Είδος πολυτελείας τα καλοκαιρινά φρούτα - Στα ύψη οι τιμές τους « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Είδος πολυτελείας τα καλοκαιρινά φρούτα - Στα ύψη οι τιμές τους

Κατηγορία Οικονομία στις   3:03 μ.μ.  |  Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024



Οι καταναλωτές αναγκάζονται να αγοράσουν είτε μισό καρπούζι, είτε μία φέτα, αφού η αγορά ενός ολόκληρου καρπουζιού είναι πλέον απαγορευτική.


Όνειρο απατηλό έχει γίνει η δροσιά που αναζητούν οι καταναλωτές στα καλοκαιρινά φρούτα, αφού οι τιμές τους είναι «φωτιά». Ακόμη και η αγορά ενός ολόκληρου καρπουζιού τείνει να γίνει όνειρο θερινής νυκτός για τους καταναλωτές, που βλέπουν την τιμή να έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι. Κι όλα αυτά την ώρα που οι τιμές στο χωράφι βρίσκονται στα... Τάρταρα. 


Τα καρπούζια και τα πεπόνια τείνουν να γίνουν είδη πολυτελείας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega. Ενδεικτικό της ακρίβειας είναι το γεγονός ότι το καρπούζι πέρυσι το καλοκαίρι κόστιζε 0,60 ευρώ το κιλό, ενώ φέτος η τιμή του είναι στα 0,90 ευρώ το κιλό. Αντίστοιχη είναι η αύξηση και στα πεπόνια, που πέρυσι κόστιζαν 1,20 ευρώ το κιλό, ενώ φέτος η τιμή τους έχει εκτοξευθεί στα 2 ευρώ το κιλό.


Με αυτές τις τιμές, οι καταναλωτές πλέον αρκούνται να αγοράσουν είτε μισό καρπούζι, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που αγοράζουν μία φέτα ή το 1/3 του καρπουζιού, καθώς η τσέπη τους δεν αντέχει παραπάνω. 


Την ίδια στιγμή, στο χωράφι οι τιμές εμφανίζονται μειωμένες. Το πεπόνι κοστίζει 0,80 ευρώ στο χωράφι, ενώ στο ράφι η τιμή του κυμαίνεται από 1,50 έως 2,5 ευρώ το κιλό. 


Αντίστοιχα το καρπούζι πωλείται προς 0,50-0,60 ευρώ στο χωράφι, ενώ στο ράφι από 1-1,5 ευρώ. 


Τέλος, οι φράουλες, κοστίζουν 1,5 ευρώ στο χωράφι και 4-4,5 ευρώ στο ράφι.



Πηγή: flash.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html