Αντί για 3.5 εκατ. της έδωσε 70: Η απόλυση-έπος του κιμπάρη Γιάγκου Δράκου μας κάνει να κλαίμε 25 ολόκληρα χρόνια μετά « Enimerosi 247

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Αντί για 3.5 εκατ. της έδωσε 70: Η απόλυση-έπος του κιμπάρη Γιάγκου Δράκου μας κάνει να κλαίμε 25 ολόκληρα χρόνια μετά



Στη σύγχρονη εποχή τα εργατικά δικαιώματα ολοένα και υποτιμούνται. Δεν χρειάζεται να είσαι κομμουνιστής για να συμφωνήσεις ότι η θέση του εργαζόμενου γίνεται όλο και πιο ανίσχυρη απέναντι σε αυτή του εργοδότη.


Υπό αυτή την έννοια το ν’ απολυθείς από τη δουλειά σου δεν είναι πια τόσο δύσκολη υπόθεση. Το ν’ απολυθείς και να πάρεις ολόκληρη την αποζημίωσή σου αποτελεί λόγο πανηγυρισμών. Το ν’ απολυθείς όμως και να πάρεις… 20 φορές μεγαλύτερη αποζημίωση από αυτή που δικαιούσαι μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.


Κι όμως!


Αυτό που μοιάζει με παραμύθι χωρίς δράκο έχει συμβεί και μάλιστα με… Δράκο. Γιάγκο Δράκο! Σε μια από τις πιο μνημειώδεις σκηνές της αξεπέραστης «Λάμψης»…


Η σειρά που σημάδεψε τα νεανικά μας χρόνια, καθήλωσε γενιές και μετέτρεψε τα απογεύματα των γιαγιάδων μας σε ιερή μυσταγωγία έδωσε υλικό για να δακρύζουμε ακόμα και σήμερα με την αξεπέραστη καλτίλα της.


Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις ίντριγκες στην οικογένεια Δράκου, τη Giant, τη Σελήνη (που αγαπάει χοχο)… Και πώς να μην νοσταλγείς ασύλληπτες μορφές όπως ο «Ευλογητός» ή τιτανομαχίες όπως αυτές του Μπιμπίλα με τον «Σταυροφόρο»…


Επάξια θέση λοιπόν δίπλα σε αυτά τα «ιερά τέρατα» και τις επικές στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης έχει κερδίσει o διάλογος του Γιάγκου με τη Σάντρα. Και η πιο… κιμπάρικη απόλυση που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία!


Μετανιωμένος για το τσιλιμπούρδισμα, ο Δράκος αποφασίζει να τελειώσει το ειδύλλιο. Θέλει να κουκουλώσει το θέμα. Και ως κυνικός εκατομμυριούχος που σέβεται τον εαυτό του, σκέφτεται ότι ο καλύτερος τρόπος για να το καταφέρει είναι να εξαγοράσει την ερωμένη του.


Με μια προσφορά που (μεταξύ μας) έμοιαζε κάτι παραπάνω από δελεαστική!




Προκειμένου λοιπόν να ξεμπερδεύει, ο ιδιοκτήτης της Giant μετατράπηκε στον πιο… άπλα εργοδότη όλων των εποχών. Προτείνοντας στη Σάντρα ένα απίθανο αν μη τι άλλο πακέτο:


Αποζημίωση 70 εκατ. δραχμών (αντί για 3,5 που δικαιούταν). Αγορά του σπιτιού που έμενε στ’ όνομά της. Και διορισμός σε εταιρεία φίλου του στη Θεσσαλονίκη με τον διπλάσιο μισθό…


Προσπερνώντας τη θυμηδία για το παλιοτόμαρο που νόμιζε ότι με τα λεφτά του μπορούσε να εξαγοράσει τα πάντα και την απορία γιατί της αγόρασε το σπίτι στην Αθήνα ενώ της βρήκε δουλειά στη Θεσσαλονίκη (στην τελική θα το νοίκιαζε για έξτρα χαρτζιλίκι), μπορούμε να συμφωνήσουμε.


Αυτό δεν ήταν απόλυση, Τζόκερ ήταν!


Η Σάντρα όμως δεν μπορούσε να κάνει αυτό που θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος εργαζόμενος στη θέση της: Κωλοτούμπες! Όχι μόνο επειδή τον αγαπούσε και έπεφτε από τα σύννεφα με την πρότασή του. Αλλά κι επειδή ήταν έγκυος στο παιδί του!


Έτσι η συγκλονισμένη ερωμένη ήταν αδύνατο να δεχθεί. Όχι μόνο δεν τσάκωσε τον φάκελο με το πακέτο παροχών, αλλά τον έσκισε υποτιμητικά μπροστά του. Και αντί να κάνει την κλασική ερώτηση «μίλα καθαρά, Γιάγκο, τι εννοείς» (λαμβάνοντας την απάντηση μετά από 400 επεισόδια) τον άφησε κάγκελο με την αποκάλυψή της.


Με πολεμικό εμβατήριο να παίζει από πίσω και όχι (όπως θα μπορούσε) το «απολύομαι, μωρό μου και τρελαίνομαι»!




Πηγή: menshouse.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html