Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Βορειοανατολική Αττική: Πέρασε στην Πεντέλη – Εκκενώνονται 7 περιοχές και τα δύο νοσοκομεία « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σημαντική είδηση:

Συνελήφθη γνωστός δικηγόρος

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Βορειοανατολική Αττική: Πέρασε στην Πεντέλη – Εκκενώνονται 7 περιοχές και τα δύο νοσοκομεία

στις   6:44 π.μ.  |  Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

 


Ανεξέλεγκτα μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (11/08), στον Βαρνάβα Αττικής, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για καμένα σπίτια.

Στην πυρόσβεση συμμετέχουν 510 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων, 132 οχήματα, εθελοντές, υδροφόρες, μηχανήματα ΟΤΑ και στρατού, καθώς και μεγάλος αριθμών εθελοντών. Ανάμεσα στις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν είναι και 33 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Ρουμανία καθώς και 10 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Μολδαβία.


Τα επόμενα λεπτά αναμένεται να σηκωθούν 29 εναέρια μέσα.


Νέο μήνυμα από το 112 εστάλη για εκκένωση της Ανατολής, με την έκκληση να κατευθυνθούν οι πολίτες προς Νέα Μάκρη.

Βαθρακογιάννης: Στο Πεντελικό όρος η φωτιά από τον Βαρνάβα – Πάνω από 500 πυροσβέστες στη μάχη

Στο Πεντελικό όρος έφθασε η φωτιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα Αττικής, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής.


«Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έδωσαν ολονύχτια σκληρή μάχη και παρόλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, η πυρκαγιά εξελίχθηκε ταχύτατα και αυτή τη στιγμή έχει κατεύθυνση προς Πεντέλη αφού έχει μπει στο Πεντελικό όρος” τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

“Γι’ αυτό στις 04:52 εκδόθηκε μήνυμα για ενημέρωση των κατοίκων στους οικισμούς Παλιά και Νέα Πεντέλη, Μελίσσια, Πολιτεία Εκάλη, Ντράφι και Νέα Ερυθραία, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα. Στις 05:10 εκδόθηκε νέο μήνυμα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Νέα Πεντέλη προς Μελίσσια και από Παλιά Πεντέλη προς Βριλήσσια. Στις 05:13 για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Ντράφι, Διώνη και Δαμάρασι Ραφήνας προς Λεωφόρο Μαραθώνα, ενώ στις 05:40 για την απομάκρυνση κατοίκων από τους οκισμούς Νταού Πεντέλης και Άγιο Σπυρίδωνα προς Ραφήνα. Πριν από λίγο στις 05:45 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι στην περιοχή της Ανθούσας προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα. Επίσης, αυτή τη στιγμή εκκενώνονται τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης και 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο” σημείωσε και πρόσθεσε:

“Πλέον επιχειρούν 510 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 152 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών, με τη συνδρομή όλων των συναρμόδιων φορέων. Έχει προγραμματιστεί ώστε με το πρώτο φως να απογειωθούν σε δύο κύκλους 29 εναέρια μέσα.

Οι άνεμοι κατά τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν ισχυροί δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις. Δυστυχώς η έντασή τους αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση οι πολίτες των περιοχών που εξελίσσεται η πυρκαγιά να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών».

Εντολή εκκένωσης δόθηκε στους κατοίκους των περιοχών Νταού Πεντέλης και Αγίου Σπυρίδωνα με κατεύθυνση τη Ραφήνα.


Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για τη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη στη βορειοανατολική Αττική και που επεκτείνεται στην Πεντέλη.

Συγκεκριμένα στάλθηκε μήνυμα εκκένωσης στους κατοίκους των περιοχών Ντράφι, Διώνη και Δαμαράσι Ραφήνας, προς τη Λεωφόρο Μαραθώνος.


