Ο Έλληνας απόστρατος που γυρίζει τον κόσμο και χτίζει σχολεία και ιατρεία « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σημαντική είδηση:

Συνελήφθη γνωστός δικηγόρος

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Ο Έλληνας απόστρατος που γυρίζει τον κόσμο και χτίζει σχολεία και ιατρεία

Κατηγορία Ελλάδα στις   6:57 π.μ.  |  Τρίτη 13 Αυγούστου 2024




Ο Δημήτρης Κατσαντώνης είναι ένας από εκείνους τους αφανείς ήρωες της Ελλάδας που μας γεμίζουν υπερηφάνεια. Απόστρατος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, πλέον γυρίζει τον κόσμο εκτελώντας ανθρωπιστικό έργο.



Αυτό που λαδώνει τα «γρανάζια» του, είναι η επιθυμία του να γιατρέψει τον ανθρώπινο πόνο, που προκαλεί η φτώχεια, ο πόλεμος και οι φυσικές καταστροφές. Το 2023, είχε μιλήσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την αποστολή που έχει αναλάβει.



Όπως γράφει το πρακτορείο, η ζωή του άλλαξε ριζικά όταν ο πατέρας του τού έκανε δώρο ένα ταξίδι, για την επιτυχία του στις Πανελλαδικές εξετάσεις και την εισαγωγή του στη σχολή Ευελπίδων.





Ο στρατιωτικός που έγινε φιλάνθρωπος



«Όλα ξεκίνησαν από το δώρο που μου έκανε ο πατέρας μου με την επιτυχία μου να εισαχθώ στην στρατιωτική σχολή Ευελπίδων. Το δώρο του ήταν ένα ταξίδι στην Αμερική και συγκεκριμένα στην Βοστόνη», εξηγεί ο Δημήτρης Κατσαντώνης.



«Έπειτα από έναν μήνα στην Αμερική, κατάλαβα ότι όσο πιο πολύ θα ταξίδευα στη ζωή μου, τόσο πιο ολοκληρωμένος θα ένιωθα», πρόσθεσε. Λόγω του περιορισμένου χρόνου του, λόγω των υπηρεσιών, αρχικά ταξίδευε μόνο σε χώρες της Ευρώπης, για να γνωρίζει τόπους και ανθρώπους.



Διαβατήριο με 65 χώρες



Ο Δημήτρης Κατσαντώνης έχει πλέον ταξιδέψει σε 65 χώρες, κάθε τόπος και ντόπιος ένα μάθημα που του έχει εντυπωθεί.



«Στόχος μου είναι να επισκεφθώ πάνω από 100 χώρες. Οι πιο περίεργη ήταν η Βολιβία, όπου τα μαγικά βοτάνια και ξόρκια, έχουν σημαντικό ρόλο στην ζωή των ανθρώπων, εξ’ ού και ο δρόμος των μαγισσών στην πρωτεύουσα», είπε.





Όσο περισσότερο ταξίδευε, τόσο πιο κοντά ερχόταν στην ανθρώπινη κατάσταση και τις δυσκολίες της. Η μειονεκτική κοινωνική θέση των γυναικών, η έλλειψη πρόσβασης σε βασικά αγαθά, η πολιτική αστάθεια ήταν μόνο μερικά από τα προβλήματα που συνάντησε.



Δημήτρης Κατσαντώνης: Το φιλανθρωπικό του έργο



Στα ταξίδια του ήρθε σε επαφή με μια οργάνωση που διοργάνωνε ταξίδια προσφοράς σε περιοχές της Αφρικής και της Ασίας. Έτσι συμμετείχε σε ένα ταξίδι στην Τανζανία και συγκεκριμένα στο χωριό Γκόνγκο.



«Το έργο της οργάνωσης ήταν καταπληκτικό, είχαν φτιάξει σχολείο, ιατρείο, κλειστή αγορά, οπότε η ομάδα μας, με τη βοήθεια των ντόπιων, κατασκεύασε σπίτια από λάσπη και ένα θερμοκήπιο. Η δουλειά πολύ σκληρή, αλλά η ευτυχία τεράστια», αναφέρει ο κ. Κατσαντώνη.





Βοήθησαν επίσης τους ντόπιους να βελτιώσουν την παραγωγικότητα της σοδειάς τους, μαθαίνοντάς τους πώς να εφαρμόζουν την συνδυαστική καλλιέργεια οπωροφόρων, αλλά και τη δασική καλλιέργεια.



«Ελπίζω να συνεχίσω και σε άλλες χώρες ειδικά της “μαμάς Αφρικής”. Εν κατακλείδι αυτό που έχω να πω είναι ότι πιο κερδισμένος από τέτοιου είδους ταξίδια, είμαι εγώ και οφείλω ένα ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, που με βοήθησαν να αλλάξω τρόπο σκέψης για την ζωή και να καταλάβω τι έχει τελικά αξία», κατέληξε.


Πηγή: reader.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html