Αποκάλυψη για Canadair: Μόλις 7 από τα 17 «ετοιμοπόλεμα» για τις φωτιές « Enimerosi 247

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Αποκάλυψη για Canadair: Μόλις 7 από τα 17 «ετοιμοπόλεμα» για τις φωτιές




Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» της Πολιτικής Προστασίας, η χώρα μας αναμένεται να υποδεχτεί συνολικά 7 καινούργια αεροσκάφη.


Καθοριστικός είναι ο ρόλος των αεροσκαφών Canadair στην καθημερινή μάχη με τις φλόγες, με τις καθημερινές πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα μας και αυτή την αντιπυρική περίοδο, ωστόσο λιγότερα από τα μισά συνδράμουν στις προσπάθειες.


Το ρεπορτάζ του Action24 αποκαλύπτει πόσα Canadair πετάνε στους ελληνικούς ουρανούς και είναι «ετοιμοπόλεμα» για τη μάχη με τις φλόγες.


«Ροτέισον» στις πτήσεις


Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair τύπου CL-215, τα οποία είναι κατασκευής του 1975 και βρίσκονται στην κατοχή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, φτάνουν τα 10. Ωστόσο, από αυτά τα δέκα, μόνο τα 3 πετάνε καθημερινά για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Οι πτήσεις γίνονται κυκλικά με εναλλαγές, δηλαδή δεν πετάνε μόνο 3 συγκεκριμένα.


Τον στόλο της Πυροσβεστικής συμπληρώνουν και Canadair τύπου CL-415, τα οποία έχουν κατασκευαστεί το 2000, και στην κατοχή της Υπηρεσίας βρίσκονται 7 από αυτά. Καθημερινά στους ουρανούς πετάνε 4 από τα 7.


Συνολικά, δηλαδή, στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών συνδράμουν 7 αεροσκάφη Canadair.


Αν χρειαστεί κάποιο από αυτά τα 7 Canadair να πετάξει και το επόμενο πρωί, τότε οι μηχανικοί αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας αναλαμβάνουν το έργο προετοιμασίας τους, ώστε να είναι ξανά πλόιμα και έτοιμα για πτήσεις.


Να υπενθυμίσουμε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» της Πολιτικής Προστασίας, η χώρα μας αναμένεται να υποδεχτεί συνολικά 7 καινούργια αεροσκάφη και, συγκεκριμένα, δύο Canadair τύπου CL-515 το 2027, ένα το 2028, ένα το 2029 και ακόμη τρία το 2030.



Πηγή: flash.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html