Παράλληλα, ακόμη ένα μήνυμα στάλθηκε στους κατοίκους της Ανθούσας για να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Νέο μήνυμα του 112 εστάλη για εκκένωση της Νέας και της Παλαιάς Πεντέλης, καθώς το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς το Ντράφι, έχοντας αγγίξει την Πεντέλη.

Εκκενώνονται το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, καθώς και το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο.

«Αν βρίσκεστε στη Νέα Πεντέλη απομακρυνθείτε προς Μελίσσια, και Παλαιά Πεντέλη απομακρυνθείτε προς Βριλήσσια», αναφέρεται.


Mήνυμα του 112 στάλθηκε λίγο πριν από τις 5 το πρωί στους κατοίκους των περιοχών Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Μελίσσια, Πολιτεία, Εκάλη, Ντράφι και Νέα Ερυθραία, καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στη Βορειοανατολική Αττική.


Πάνω από 20 σπίτια κάηκαν στον Βαρνάβα
«Έχουν καεί τουλάχιστον 20 σπίτια στον Βαρνάβα, ένα και εντός του οικισμού. Αν δεν σηκωθούν τα εναέρια η φωτιά θα καίει για πέντε μέρες. Από το πεζοπόρο δεν μπορούν να την πλησιάσουν. Μόνο όταν θα είναι χαμηλές οι φλόγες θα μπορέσουν. Έχουμε δει να καίγονται σπίτια, αυτοκίνητα και ζωάκια. Η φωτιά είναι πολύ δυνατή και τώρα ανεβαίνει την Πεντέλη», δήλωσε στο MEGA o Παναγιώτης Κατσίκης, εθελοντής πυροσβέστης στον Βαρνάβα.

Όπως μεταδίδουν τηλεοπτικοί σταθμοί, σπίτια έχουν «παραδοθεί» ολοκληρωτικά στις πύρινες γλώσσες, ενώ κάποια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές στους αύλειους χώρους.

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στην βορειοανατολική Αττική. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο πυροσβέστης, που επιχειρούσε στον Μαραθώνα, φέρει εγκαύματα Β’ Βαθμού σε χέρια και πόδια και μεταφέρεται στο 251 ΓΝΑ από το κέντρο Υγεία Νέας Μάκρης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας θα ξεκινήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Με βάση τον σχεδιασμό, πρώτα θα απογειωθούν τουλάχιστον δυο ελικόπτερα, τα οποία θα έχουν συντονιστικό ρόλο, και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα εναέρια.







Αναβολή άφιξης στις Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα λόγω της πυρκαγιάς του Βαρνάβα
Ο Δήμος Αθηναίων, αξιολογώντας τα τελευταία δεδομένα και την εξέλιξη της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα με κατεύθυνση προς τον Μαραθώνα και θέλοντας να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών και των συνοδών τους αναβάλλει μέχρι νεωτέρας την άφιξή τους στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου στον Άγιο Ανδρέα Αττικής που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 12.08.2024.

Παράλληλα, απομακρύνει μερικώς στελέχη από τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων ενώ το εποχικό προσωπικό και το υπόλοιπο προσωπικό ασφαλείας παραμένουν επί τόπου σε επιφυλακή, παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες και σχετική ενημέρωση, παρακαλούνται οι γονείς να απευθύνονται στα εξής τηλέφωνα επικοινωνίας: 22940 90446, 22940 90450, 22940 96694.

