Ακόμη ένας νεκρός από E. coli - Ξέσπασε επιδημία από φύλλα σαλάτας « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σημαντική είδηση:

Συνελήφθη γνωστός δικηγόρος

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Ακόμη ένας νεκρός από E. coli - Ξέσπασε επιδημία από φύλλα σαλάτας

Κατηγορία Διεθνή στις   7:21 π.μ.  |  Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024




Προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος μόλυνσης, αρκετοί κατασκευαστές αφαίρεσαν προϊόντα τους από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.


Ακόμη έναν νεκρό θρηνεί η Βρετανία από την επιδημία E. coli που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες και οφείλεται -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις- σε μολυσμένα φύλλα σαλάτας.


Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, το άτομο που πέθανε είχε υποκείμενα προβλήματα υγείας. Ακόμη ένα άτομο στην Αγγλία, το οποίο είχε επίσης υποκείμενες παθήσεις, πέθανε σε διάστημα 28 ημερών από τη μόλυνση με το στέλεχος του E. coli.


Το ξέσπασμα του E. coli πιστεύεται ότι προκλήθηκε από σάντουιτς που περιείχαν φύλλα σαλάτας και πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.


Όλα τα κρούσματα που αναφέρθηκαν μέχρι στιγμής εμφάνισαν συμπτώματα πριν από τις 4 Ιουνίου, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων φαίνεται να έχει πτωτική τάση, γεγονός που επιτρέπει στις αρχές να ελπίζουν ότι η επιδημία οδεύει προς το τέλος της. 


Προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος μόλυνσης εξάλλου, αρκετοί κατασκευαστές τροφίμων αφαίρεσαν προληπτικά ορισμένα από τα προϊόντα τους από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.


Η Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων ανέφερε ότι η πιθανότερη πηγή για την έξαρση ήταν το μαρούλι.


Ο Darren Whitby, Επικεφαλής Περιστατικών στην FSA, δήλωσε: «Νωρίτερα αυτό το μήνα, επιβεβαιώσαμε ότι αρκετοί κατασκευαστές σάντουιτς είχαν λάβει προληπτικά μέτρα για να αποσύρουν και να ανακαλέσουν διάφορα σάντουιτς και περιτυλίγματα. Η τροφική αλυσίδα και οι επιδημιολογικοί σύνδεσμοι μάς επέτρεψαν να περιορίσουμε ένα ευρύ φάσμα τροφίμων σε ένα είδος μαρουλιού που χρησιμοποιείται σε προϊόντα σάντουιτς ως πιθανή αιτία της επιδημίας».


Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι εργασίες συνεχίζονται για να επιβεβαιωθεί αυτό, ώστε να μπορούν να ληφθούν μέτρα για να αποφευχθεί η επανεμφάνιση: «Παραμένει μια περίπλοκη έρευνα και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τις σχετικές επιχειρήσεις και τις τοπικές αρχές για να διασφαλίσουμε ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών».


Μέχρι τις 25 Ιουνίου είχαν καταγραφεί 275 κρούσματα E. coli (STEC) O145 σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που επηρεάζονται θα μπορούσε να αυξηθεί, επειδή ορισμένα δείγματα από ασθενείς δεν έχουν ακόμη ελεγχθεί, λένε οι ειδικοί. Τουλάχιστον οι μισοί από τους ανθρώπους που εμφάνισαν συμπτώματα, χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη.


Τι είναι το E. coli και ποιοι κινδυνεύουν;


Το E. coli είναι μια ποικιλόμορφη ομάδα βακτηρίων που ζουν συνήθως στα έντερα του ανθρώπου και των ζώων. Μερικοί τύποι είναι αβλαβείς, αλλά άλλοι μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ασθένεια.


Το E. coli (STEC) O145 που παράγει τοξίνη Shiga, μπορεί να επιτεθεί στα τοιχώματα του εντέρου. Τα συμπτώματα συνήθως χρειάζονται μερικές ημέρες για να αναπτυχθούν και μπορεί να περιλαμβάνουν:


διάρροια που μπορεί να είναι αιματηρή

κράμπες στο στομάχι

πυρετό

εμετό


Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν εύκολα, αλλά ορισμένοι -όπως μικρά παιδιά ή άτομα με υποκείμενα νοσήματα- μπορεί να νοσήσουν βαριά.


Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για λοιμώξεις από E. coli.


Για να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης:


Πλένετε τακτικά τα χέρια σας με ζεστό νερό και σαπούνι - τα αλκοολούχα τζελ δεν σκοτώνουν όλα τα στελέχη που προκαλούν διαρροϊκές ασθένειες

Πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά και μαγειρεύετε το φαγητό στις προτεινόμενες θερμοκρασίες

Εάν έχετε συμπτώματα, μην ετοιμάζετε φαγητό για άλλους και μην επισκέπτεστε άτομα σε νοσοκομεία ή οίκους φροντίδας

Μην επιστρέψετε στην εργασία, στο σχολείο ή στο νηπιαγωγείο μέχρι 48 ώρες μετά τη διακοπή των συμπτωμάτων




Πηγή: flash.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html