Ζάκυνθος: «Εσείς θα το αφήνατε στη μέση;» είπε ο ιερέας που συνέχιζε το γλέντι ενώ έκαιγε η φωτιά « Enimerosi 247

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Ζάκυνθος: «Εσείς θα το αφήνατε στη μέση;» είπε ο ιερέας που συνέχιζε το γλέντι ενώ έκαιγε η φωτιά




Τις δικές του εξηγήσεις έδωσε ο ιερέας της εκκλησίας στη Ζάκυνθο, που συνέχισε τους εορτασμούς γλεντιού ενώ μαινόταν η φωτιά κοντά στο χωριό, λέγοντας μέσα σε αδρές γραμμές πως δεν υπήρχε λόγος να σταματήσει.


Όπως είπε στο δελτίο του Mega ο ιερέας Αγίων Πάντων Ζακύνθου, για το θέαμα του πλήθους που χόρευε στους ρυθμούς του τραγουδιού «Δώσε μου φωτιά», ενώ η πραγματική φωτιά απειλούσε τον οικισμό, «Εσείς θα το αφήνατε στη μέση;».


Με το που είδαμε ότι έβγαινε καπνός…φύγανε όλοι. Εγώ έμεινα εκεί και μείνανε τα γυναικόπαιδα εκεί πέρα. Εάν είχατε εσείς τον γάμο σας ή την βάφτιση του παιδιού σας, και όταν η αστυνομία ή η πυροσβεστική δεν έχει δώσει σήμα ότι πρέπει να εκκενωθεί ο χώρος, ε τι θα το αφήνατε στη μέση δηλαδή;».


«Δεν μας είπαν να το σταματήσουμε» λέει ο ιερέας από τη Ζάκυνθο


«Με το που καθίσαμε στο τραπέζι είδαμε τη φωτιά. Αυτοί που οργάνωσαν το πανηγύρι όταν ρώτησαν την πυροσβεστική ή την αστυνομία ότι “υπάρχει πρόβλημα;” δεν πήραν κάποια απάντηση ότι “Ναι πρέπει να το σταματήσετε”. Εδώ δεν έγινε εκκένωση του χωριού που ήταν η φωτιά


«Πόσο μάλλον εμείς που είμαστε 4,5 χιλιόμετρα μακρύτερα», δήλωσε ο ιερέας.


Συνεχίζοντας στη λογική «τέλος καλό όλα καλά», πρόσθεσε πως «Δεν καήκαμε, αυτό είναι το ρεζουμέ της υπόθεσης, ότι η φωτιά δεν ήταν εκεί για να μας ενοχλήσει εμάς πρώτον, και δεύτερον υπάρχουν συγκεκριμένοι, η πυροσβεστική, η αστυνομία».


«Ούτε εγώ σαν εφημέριος είχα καμία σχέση με το πανηγύρι, το πανηγύρι το έκανε ο πολιτιστικός σύλλογος των δύο χωριών που ήταν εκεί», ισχυρίστηκε.


«Έγινε μοντάζ»


Αφότου εμφανίστηκε ζωντανά στο δελτίο, συνέχισε λέγοντας «Ο Πρόεδρος ο βουλευτής, ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης όλοι συμμετείχαν γιατί πριν κάναμε τα εκκλησιαστικά».


Ο ιερέας αναφέρθηκε μάλιστα στα βίντεο που εκθέτουν τους ριψοκίνδυνους εορτασμούς, πως «κάποια βίντεο και φωτογραφίες είναι μοντάζ».


Στη συνέχεια ανασκεύασε τις προηγούμενες δηλώσεις του σχετικά με τα όσα ακολούθησαν, αφού έγινε «αντιληπτή» η φωτιά, και πρόσθεσε: «Ξέρετε, η Ζάκυνθος είναι πολύπαθη από τις φωτιές. Μετά τον κορονοϊό και μετά από όσα έχουμε τραβήξει…η συμμετοχή στο πανηγύρι ήταν 100 με 200 άτομα».


 

Πηγή: reader.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html