Καίγονται σπίτια στο Καλέντζι Μαραθώνα, σύμφωνα με το ΜEGA

Νέα εστία φωτιάς, δίπλα σε σπίτια στον Διόνυσο, ξέσπασε λίγο πριν από τη 1:00 τη νύχτα. «Αν η φωτιά κατέβει, θα κάψει τα μισά σπίτια του Διονύσου», προειδοποίησε κάτοικος της περιοχής, που μίλησε στο Open.
Φωτιά στη βορειοανατολική Αττική: Νέα εστία φωτιάς στον Διόνυσο
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η βάση του Πολεμικού Ναυτικού στο Κοτρώνι (Μαραθώνας) είναι ασφαλής ενώ όλο το προσωπικό είναι σε συναγερμό ώστε αν πλησιάσει εκεί η φωτιά να αντιμετωπιστεί. Ελικόπτερα που σταθμεύουν στη βάση έχουν μεταφερθεί προληπτικά στην Ελευσίνα ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος.
Δήμαρχος Μαραθώνα για τη φωτιά: Είναι μια βιβλική καταστροφή
«Είναι μια βιβλική καταστροφή, έχουμε ένα τεράστιο μέτωπο. Οι άνεμοι δεν έχουν κοπάσει καθόλου. Στο σημείο βρίσκονται μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντές που κάνουν υπεράνθρωπο αγώνας αλλά είναι κάτι πέραν των δυνατοτήτων μας. Έχει εκκενωθεί ο Μαραθώνας. Η φωτιά έχει φτάσει πάνω από το Μαραθώνα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Μαραθώνας, Στέργιος Τσίρκας.

Το σημαντικότερο όλων είναι να απομακρυνθούν οι κάτοικοι με ασφάλεια και «δυστυχώς είναι αυτό το πρόβλημά μας, δεν φεύγουν από τις περιουσίες τους και έτσι προσπαθούμε να φύγουν με όποιον δυνατό» τονίζει ο κ. Τσίρκος. Υπάρχουν υλικές ζημιές σε καλλιέργειες και σε σπίτια, αν και ακόμα δεν υπάρχει ακριβής εικόνα του μεγέθους των ζημιών, ανέφερε ο Δήμαρχος Μαραθώνα.

Ο σταθμός πυρόπληκτων ζώων στο ΠΑΛΑΙ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ άνοιξε

Εκκενώνεται προληπτικά το θέρετρο αξιωματικών στην Αγ. Μαρίνα
Σε ετοιμότητα Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία για τις πυρκαγιές Τα Κέντρα Υγείας Νέας Μάκρης και Καπανδριτίου βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, με επιπλέον γιατρούς από τους εφημερεύοντες, αναφέρει ο υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης σε ανάρτηση του. Στην ίδια ανάρτηση ο υπουργός Υγείας επισημαίνει επίσης ότι ετέθησαν σε αυξημένη ετοιμότητα τα νοσοκομεία «ΣΩΤΗΡΙΑ» για πνευμονολογικά περιστατικά και το «Γ. Γεννηματάς» για τυχόν εγκαυματίες. «Μέχρι αυτή την ώρα έχουμε 2 (1 άντρας και 1 γυναίκα ) περιστατικά, που πήγαν για προληπτικούς λόγους στο ΚΥ Καπανδριτίου, ένας άντρας 67 χρόνων, με ΧΑΠ, προσήλθε στο ΚΥ Νέας Μάκρης, διότι λόγω διακοπής ρεύματος στην περιοχή, δεν λειτουργούσε το υποστηρικτικό του μηχάνημα. Επίσης στο Σισμανόγλειο προσήλθαν ένας άντρας 83 χρόνων διότι εισέπνευσε καπνό και μπήκε σε οξυγόνο, είναι σε καλή κατάσταση και ένας ακόμη άνδρας 67 χρόνων με ΧΑΠ. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους», αναφέρει ο Αδ. Γεωργιάδης ο οποίος συστήνει σε όλους να ακολουθούν προσεκτικά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για την ασφάλειά τους. Επίσης για την αντιμετώπιση του καπνού παρέπεμψε στις αναλυτικές οδηγίες -ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες- που έχει εκδώσει το υπουργείο Υγείας.
Κόβουν την ανάσα οι εικόνες μέσα από αεροπλάνο
φωτιά βορειοανατολική Αττική
Του Καιρου Παιχνιδια!!! ./Facebook
Η δορυφορική εικόνα της nasa για την μεγάλη φωτιά στην βόρεια της Αττικής


