Αθώο 22 χρόνια μετά ζευγάρι που κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε 19χρονη για να της κλέψει το μωρό « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Αθώο 22 χρόνια μετά ζευγάρι που κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε 19χρονη για να της κλέψει το μωρό

Κατηγορία Διεθνή στις   7:32 μ.μ.  |  Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024




Μία συγκλονιστική ιστορία ξεκίνησε να εκτυλίσσεται τον Ιούνιο του 2002 στη Νέα Νότια Ουαλία Ριβερίνα της Αυστραλίας, όταν μία νεαρή κοπέλα με νοητική αναπηρία εξαφανίστηκε χωρίς να αφήνει ίχνη πίσω της.


Για την εξαφάνιση της τότε 19χρονης Άμπερ Χάι από την Αυστραλία, κατηγορήθηκε ο πατέρας του παιδιού της ο Ρόμπερτ και η σύζυγός του η Αν Γκιβς, 64 χρονών και οι δύο.


Αν και δεν υπήρχαν πολλά στοιχεία που θα μπορούσαν να βάλουν στο επίκεντρο των υπόπτων το ζευγάρι, η φήμη που ήθελε τον Ρόμπερτ να σκοτώνει την 19χρονη για να αρπάξει το πέντε μηνών μωρού τους, είχε μετατραπεί σε «δεδομένο».


Το ζευγάρι από την πρώτη στιγμή έπεσε σε έντονη κριτική χωρίς να έχουν κατηγορηθεί επίσημα. Είκοσι χρόνια μετά οι αρχές αποφάσισαν την προσωρινή φυλάκισή τους αλλά σήμερα Δευτέρα (16.09.2024) αθωώθηκαν καθώς οι δικαστικές αρχές δεν μπόρεσαν να διαπιστώσουν το υποτιθέμενο κίνητρό τους.


«Οι υποθέσεις δεν κρίνονται με βάση φήμες, εικασίες ή υποψίες. Ακόμα κι αν υποψιάζομαι ότι ο κατηγορούμενος πιθανότατα διέπραξε το αδίκημα που κατηγορείται, πρέπει να τον απαλλάξω», είπε η δικαστής Τζούλια Λόνεργκαν στη δίκη που κέντρισε τα βλέμματα των ΜΜΕ και του κοινού.


Δεν βρέθηκε ποτέ η σορός της


Το ζευγάρι που εν τέλει αθωώθηκε, ήταν οι τελευταίοι που είδαν ζωντανή την Άμπερ. Και οι δύο εδώ και αρκετό καιρό υποστήριξαν πως την άφησαν σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό 300 χιλιόμετρα από το σπίτι τους στο Κινγκσβέιλ (όπου ζούσαν και οι τρεις μαζί τότε) για να επισκεφθεί τον ετοιμοθάνατο πατέρα της στις 5 Ιουνίου.


Παρά την έρευνα της αστυνομίας, του ιατροδικαστή και της ανταμοιβής εκατομμυρίων δολαρίων που θα δίνονταν σε περίπτωση που κάποιος την έβρισκε ή έδινε πληροφορίες, το σώμα της δεν βρέθηκε ποτέ.


Η εισαγγελία βασίστηκε στις καταθέσεις των μαρτύρων και σε έγγραφα που ήθελαν το ζευγάρι να χειραγωγεί την Άμπερ ώστε να κάνει μωρό με τον Ρόμπερτ και στη συνέχεια να της το πάρουν.


Η συγκεκριμένη θεωρία ήταν αβάσιμη και η απόφαση το ζευγάρι να περάσει δύο χρόνια στη φυλακή μέχρι να γίνει η δίκη τους, ήταν εσφαλμένη.


Το «μαύρο» παρελθόν του Ρόμπερτ


Η τοπική κοινωνία και οι αρχές εξ αρχής είχαν δείξει με το «δάχτυλο» τον Ρόμπερτ ο οποίος στο παρελθόν είχε αθωωτικές αποφάσεις για τη δολοφονία μιας πρώην συντρόφου του.


Αυτή η γυναίκα βρέθηκε πυροβολημένη στο πρόσωπο στην ιδιοκτησία του.


Ο 64χρονος άνδρας είχε κατηγορηθεί και για σεξουαλικές επιθέσεις που αφορούσαν δύο μαθήτριες.


Το συγκεκριμένο παρελθόν φαίνεται πως «τύφλωσε» την αστυνομία η οποία προσπαθούσε να συνδέσει την εξαφάνιση με τον Ρόμπερτ.


Μέσα σε διάστημα εννέα εβδομάδων, δεκάδες μάρτυρες έδωσαν στοιχεία για τους τελευταίους μήνες της ζωής της 19χρονης περιγράφοντας της ως μία «ευάλωτη» γυναίκα που πάλευε μεταξύ της αγάπης και της εκμετάλλευσης.


Πολλοί μάρτυρες μάλιστα αποκάλυψαν πως η Άμπερ τους είχε πει διάφορες ιστορίες κακοποίησης, μέσα σε αυτές και ένα σοβαρό επεισόδιο όπου ο Άμπερ την μέθυσε, την έδεσε και έκανε σεξ μαζί της.


Η Εισαγγελία μάλιστα δέχθηκε και μια γραπτή συμφωνία που η Άμπερ έκανε τον Ρόμπερτ να υπογράψει για να μην πάρει το παιδί της.


«Υπήρχε ελάχιστη ένδειξη, στη θάλασσα των αποδεικτικών στοιχείων σε αυτή την υπόθεση, ότι η Άμπερ είχε ποτέ την αγάπη που χρειαζόταν ή της άξιζε», είπε η δικαστής Λόνεργκαν όταν εξέδωσε την ετυμηγορία της.


Φωτογραφία: Supreme Court of New South Wales


Πηγή: newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html