Live – Εκτός ελέγχου η φωτιά στον Βαρνάβα: Εκκενώνεται και ο Μαραθώνας – Τιτάνια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων « Enimerosi 247

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Live – Εκτός ελέγχου η φωτιά στον Βαρνάβα: Εκκενώνεται και ο Μαραθώνας – Τιτάνια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων


Ανεξέλεγκτα μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (11/08), στον Βαρνάβα Αττικής, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για καμένα σπίτια.


Μάλιστα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 315 πυροσβέστες με 10 ομάδες δασοκομάντος και 98 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμών εθελοντών. Ανάμεσα στις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν είναι και 33 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Ρουμανία καθώς και 10 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Μολδαβία. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 26 εναέρια μέσα, 15 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους


Όπως μεταδίδουν τηλεοπτικοί σταθμοί, σπίτια έχουν «παραδοθεί» ολοκληρωτικά στις πύρινες γλώσσες, ενώ κάποια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές στους αύλειους χώρους.


Update 

  • 23.42.Νέο 12 ήχησε στις 23:30 και στις 23:40 και αφορά τις περιοχές Ραπεντώσα και Διόνυσος για να απομακρυνθούν προς Δροσιά και Κηφισιά μέσω της λεωφόρου Διονύσου.


  • Μετά τις 22.30 ήχησε μήνυμα του 112 για εκκένωση του Μαραθώνα. Είχαν προηγηθεί αντίστοιχα μηνύματα για τους οικισμούς Σταμάτα, Μικροχώρι Ωρωπού, Γραμματικό, Ροδόπολη και Αμυγδαλέζα Σταμάτας.
  • 23.31 Μήνυμα για εκκένωση του Μαραθώνα προς τη Νέα Μάκρη, εστάλη μέσω του 112, καθώς μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην ευρύτερη περιοχή. Οι κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν προς Νέα Μάκρη.
  • Μήνυμα από το 112 εστάλη πριν από λίγο για τη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα. «Δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή Μαραθώνα. Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Σε εξέλιξη είναι η εκκένωση της κατασκήνωσης Athitaki στο Γραμματικό, λόγω της φωτιάς που μαίνεται από το μεσημέρι της Κυριακής (11/08), στον Βαρνάβα Αττικής. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τετρακόσια παιδιά έχουν ήδη μεταφερθεί στο κωπηλατοδρόμιο Μαραθώνα από όπου θα τα παραλάβουν οι γονείς τους.

Δείτε νέες φωτογραφίες από το πύρινο μέτωπο (Πηγή: Πυρκαγιά ενημέρωση)

  • Δείτε νέες φωτογραφίες από το πύρινο μέτωπο (Πηγή: Πυρκαγιά ενημέρωση)

  • Βίντεο αναγνώστη

  • Φωτιά στον Βαρνάβα – Βαθρακογιάννης: «Παραμένει επικίνδυνη η κατάσταση, η πυρκαγιά εξελίσσεται ανάμεσα σε κατοικίες»

Όπως επεσήμανε ο κ. Βαθρακογιάννης για τη φωτιά στο Βαρνάβα παρόλο που το πρώτο εναέριο μέσο, εκτελώντας έμφορτη περιπολία, πραγματοποίησε ρίψη, 5 λεπτά μετά την έναρξη της πυρκαγιάς, και σε 10 λεπτά επιχείρησαν οι πρώτες επίγειες δυνάμεις, οι ισχυροί άνεμοι την εξάπλωσαν αστραπιαία, δημιουργώντας της ακραία συμπεριφορά, με συνεχόμενες κηλιδώσεις και νέα μέτωπα πίσω από τις γραμμές ανάσχεσης.Μέχρι στιγμής, έχουν εκδοθεί 10 μηνύματα από το 112. Τα τελευταία 4 μηνύματα εκδόθηκαν για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Σταμάτα, Μικροχώρι Ωρωπού, Γραμματικό, Ροδόπολη και Αμυγδαλέζα Σταμάτας.