Εκκενώνεται και ο Διόνυσος. “Αν βρίσκεστε στην κοινότητα Διονύσου απομακρυνθείτε προς Δροσιά και Κηφισιά μέσω Λ.Διονύσου”
Νέο μήνυμα εστάλη από το 112 για εκκένωση της Ραπεντώσας. “Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ραπεντώσα απομακρυνθείτε προς Δροσιά και Κηφισιά μέσω Λ.Διονύσου” αναφέρει το μήνυμα.
Μήνυμα για εκκένωση του Μαραθώνα προς τη Νέα Μάκρη, εστάλη μέσω του 112, καθώς μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην ευρύτερη περιοχή. Οι κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν προς Νέα Μάκρη.
Μήνυμα από το 112 εστάλη πριν από λίγο για τη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα. «Δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή Μαραθώνα. Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
Σε εξέλιξη είναι η εκκένωση της κατασκήνωσης Athitaki στο Γραμματικό, λόγω της φωτιάς που μαίνεται από το μεσημέρι της Κυριακής (11/08), στον Βαρνάβα Αττικής. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τετρακόσια παιδιά έχουν ήδη μεταφερθεί στο κωπηλατοδρόμιο Μαραθώνα από όπου θα τα παραλάβουν οι γονείς τους.
Δείτε νέες φωτογραφίες από το πύρινο μέτωπο (Πηγή: Πυρκαγιά ενημέρωση)





Βίντεο αναγνώστη


Φωτιά στον Βαρνάβα – Βαθρακογιάννης: «Παραμένει επικίνδυνη η κατάσταση, η πυρκαγιά εξελίσσεται ανάμεσα σε κατοικίες»
Όπως επεσήμανε ο κ. Βαθρακογιάννης για τη φωτιά στο Βαρνάβα παρόλο που το πρώτο εναέριο μέσο, εκτελώντας έμφορτη περιπολία, πραγματοποίησε ρίψη, 5 λεπτά μετά την έναρξη της πυρκαγιάς, και σε 10 λεπτά επιχείρησαν οι πρώτες επίγειες δυνάμεις, οι ισχυροί άνεμοι την εξάπλωσαν αστραπιαία, δημιουργώντας της ακραία συμπεριφορά, με συνεχόμενες κηλιδώσεις και νέα μέτωπα πίσω από τις γραμμές ανάσχεσης.

Μέχρι στιγμής, έχουν εκδοθεί 10 μηνύματα από το 112. Τα τελευταία 4 μηνύματα εκδόθηκαν για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Σταμάτα, Μικροχώρι Ωρωπού, Γραμματικό, Ροδόπολη και Αμυγδαλέζα Σταμάτας.

Παράλληλα τόνισε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και αυτή τη στιγμή οι κύριες γραμμές άμυνας έχουν αναπτυχθεί, βόρεια, στο Μικροχώρι Ωρωπού, ανατολικά, στο Γραμματικό και νότια, στη Σταμάτα, με στόχο να μπορέσουν να ανακόψουν την πυρκαγιά.


Εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Αμυγδαλέζας και της Ροδόπολης.

Η Πολιτική Προστασία καλεί όσους βρίσκονται στις περιοχές να απομακρυνθούν προς την Κηφισιά.





Πριν από λίγο, δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους του Γραμματικού και να κατευθυνθούν προς Μαραθώνα.
Δόθηκε εντολή εκκένωσης από το 112 στους κατοίκους του Μικροχώρι Ωρωπού.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απομάκρυνσης 25 ατόμων από την ΟΠΚΕ, που είχαν εγκλωβιστεί με τα οχήματά τους στο σημείο.
Εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Σταμάτας. Συγκεκριμένα, η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την Σταμάτα και να μετακινηθούν μέσω Δροσιάς και Κηφισιάς προς την Εθνική Οδό.


