ΠΑΣΟΚ: Αύριο η κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή - Ανακοινώνει υποψηφιότητα και ο Γερουλάνος « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Αύριο η κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή - Ανακοινώνει υποψηφιότητα και ο Γερουλάνος

Κατηγορία Πολιτική στις   12:32 π.μ.  |  Κυριακή 30 Ιουνίου 2024




Κάλπες το Φθινόπωρο βγάζει η αυριανή Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ - Καθαρές λύσεις θα ζητήσει ο Ανδρουλάκης. Δούκας αλλά και Γερουλάνος οι σίγουροι στην κούρσα της διαδοχής.


Με το βλέμμα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) αύριο το μεσημέρι στο Caravel, τελούν στο ΠΑΣΟΚ, όπου τα ‘όργανα’ έχουν αρχίσει από το βράδυ των ευρωεκλογών ακόμα και το θέμα εκλογής ηγεσίας από τη βάση έχει ήδη πέσει στο τραπέζι.


Το απόγευμα έγινε γνωστό πως απέναντι στους Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα θα βρεθεί σίγουρα και ο Παύλος Γερουλάνος. 


«Θα κινηθεί όπως πάντα σοβαρά, θεσμικά, ενωτικά και πολιτικά» έλεγαν συνεργάτες του σημειώνοντας πως η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του θα συνοδευτεί από συγκεκριμένη πολιτική πρόταση για την προγραμματική και οργανωτική πορεία που θα οδηγήει εκ νέου πλειοψηφικά το ΠΑΣΟΚ, «στην καρδιά του ελληνικού λαού» όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές. 


Ανδρουλάκης: «Καθαρές λύσεις» 


Στην εισηγητική του ομιλία, για την οποία έχει προϊδεάσει ότι θα είναι ‘ενωτική’,  ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναμένεται να μιλήσει για την ανάγκη «καθαρών λύσεων».


Σε αυτό το πλαίσιο θα ξορκίσει τη λογική ‘διαρχίας’ στο κόμμα, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει στον απόηχο της δημόσιας συμμαχίας Χάρη Δούκα και Μανώλη Χριστοδουλάκη ,ενώ θα τονίσει ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ο πρόεδρος του κόμματος θα επιχειρήσει μία μικρή αναδρομή στα δυομισι χρόνια της ηγεσίας του για να θυμίσει ότι το ΠΑΣΟΚ κατάφερε από ‘φτωχός συγγενής’ να γίνει κεντρικός πολιτικός παίκτης, ενώ θα ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση πως το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που μπορεί να πρωταγωνιστήσει τόσο στην πορεία ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς, όσο και σε εκείνη απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πλην όμως αυτά πρέπει όλα να γίνουν στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο.


Όσο για το ζήτημα του οδικού χάρτη που θα οδηγήσει στις εσωκομματικές κάλπες, ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα σηκώσει κατά πληροφορίες το γάντι που του έριξαν όσοι ζητούν εκλογή ηγεσίας μέσα στο 2024, πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα και προτείνοντας αυτές να γίνουν νωρίς το φθινόπωρο.


Η υποψηφιότητα Δούκα και ο γρίφος για Κατρίνη και Διαμαντοπούλου


Ενωτικός αναμένεται να εμφανιστεί στη δική του ομιλία και ο Χάρης Δούκας , που έχει ήδη από την Πέμπτη προαναγγείλει στην πραγματικότητα την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, και εκείνος θα υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και θα επιμείνει στην ανάγκη η εκλογική διαδικασία να γίνει σε χρόνο που θα επιτρέπει στον κόσμου του ΠΑΣΟΚ να πάει να ψηφίσει.


Παρότι έχει ήδη καταθέσει τη δική του πρόταση για εκλογές στις 3 και 10 Νοεμβρίου, πάντως, ο δήμαρχος Αθηναίων δεν σκοπεύει να επιμείνει σε αυτήν για λόγους γοήτρου, αν τον καλύψει η πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αν όμως δεν τον καλύψει, δεν αποκλείεται να θέσει την πρότασή του ακόμα και σε ψηφοφορία.


Στη λογική της ενιαίας παράταξης στις επόμενες εκλογές και άρα στην ανάγκη προγραμματικής συζήτησης με τα άλλα κόμματα του χώρου, θα επιμείνει στην ομιλία του ο Μιχάλης Κατρίνης, που δεν έχει διασαφηνίσει ακόμα αν θα κατέβαινε στην εσωκομματική κούρσα σε αυτή τη συγκυρία.


Για την ανάγκη πολιτικής οριοθέτησης του κόμματος πρώτα θα μιλήσει ο Παύλος Χρηστίδης, ζητώντας Πολιτική Συνδιάσκεψη τον Σεπτέμβριο, με τον ίδιο πάντως να σκέφτεται το ενδεχόμενο μίας υποψηφιότητάς του μόνο σε βάθος χρόνου και όχι αν οι κάλπες στηθούν άμεσα.


Τι θα πει ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένει να ακούσει προτού τοποθετηθεί και η Νάντια Γιαννακοπούλου, που πάντως πρόκειται να καταθέσει και εκείνη τη δική της πολιτική πλατφόρμα αύριο, προτείνοντας αλλαγές στην οργάνωση του κόμματος, αλλά και ξεκαθαρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ο κύριος φορέας της Κεντροαριστεράς.


Κλειστά τα χαρτιά της κρατά ακόμα η Μιλένα Αποστολάκη, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει μία κινητικότητα που δείχνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, επιφανή στελέχη του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού μπλοκ, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου.


Πηγή: flash.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html