Παράλληλα τόνισε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και αυτή τη στιγμή οι κύριες γραμμές άμυνας έχουν αναπτυχθεί, βόρεια, στο Μικροχώρι Ωρωπού, ανατολικά, στο Γραμματικό και νότια, στη Σταμάτα, με στόχο 

Μέχρι στιγμής, έχουν εκδοθεί 10 μηνύματα από το 112. Τα τελευταία 4 μηνύματα εκδόθηκαν για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Σταμάτα, Μικροχώρι Ωρωπού, Γραμματικό, Ροδόπολη και Αμυγδαλέζα Σταμάτας.

Παράλληλα τόνισε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και αυτή τη στιγμή οι κύριες γραμμές άμυνας έχουν αναπτυχθεί, βόρεια, στο Μικροχώρι Ωρωπού, ανατολικά, στο Γραμματικό και νότια, στη Σταμάτα, με στόχο να μπορέσουν να ανακόψουν την πυρκαγιά.

Εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Αμυγδαλέζας και της Ροδόπολης.

Η Πολιτική Προστασία καλεί όσους βρίσκονται στις περιοχές να απομακρυνθούν προς την Κηφισιά.

 

  • Πριν από λίγο, δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους του Γραμματικού και να κατευθυνθούν προς Μαραθώνα.

 

  • Δόθηκε εντολή εκκένωσης από το 112 στους κατοίκους του Μικροχώρι Ωρωπού.

 

  • Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απομάκρυνσης 25 ατόμων από την ΟΠΚΕ, που είχαν εγκλωβιστεί με τα οχήματά τους στο σημείο.

 

  • Εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Σταμάτας. Συγκεκριμένα, η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την Σταμάτα και να μετακινηθούν μέσω Δροσιάς και Κηφισιάς προς την Εθνική Οδό.



Αρχική ενημέρωση 

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Βαρνάβα. Οι φλόγες καίνε κοντά σε οικισμό και για το λόγο αυτό η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη.


Στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στον Βαρνάβα, συμμετέχουν 190 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 11 πεζοπόρα, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα ενώ έχει σταλεί μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, να απομακρυνιούν προς Γραμματικό και Καπανδρίτι.


Δείτε τις πρώτες εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα:

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open και τις εικόνες που μετέδωσε, λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα παραδόθηκε στις φλόγες το πρώτο σπίτι:

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στο Βαρνάνα, γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων:

1)Επαρχιακή οδός Καπανδριτίου – Βαρνάβα

2)Επαρχιακή οδός Γραμματικού – Βαρνάβα

3)Επαρχιακή οδός Παραλία Βαρνάβα – Βαρνάβας.

Στις παραπάνω εκτροπές, κανένα όχημα δεν κινείται προς τον οικισμό του Βαρνάβα…

Σύμφωνα με αναφορά εκπρόσωπου της τοπικής αυτοδιοίκησης «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, η φωτιά καίει ανάμεσα σε σπίτια, δεν γνωρίζουμε ακόμη και αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να απεγκλωβίσουμε έναν άνθρωπο»!


Μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα και εκκένωση στο Νέο Μάζι


Την ίδια ώρα, στα Μέγαρα, έχει ξεσπάσει φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Νέο Μάζι. Λίγο μετά τις 3 εστάλη μήνυμα του 112, το οποίο ανέφερε ότι όσοι βρίσκονται στην περιοχή Νέο Μάζι να εκκενώσουν προς Αιγειρούσες.

Στη φωτιά στα Μέγαρα επιχειρούν 68 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 18 οχήματα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πάντως, ο δυνατός αέρας θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το βράδυ στην Αττική, γεγονός που δυσκολεύει πολύ το έργο της κατάσβεσης…

Ρεπορτάζ: Έφη Φανάρα

Newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html