Ανελέητο ξύλο την τουρκική Βουλή: Χάος μεταξύ βουλευτών του Ερντογάν και του κουρδικού κόμματος (video) « Enimerosi 247

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Ανελέητο ξύλο την τουρκική Βουλή: Χάος μεταξύ βουλευτών του Ερντογάν και του κουρδικού κόμματος (video)



Άγρια συμπλοκή σημειώθηκε, την Τετάρτη (24/7), στο Κοινοβούλιο της Τουρκίας μετάξυ βουλευτών του κυβερνώντος AKP και του Αλί Μποζάν, ο οποίος προέρχεται από τη φιλοκουρδική παράταξη.



«

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το CNN Türk, ο βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας και Ισότητας των Λαών (DEM) από τη Μερσίνα, Αλί Μποζάν, στράφηκε προς τα έδρανα του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο βήμα και υποστήριξε ότι «διαπράττουν κλοπή», τονίζοντας:




«Δυστυχώς, οι φωνές των εργαζομένων και των συνταξιούχων δεν ακούγονται, αλλά θέλω να φωνάξω από εδώ εκ μέρους των πολιτών των οποίων οι μισθοί κλέβονται από τις τσέπες τους. Υπάρχει κλέφτης, υπάρχει κλέφτης, υπάρχει κλέφτης, υπάρχει κλέφτης! Το ΑΚΡ κλέβει, το ΑΚΡ κλέβει, το ΑΚΡ κλέβει!».

άλλο.

Κατόπιν αυτού, οι βουλευτές του AKP κατευθύνθηκαν προς το βήμα. Μεταξύ του Αλί Μποζάν και των βουλευτών του ΑΚP ξέσπασε συμπλοκή και ορισμένοι βουλευτές έριξαν μπουνιές ο ένας στον άλλο.



Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Μεγάλη Εθνική Συνέλευση της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ, διέκοψε τη συνεδρίαση. Στη σύγκρουση ενεπλάκησαν και βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αποτρέψουν τα επεισόδια.


Athensmagazine.gr:



Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html