Νάξος: Μεγάλο φίδι εγκλωβίστηκε σε σπίτι και απαιτήθηκε η επέμβαση ειδικών στην άγρια ζωή « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Νάξος: Μεγάλο φίδι εγκλωβίστηκε σε σπίτι και απαιτήθηκε η επέμβαση ειδικών στην άγρια ζωή

Κατηγορία Τοπικά νέα στις   8:37 μ.μ.  |  Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024




Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους ενοίκους μιας οικίας στη Νάξο, οι οποίοι μπαίνοντας στο σπίτι τους αντιλήφθηκαν ένα μεγάλο φίδι που είχε εγκλωβιστεί εκεί.


Τελικά το φίδι ήταν ένας Λαφιάτης που είναι ακίνδυνο και απομακρύνθηκε από το σπίτι με ασφάλεια


Παρ’ όλα αυτά, παρέμειναν ψύχραιμοι και διατηρώντας απόσταση ασφαλείας κάλεσαν τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, ενημερώνοντας τους ειδικούς για την ύπαρξη του φιδιού.


Όπως αναφέρει το cyclades24.gr, μόλις οι ειδικοί έφτασαν στην κατοικία που βρίσκεται στη Μικρή Βίγλα διαπίστωσαν ότι πρόκεται για Λαφιάτη, ένα μη δηλητηριώδες φίδι που – όπως η συντριπτική πλειοψηφία των φιδιών – είναι ακίνδυνο.


«Οι ένοικοι μας κάλεσαν να το παραλάβουμε και αφού του δώσαμε νερό που χρειαζόταν, το αφήσαμε σε ιδανικό μέρος μακριά από οικίες, για τη δική του ασφάλεια» έγραψαν τα μέλη του Συλλόγου στη σελίδα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφερόμενοι στο περιστατικό.




Το μεγαλύτερο φίδι στην Ελλάδα


Ο Λαφιάτης ή Λαφίτης είναι μη δηλητηριώδες φίδι της οικογένειας των Καινοφιίδων, το μεγαλύτερο είδος φιδιού που συναντάται στην Ελλάδα.


Έχει μήκος γύρω στα 150 εκατοστά, σπανίως όμως μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τα 200 εκατοστά. Τα ενήλικα έχουν ένα κιτρινωπό καφέ ή μαύρο χρώμα και τέσσερις μαύρες γραμμές που ξεκινούν από τον λαιμό του και φτάνουν μέχρι την ουρά.


Τα ανήλικα άτομα έχουν διαφορετικό χρωματισμό και είναι γκρίζα-ασημί με καφέ ή μαύρες κηλίδες κατά μήκος της ράχης.


Ο Λαφιάτης κυνηγά κυρίως στο έδαφος αλλά σκαρφαλώνει συχνά σε δέντρα και θάμνους. ενώ είναι επιδέξιος κολυμβητής. Τρέφεται με μικρά θηλαστικά όπως αρουραίους και άλλα τρωκτικά, μικρά κουνέλια, πτηνά, σαύρες, αμφίβια, και αυγά.


Ζευγαρώνει την άνοιξη και τα θηλυκά γεννούν 3 – 18 αυγά. Δεν είναι καθόλου επιθετικό φίδι, ακίνδυνο για τον άνθρωπο, όμως μπορεί να δαγκώνει αν κάποιος το αρπάξει.


Πηγή: in.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html