Προς επίταξη οι ιδιώτες γιατροί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Προς επίταξη οι ιδιώτες γιατροί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες

Κατηγορία Υγεία στις   7:15 π.μ.  |  Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024


Προς επίταξη οδεύουν οι ιδιώτες γιατροί λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε περιφερειακά νοσοκομεία.


Με επίταξη απειλεί τους ιδιώτες γιατρούς ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να αντιμετωπίσει την υποστελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων.


Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο υπουργείο πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη, στην οποία εξετάστηκε η αξιοποίηση του νόμου Πλεύρη, ο οποίος σε έκτακτες συνθήκες υποχρεώνει τους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στο ΕΣΥ.


Έτσι, το υπουργείο Υγείας ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει σε λιγότερο από δύο εβδομάδες τον συγκεκριμένο νόμο, με στόχο να καλυφθούν τα τεράστια κενά σε παθολόγους στα νοσοκομεία της περιφέρειας.


«Δεν υπάρχουν συνθήκες αυτή τη στιγμή που να επιτρέπουν μία τέτοια πράξη», υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ η Όλγα Βασιλείου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας και συνέχισε: «Εννοώ συνθήκες εκτάκτου ανάγκης. Δεν νομίζω ότι αυτά είναι μέτρα, τα οποία μπορούν να αποδώσουν. Αυτά είναι μπαλώματα».


«Το πρόβηλμα του ΕΣΥ είναι μείζον και επί ελλείψεως χρημάτων ιδιαιτέρως πολύπλοκο. Αλλά με απειλές και βία μόνο επιπλοκές θα πρέπει να αναμένετε», σημειώνει σε επιστολή προς τον υπουργό Υγείας ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.


Πηγή:  Reader.gr 

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html