Εκκενώσεις οικισμών
Μέχρι στιγμής, μέσω μηνυμάτων από το 112, έχει δοθεί εντολή εκκένωσης στους κατοίκους των περιοχών Βόθωνας, Καλέντζι και Πουρίθι. 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι φλόγες φτάνουν τα 50 μέτρα σε κάποια σημεία κατατρώγοντας το παρθένο δάσος ενώ έχουν νοητή κατεύθυνση προς το Γραμματικό. Διάσπαρτα σπίτια υπάρχουν πίσω από τον λόφο ενώ έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία στην περιοχή και υπάρχουν μπλόκα της αστυνομίας που διώχνουν τον κόσμο είπε ακόμα ο δημοσιογράφος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κάηκε και ένα όχημα της Πυροσβεστικής, χωρίς όμως να γίνει κάποια αναφορά για τραυματία.


Απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι – 4 άτομα με αναπνευστικά προβλήματα
Συγκεκριμένα, ένας άνδρας άνω των 60 ετών μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο, ενώ άλλοι 3 στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, με αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας εισπνοής καπνού λόγω της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, οι Αρχές, σύμφωνα με το OPEN, έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον 10ο απεγκλωβισμούς κατοίκων από τα σπίτια τους, αλλά και τα οχήματά τους, καθώς παγιδεύτηκαν από τις φλόγες.


«Η κατάσταση είναι τραγική, μας έχει ξεφύγει»
Όπως μετέφερε στο enikos.gr, ο δήμαρχος Μαραθώνος, Γιώργος Τσίρκας, «η κατάσταση είναι τραγική. Η φωτιά μας ξέφυγε, λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και κινείται προς την περιοχή Καλέντζι. Οι άνεμοι δεν μας βοηθούν καθόλου, καθώς οι ριπές των ανέμων είναι πολύ ισχυρές».


Δυνάμεις από την Μολδαβία και την Ρουμανία
Όπως μετέδωσε το OPEN, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν και πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν καταφθάσει από την Μολδαβία και την Ρουμανία.


«Οι φλόγες ξεπερνούν και τα 25 μέτρα»
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, κατά την έναρξη της φωτιάς έπνεαν άνεμοι 8 μποφόρ και σε ελάχιστα λεπτά έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Η πυρκαγιά εξελίσσεται προς τη λίμνη του Μαραθώνα και ότι οι φλόγες ξεπερνούν ακόμα και τα 25 μέτρα. Συγκεκριμένα ανέφερε «αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά εξελίσσεται προς τη λίμνη του Μαραθώνα, με τις δυνάμεις να ενισχύονται συνεχώς και να επικεντρώνονται πλευρικά, αντιμετωπίζοντας φλόγες που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμη και τα 25 μέτρα».

Υπογράμμισε ότι επιχειρούν 19 εναέρια μέσα και οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. «Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής για τη δική τους ασφάλεια και με δεδομένο ότι η πυρκαγιά εξελίσσεται ταχύτατα, θα πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών» τόνισε ο κ. Βαθρακογιάννης.


Πραγματοποιούνται εκτροπές της κυκλοφορίας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Βαρνάβα – Εκτροπές σε:

EΠAPXIAKH OΔOΣ KAΠANΔPITIOY-BAPNABA
EΠAPXIAKH OΔOΣ ΓPAMMATIKOY-BAPNABA
EΠAPXIAKH OΔOΣ ΠAPAΛIA BAPNABA-BAPNABAΣ
AΠO TON OIKIΣMO KAΛENTZI, ΣTO PEYMA KYKΛOΦOPIAΣ ΠPOΣ ΓPAMMATIKO
Λ.ΛIMNH MAPAΘΩNOΣ KAI ANAΠAYΣEΩΣ
Λ.MAPAΘΩNOΣ AΠO THN OΔO MEΓAΛOY AΛEΞANΔPOY
Λ.ΓPAMMATIKOY,AΠO TO YΨOΣ TOY MAPAΘΩNA
ΑΤΤΙΚΗ ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΦΩΤΙΑ
Enikoa.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html