Έλληνας έβαλε καναπέ στο δρόμο για να πιάσει θέση στάθμευσης -Το απίστευτο κόλπο « Enimerosi 247

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Έλληνας έβαλε καναπέ στο δρόμο για να πιάσει θέση στάθμευσης -Το απίστευτο κόλπο



Ένας καναπές «παρκαρισμένος» στον δρόμο. Πρόκειται για ένα σενάριο που στη συντριπτική πλειονότητα των προηγμένων χωρών θα έμοιαζε απίθανο, αλλά στο ελληνικό γίγνεσθαι μόνο έκπληξη δεν μπορεί να προκαλέσει.


Και πώς να προκαλέσει όταν βλέπουμε καθημερινά γλάστρες, καφάσια, κώνους να καταλαμβάνουν τμήματα των δρόμων, έχοντας επιστρατευτεί από συμπολίτες μας για την … κράτηση μιας θέσης για το αυτοκίνητό τους και προκειμένου να απαλλαχθούν από τον Γολγοθά του παρκαρίσματος.


Κοιτάζοντας τη συγκεκριμένη φωτογραφία, που δημοσιεύθηκε στην ομάδα «Είμαι Ελληνάρας και παρκάρω όπου γουστάρω» στο Facebook, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε… τα κίνητρα του ανθρώπου που «πάρκαρε» το συγκεκριμένο έπιπλο στον δρόμο.





Ήθελε να κάνει κατάληψη μιας θέσης στάθμευσης όπως κάνουν δεκάδες χιλιάδες οδηγοί; Αποφάσισε να ανανεώσει τα έπιπλα του σπιτιού και του και θεώρησε σοφό να αφήσει τον καναπέ στην άσφσαλτο, συνυπάρχοντας έστω και προσωρινά με τα οχήματα;


Την απάντηση γνωρίζει μόνο ο… εμπνευστής αυτής της εικόνας. Οποιαδήποτε, βέβαια, και αν είναι αυτή, το συγκεκριμένο σκηνικό αποτελεί μόλις έναν κόκκο άμμου στην απέραντη ακτή της αναρχίας που επικρατεί στους ελληνικούς δρόμους.


Εκεί που το διπλοπαρκάρισμα βασιλεύει, η στάθμευση στα πεζοδρόμια έχει γίνει κανονικότητα, οι ράμπες ΑμεΑ έχουν γίνει απροσπέλαστες.


Όπως, αναφέραμε παραπάνω, δεν γνωρίζουμε τον λόγο ύπαρξης του καναπέ στο οδόστρωμα. Κάθε επίδοξος μιμητής, ωστόσο, οφείλει να γνωρίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 48 («Κατάληψη τμήματος οδού και πεζόδρομου» Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η επιστράτευση οποιουδήποτε αντικειμένου για την αυθαίρετη κατάληψη δημόσιου χώρου στάθμευσης απαγορεύεται και τιμωρείται με πρόστιμο 400 ευρώ.


Επίσης, όποιος θέλει να… απαλλαχθεί από ένα έπιπλο, σίγουρα το να το αφήσει στον δρόμο αποτελεί μια ενέργεια που είναι επιεικώς ανόητη. Πόσο μάλλον όταν αντικείμενα όπως οι καναπέδες, τα στρώματα, τα ψυγεία κ.ο.κ. απαιτούν ειδική αποκομιδή και επομένως απαιτείται επικοινωνία με ειδικά συνεργεία των δήμων.


Πηγή: carandmotor.gr    

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html