Επίσημο και από την ΕΜΥ: Πότε και πόσο θα πέσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες « Enimerosi 247

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Επίσημο και από την ΕΜΥ: Πότε και πόσο θα πέσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες




Θα υποχωρήσουν τόσο οι μέγιστες όσο και οι ελάχιστες τιμές στη θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση.


Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ επικαιροποιήθηκε και όπως επισημαίνει, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές τοπικά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου θα διατηρηθούν στη χώρα μας μέχρι τη Δευτέρα (22/7).


Από την Τρίτη θα υπάρξει βαθμιαία υποχώρηση της θερμοκρασίας, τόσο ως προς τις μέγιστες όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές, που θα γίνει αισθητή στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος στις περισσότερες περιοχές.


Πιο αναλυτικά:


Την Κυριακή (21-7-2024) και τη Δευτέρα (22-7-2024) η θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:


α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.

β. στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

γ. στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου.

δ. στην Αττική τους 39 με 40 βαθμούς και στο νομό Θεσσαλονίκης τους 38 βαθμούς Κελσίου.


Υπενθυμίζεται ότι, χθες, ο Σάκης Αρναούτογλου είχε αναφέρει πως το κύμα ακραίας και παρατεταμένης ζέστης θα αρχίσει να υποχωρεί από την Τρίτη (23/7). Αυτή η «ανάσα» δροσιάς θα είναι μέχρι και το Σάββατο 27/7. Αυτό σημαίνει πως από τα 41άρια, κατά μέσο όρο, που έχουμε τώρα, θα δούμε τον υδράργυρο να πέφτει στους 31 βαθμούς.


Ειδικότερα και όπως αναφέρει στον πίνακα που παραθέτει, «η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα έως και τις 27/7 με μια μόνο ματιά είναι: Σε κλειστές πεδινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα υπολογίστε έως 1-3 βαθμούς υψηλότερη τη θερμοκρασία. Στις ορεινότερες περιοχές (πχ 500-1000 μέτρα) 3 με 6 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία αντίστοιχα, στα παραθαλάσσια και τα νησιά υπολογίστε 3-5 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία αντίστοιχα αλλά με πιο αυξημένη την σχετική υγρασία όταν δεν φυσά βοριάς».


Δείτε την εικόνα με τις θερμοκρασίες





Δείτε την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτολγου


Επιπλέον, ενδείξεις για πτώση της θερμοκρασίας παρουσίασε χθες και το meteo.gr, ωστόσο όπως τόνισε, αυτή η «ανάσα» δροσιάς θα κρατήσει λίγο καθώς από τις 27 του μήνα θα επιστρέψουν οι υψηλές θερμοκρασίες. Το γράφημα παρουσιάζει 32 προγνωστικά σενάρια από τις 20 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2024 από το Εθνικό Κέντρο Περιβαλλοντικών Προγνώσεων των ΗΠΑ, για την πορεία της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1.500 μέτρων πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας, ύψος στο οποίο μελετούμε την πορεία των αερίων μαζών. Η πρόγνωση της πορείας της θερμοκρασίας μετά τις 27/7 έχει μεγάλη αβεβαιότητα, όπως υποδεικνύεται και στο γράφημα, όμως η πλειοψηφία των προγνωστικών σεναρίων δείχνουν ότι και πάλι η θερμοκρασία θα ανέβει σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020.


 



Πηγή: dnews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html