Αδυνάτισμα: Οι 6 μύθοι για τη διατροφή που σαμποτάρουν την προσπάθεια σου « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Αδυνάτισμα: Οι 6 μύθοι για τη διατροφή που σαμποτάρουν την προσπάθεια σου

Κατηγορία Υγεία στις   10:00 μ.μ.  |  Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024



 Ηπροσπάθεια για να χάσει κάποιος τα περιττά κιλά πολλές φορές «τορπιλίζεται» από διάφορες απόψεις που υπάρχουν και... κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. «Συμβουλές» διατροφής, μαγικά κόλπα για αδυνάτισμα και γενικά μύθοι που εν τέλει μόνο κακό κάνουν σε εκείνον που θέλει να δει βελτίωση στο σώμα του ή στην υγεία του.


Η λύση, βέβαια, είναι μία και μοναδική. Να εμπιστευθεί εκείνος που θέλει να απαλλαγεί από το παραπάνω βάρος, τους ειδικούς. Οι διατροφολόγοι θα μπορέσουν να δημιουργήσουν τον σωστό δρόμο για να φτάσει κάποιος στον στόχο του και ουσιαστικά μέσω της επιστήμης τους να απαντήσουν σε όλες εκείνες τις «μαγικές συνταγές» που υπόσχονται αποτελέσματα αλλά στο τέλος καταλήγουν να εμποδίζουν την προσπάθεια.


Αν, ωστόσο, πιστεύετε πως μπορείτε να κάνετε αυτή την προσπάθεια μόνοι σας, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρεθείτε μπροστά σε έναν λαβύρινθο παραπληροφόρησης. Αναζητώντας, λοιπόν, στο διαδίκτυο εντοπίσαμε τους πιο διαδεδομένους μύθους γύρω από το αδυνάτισμα.


Οι πιο διαδεδομένοι μύθοι για το αδυνάτισμα

Οι υδατάνθρακες είναι ο εχθρός

Οι υδατάνθρακες είναι το «καύσιμο» για το σώμα μας. Παρότι οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους είναι δύσκολο να τις ακολουθήσετε για πάντα. Το πρόβλημα είναι οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες. Προϊόντα όπως τα επεξεργασμένα δημητριακά και η ζάχαρη συνδέονται σίγουρα με την αύξηση βάρους. Επιλέξτε ψωμί ολικής αλέσεως, ζυμαρικά και καστανό ρύζι αντί για προϊόντα που παρασκευάζονται με επεξεργασμένο λευκό αλεύρι. Άλλοι υγιεινοί υδατάνθρακες περιλαμβάνουν πατάτες, μπιζέλια, σκουός και φρούτα.  Οι υδατάνθρακες δίνουν στο σώμα σας: ενέργεια, βιταμίνες όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αλλά και φυτικές ίνες που υποστηρίζουν την πέψη σας και σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.


Όλες οι θερμίδες είναι ίδιες

Όλες οι θερμίδες έχουν το ίδιο ενεργειακό περιεχόμενο, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι πηγές θερμίδων έχουν τα ίδια αποτελέσματα στο βάρος σας. Δεν έχουν όλες οι πηγές θερμίδων τα ίδια αποτελέσματα στην υγεία και το βάρος σας. Επιλέξτε τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για να αισθάνεστε χορτάτοι και ικανοποιημένοι. Για παράδειγμα, η πρωτεΐνη μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό, να μειώσει την όρεξη και να βελτιώσει τη λειτουργία των ορμονών που ρυθμίζουν το βάρος.


Τα τρόφιμα με «χαμηλά λιπαρά» είναι μια υγιεινή επιλογή

Μια επιλογή τροφίμου με χαμηλότερα λιπαρά μπορεί εν τέλι να μην είναι και η καλύτερη. Σε πολλές το λίπος θα αντικατασταθεί με περισσότερη ζάχαρη ή αλάτι για να έχει γεύση όπως το αρχικό προϊόν. Ακόμα κι αν η συσκευασία του φαγητού σας λέει ότι έχει χαμηλότερα λιπαρά, θα πρέπει να ελέγξετε τη διατροφική του ετικέτα ώστε να δείτε την ποσότητα του «ολικού λίπους» και την ποσότητα του «κορεσμένου λίπους» ανά μερίδα στην ετικέτα. Τα πολυακόρεστα και τα μονοακόρεστα λιπαρά είναι σύμμαχός μας.


Η παράλειψη γευμάτων σας βοηθά να χάσετε βάρος

Το σώμα μας είναι σαν μια φωτιά, που για να συνεχίσει να καίει χρειάζεται καύσιμη ύλη. Η παράλειψη γευμάτων μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας, ενώ αντίθετα έχει αποδειχθεί πως τα τακτικά, ισορροπημένα γεύματα βοηθούν στο να διατηρήσετε την ενέργειά σας σταθερή.


Τα συμπληρώματα προσφέρουν γρήγορη λύση

Η βιομηχανία συμπληρωμάτων απώλειας βάρους είναι τεράστια, ωστόσο όση βοήθεια και να δώσουν (ακόμη και ψυχολογικά), μαγικό χάπι δεν υπάρχει. Τα περισσότερα συμπληρώματα για απώλεια βάρους είναι αναποτελεσματικά και στην καλύτερη περίπτωση μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε λίγο βάρος, το πολύ. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε το περιττό βάρος είναι να μειώσετε τον αριθμό των θερμίδων που τρώτε και πίνετε και να είστε πιο δραστήριοι σωματικά. 


Η έντονη άσκηση είναι ο μόνος τρόπος για να χάσετε βάρος

Αυτό δεν είναι αλήθεια και μάλιστα η έντονη άσκηση -όπως το τρέξιμο ή η κολύμβηση δεν είναι κατάλληλη για όλους. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσουμε βάρος είναι να μειώσουμε τον αριθμό των θερμίδων που τρώμε και πίνουμε. Η άσκηση, και ιδιαίτερα εκείνη με αντιστάσεις, μπορεί να υποστηρίξει την απώλεια βάρους όταν καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες.

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html