρωτάθλημα Σαουδικής Αραβίας,1 Κύπελλο και 1 Σούπερ Καπ.


Το πέρασμά του από τη Σαουδική Αραβία ήταν άκρως επιτυχημένο. Σε 67 ματς πρωταθλήματος πέτυχε 15 γκολ και μοίρασε 17 ασίστ.


Τάκης Λεμονής


Ο πιστός στρατιώτης του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, έγινε προπονητής της Αλ Ραέντ τον Σεπτέμβριο του 2015. Η θητεία του στον πάγκο της ομάδας κράτησε για περίπου 6 μήνες, αφού τον Φεβρουάριο του 2016 απομακρύνθηκε από τον πάγκο της ομάδας, μετά τις αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα του κλαμπ.


Σε 13 αγώνες με την Αλ Ραέντ ο Λεμονής «έγραψε» 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες, ενώ πέτυχε τον στόχο του, που ήταν να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία.


Γιώργος Σαμαράς


Στις 5 Φεβρουαρίου 2015, ο Γιώργος Σαμαράς εντάχθηκε στη σαουδαραβική Αλ Χιλάλ ως δανεικός για το υπόλοιπο της σεζόν από την Γουέστ Μπρομ στην οποία ανήκε.


Έπαιξε εναντίον της Αλ Αχλί στον τελικό Κυπέλλου Σαουδικής Αραβίας οκτώ ημέρες αργότερα και σκόραρε το πρώτο του γκολ για τη νέα του ομάδα. Ωστόσο η Αλ Χιλάλ ηττήθηκε με 2–1.


Το επόμενο γκολ του ήρθε στον πρώτο γύρο του Kings Cup στις 10 Μαρτίου 2015, στη νίκη με 4–1 επί της Αλ Τζιλ.


Τον Μάρτιο του 2015, ο Σαμαράς αντιμετώπισε έναν τραυματισμό στο ισχίο, τον πιο σοβαρό τραυματισμό στην καριέρα του που τον ανάγκασε να μείνει εκτός δράσης για σχεδόν τρεις μήνες.


Λίγο αργότερα άρχισαν να δημοσιεύονται σε αθλητικές εφημερίδες της εποχής ότι ο Σαμαράς ήταν δυσαρεστημένος με τη ζωή στη Μέση Ανατολή και δεν ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία.


Από την Αλ Χιλάλ αποχώρησε τον Ιούνιο του 2015. Δεν πανηγύρισε την κατάκτηση κάποιου τίτλου, ενώ σε 11 ματς που αγωνίστηκε σκόραρε δύο φορές.


Αλέξανδρος Τζιόλης


Μετά την περιπλάνησή του σε Γαλλία, Κύπρο, Τουρκία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία και Σκωτία ο Αλέξανδρος Τζιόλης αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία.


Ήταν το καλοκαίρι του 2017 όταν υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Αλ Φαϊχά ο αθόρυβος μέσος, που είχε ακούσει τα εξ’ αμάξης από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού ως παίκτης της ομάδας τους.


Η Αλ Φαϊχά ήταν η τελευταία ομάδα στην οποία ο Τζιόλης έπαιξε επαγγελματικά ποδόσφαιρο. Με τη φανέλα του συλλόγου αγωνίστηκε σε 55 ματς και πέτυχε 3 γκολ.


Σάββας Γκέντσογλου


Τον Ιανουάριο του 2020, ο Σάββας Γκέντζογλου έλυσε το συμβόλαιό του με τον ΑΠΟΕΛ και υπέγραψε με την Αλ Αντάλαχ, με την οποία έπαιξε σε 13 ματς πρωταθλήματος και πέτυχε 1 γκολ. Το καλοκαίρι του 2021 είπε «αντίο» στους Σαουδάραβες και επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Λαμίας.


Παναγιώτης Ταχτσίδης


Μετά τη θητεία του στη Λέτσε, στις 16 Ιουλίου 2021, Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης μετακόμισε στην Αλ Φαϊχά. Στις 11 Αυγούστου 2021, ήταν ο μοναδικός σκόρερ, στην πρώτη του εμφάνιση με τον σύλλογο σε εντός έδρας ματς (νίκη με 1–0) εναντίον της Αλ Ιτιχάντ.


Τον Μάιο του 2022, σκόραρε το νικητήριο πέναλτι (3–1) εναντίον της Αλ Χιλάλ στον τελικό του King Cup του 2022. Αυτός άλλωστε είναι και ο μοναδικός τίτλος στην επαγγελματική του καριέρα.


Από την Αλ Φαϊχά αποχώρησε τον Σεπτέμβρη του 2022 με προορισμό την Χορ Φακάν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.


Κυριάκος Παπαδόπουλος


Στις 18 Ιουλίου 2021, το άλλοτε next big thing του ελληνικού ποδοσφαίρου υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Αλ-Φαϊχά.


Αυτό συνέβη μάλιστα λίγο μετά την απόκτηση του Παναγιώτη Ταχτσίδη. Ωστόσο, στις 28 Αυγούστου 2021, μόλις έναν μήνα μετά την μεταγραφή και μετά από μόνο μια συμμετοχή, ο Παπαδόπουλος αποχώρησε από την Αλ Φαϊχά.


Μαρίνος Ουζουνίδης

Τον Φεβρουάριο του 2022 ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, Μαρίνος Ουζουνίδης, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Αλ Φαϊσάλι.


Η προπονητική του περιπέτεια στη Σαουδική Αραβία έλαβε τέλος τον Μάρτιο του 2023.


Φάνης Μαυρομμάτης


Από τον Ιούλιο του 2023 ο πρώην στόπερ του Ατρόμητου και του Παναθηναϊκού παίζει με τα χρώματα της Αλ Αντάλαχ, το ίδιο κλαμπ στο οποίο είχε αγωνιστεί ο Γκέντσογλου.


Για το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας έχει παίξει σε 18 ματς και έχει σκοράρει μια φορά.


Λεωνίδας Λυμπέρης


https://www.reader.gr 

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html