Αυτός είναι ο 19χρονος Γιάννης που έχασε τη ζωή του στο Λούνα Παρκ: Την Τετάρτη η κηδεία του στη Βέροια « Enimerosi 247

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Αυτός είναι ο 19χρονος Γιάννης που έχασε τη ζωή του στο Λούνα Παρκ: Την Τετάρτη η κηδεία του στη Βέροια




Την Τετάρτη 21 Αυγούστου, οικογένεια, συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον 19χρονο Γιάννη Καμπαϊλή – Καμπανταΐδη, που έχασε τόσο άδικα την ζωή του έπειτα από σοκαριστικό δυστύχημα σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.



Η κηδεία του Γιάννη θα γίνει στον Ιερό ναό Αναλήψεως Παπάγου στη Βέροια, την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024 και ώρα 11:00, ενώ η ταφή θα γίνει στα Κοιμητήρια του Διαβατού.




Το χρονικό



Ο άτυχος νεαρός από τη Βέροια έκανε διακοπές και πήγε μαζί με τη μητέρα του και τα δύο αδέρφια του στο συγκεκριμένο λούνα παρκ για να διασκεδάσουν, χωρίς να μπορούν να φανταστούν φυσικά τι θα ακολουθήσει.



Στη διάρκεια του παιχνιδιού, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αδερφός του που καθόταν δίπλα του, η καρέκλα ξεκόλλησε με αποτέλεσμα ο 19χρονος να πέσει με φόρα στο έδαφος και να τραυματιστεί σοβαρά.





Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με το που πετάχτηκε το παιδί ο χειριστής του παιχνιδιού έφυγε και εξαφανίστηκε. Επικράτησε πανδαιμόνιο. Η μητέρα τους δεν ήξερε τι να κάνει. Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο δεν κατάφεραν δυστυχώς να βοηθήσουν τον νεαρό καθώς ο 19χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά στον αυχένα.



Τελικά το μεσημέρι της Τρίτης παραδόθηκε αυτοβούλως ο χειριστής του φονικού παιχνιδιού . Ο χειριστής του παιχνιδιού είναι 21 ετών και εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Κιλκίς, όπου και παραδόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο 21χρονος συνελήφθη και μεταφέρεται σε Α.Τ. της Χαλκιδικής.





Παράλληλα, πραγματοποιείται πραγματογνωμοσύνη στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.





Ακαριαίος φαίνεται πως ήταν ο θάνατος του 19χρονου, όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση.




“Mας είπε ότι θα το πάει δυνατά”



“Πήγαμε στο λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις. Ο υπεύθυνος μας άλλαξε θέσεις. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι μας είπε ότι θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη”, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αδερφός του άτυχου 19χρονου.



Ο νεαρός σοκαρισμένος συνεχίζει: “Σε κλάσματα δευτερόλεπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο. Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα. Δεν πετάχτηκε μακριά αλλά με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος”.



Τραγική φιγούρα ο πατέρας που ερχόταν να βρει την οικογένεια του



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της οικογένειας ερχόταν από την Αθήνα, όπου δούλευε, για να συναντήσει τη γυναίκα και τα παιδιά του και δεν του είπαν για τον χαμό του 19χρονου για να μην κινδυνέψει και ο ίδιος όσο οδηγούσε προς Χαλκιδική. Ο ίδιος έμαθε τι είχε συμβεί όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας για να παραλάβει δυστυχώς τη σορό του γιου του.



Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες



Αυτόπτης μάρτυρας, γονέας άλλων παιδιών, μίλησε στο ThessToday για όσα έγιναν εκείνη την ώρα και οδήγησαν στον τραγικό θάνατο του 19χρονου. “Ήμουν μπροστά στο παιχνίδι, ακούσαμε ένα πολύ δυνατό θόρυβο και είδαμε τα παιδιά να πετάγονται προς τα πίσω. Είχε κόσμο μέσα στο παιχνίδι. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να τραβήξω τα παιδιά μου πιο κάτω γιατί φοβήθηκα μην πεταχτούν κομμάτια από το μηχάνημα και τραυματιστούν τα παιδιά”, ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας.



“Και μετά τρέξαμε απευθείας πάνω στο παιδί. Ο ένας αδερφός ήταν μαζί με το παιδί, μπροστά στη μητέρα και του μικρού παιδιού. Μέσα σε δευτερόλεπτα έγιναν όλα. Ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω”, σημείωσε.



Ενώ για τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, ο οποίος συνελήφθη μετά το τραγικό περιστατικό, είπε: “Είμαι χρόνια εδώ παραθεριστής. Ο ιδιοκτήτης είναι ένας σοβαρός επιχειρηματίας, τα συντηρεί, τα προσέχει. Είναι πολύ καλός άνθρωπος, όλα τα παιδιά τα βλέπει σαν δικά του. Δεν μπορώ να πω τίποτα για αυτόν τον άνθρωπο. Δεν μπορώ να πω ότι έγινε κάτι από κάποια συντήρηση. Δεν ήταν εδώ όταν έγινε το συμβάν”.



Μια γυναίκα, κάτοικος της περιοχής πρόσθεσε ότι “το καρεκλάκι είχε σπάσει στη μέση και φαινόταν αρκετά σκουριασμένο”, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Thesstoday.



Πηγή: thetoc.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html