Μάχη με τις φλόγες στο Μενίδι – Κάηκαν εργοστάσια – Μηνύματα από το 112 – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Μάχη με τις φλόγες στο Μενίδι – Κάηκαν εργοστάσια – Μηνύματα από το 112 – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κατηγορία Τοπικά νέα στις   6:16 π.μ.  |  Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024


Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στο Μενίδι, με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.


Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, ενώ έχουν καεί δύο εργοστάσια, ένα με πλαστικά και ένα με ξύλα. Συνεχείς ήταν οι εκρήξεις από το σημείο, ενώ στις φλόγες έχει τυλιχθεί και εργοστάσιο χαρτιού.



    

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης σε χαμηλή βλάστηση στη λεωφόρο Καραμανλή, μέσα στο ρέμα Χελιδονούς, όμως γρήγορα επεκτάθηκε με αποτέλεσμα δύο επιχειρήσεις να καούν ολοσχερώς και να δίνεται μάχη για να σωθεί μία τρίτη.



«Θα δώσουμε ολονύχτια μάχη»

Ο αντιδήμαρχος Αχαρνών, Μιχαήλ Βρεττός, μιλώντας στο newsbomb.gr δήλωσε ότι «Η κατάσταση στο ρέμα της Χελιδονούς (ανάμεσα στην Καραμανλή και την Τατοΐου), είναι πλέον ελεγχόμενη. Μία επιχείρηση μόνο έχει πρόβλημα αυτήν τη στιγμή καθώς καίγονται πλαστικά. Θα δώσουμε ολονύχτια μάχη».


Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν ενισχυμένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με τουλάχιστον 88 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων, 24 οχήματα και δυνάμεις της ΕΠΟΜΕΑ, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες από όμορους δήμους.


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Παράλληλα, παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας από τη λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της οδού Φουντουκιάς στο ρεύμα ανόδου και από το ύψος της οδού Δεκελείας στο ρεύμα καθόδου.


Μηνύματα από το 112

Mήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής καλώντας όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Πυρκαγιά σε εξέλιξη. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».


⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣


? Πυρκαγιά σε εξέλιξη


‼️ Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα


‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών@pyrosvestiki

@hellenicpolice


— 112 Greece (@112Greece) July 9, 2024


Νωρίτερα, προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της Αττικής λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στα όρια δήμων Αχαρνών και Μεταμόρφωσης. Το μήνυμα καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Πυρκαγιά στα όρια Δήμων Αχαρνών και Μεταμόρφωσης (Ρέμα Χελιδονούς). Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».


⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣


? Πυρκαγιά στα όρια Δήμων Αχαρνών και Μεταμόρφωσης (Ρέμα Χελιδονούς)


❗️Παραμείνετε σε ετοιμότητα


‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών


ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice


— 112 Greece (@112Greece) July 9, 2024



Πηγή tromaltiko 




Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html