Τι ήταν τα έντομα που «έπνιξαν» την Εθνική Λάρισας – Τρικάλων: Η απάντηση βιολόγου « Enimerosi 247

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Τι ήταν τα έντομα που «έπνιξαν» την Εθνική Λάρισας – Τρικάλων: Η απάντηση βιολόγου


Απάντηση στο ερώτημα για το τι είδους έντομα ήταν αυτά που «έπνιξαν» το πρωί του Σαββάτου (13/7) την Εθνική Οδό Λάρισας – Τρικάλων, έδωσε ο ειδικός βιολόγος Δημήτρης Βαβύλης.


Σύμφωνα με τον βιολόγο, τον οποίο επικαλείται το larissanet.gr, τα έντομα που κατέκλυσαν την Εθνική Οδό Λάρισας – Τρικάλων είναι «εφημερόπτερα», τα οποία ζουν ελάχιστα ως ενήλικα, με μερικά εξ’ αυτών έως και λίγες ώρες.


Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι τα εν λόγω έντομα κάνουν συχνά – πυκνά ανάλογες εκρήξεις, που μάλιστα σε άλλες περιοχές και χώρες, όπως στην Ουγγαρία, αποτελούν τουριστική ατραξιόν.




Παράλληλα, άξιο αναφοράς είναι ότι η παρουσία τους σε μία περιοχή συνδέεται με καλή οικολογική ποιότητα των υδάτων, γεγονός που δεν θα έπρεπε να εμπνέει ανησυχία στους κατοίκους.


Λάρισα: Οι ιπτάμενες κατσαρίδες


Το βίντεο με τα εφημερόπτερα έρχεται σε συνέχεια του προβλήματος με τις ιπτάμενες κατσαρίδες που έχει προκύψει το φετινό καλοκαίρι στη Λάρισα. Παρά τις απεντομώσεις, οι κατσαρίδες συνεχίζουν την… επέλασή τους.


Ανατριχιαστικά πλάνα ανάρτησαν και χρήστες του TikTok, στα οποία φαίνεται βεράντα σπιτιού στου οποίο έχει γίνει απολύμανση να έχει γεμίσει με κυριολεκτικά εκατοντάδες νεκρές κατσαρίδες.


Πηγή: reader.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html