Λογαριασμοί ρεύματος: Γερό «χαστούκι» για το πράσινο τιμολόγιο, ποιο χρώμα συμφέρει « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Λογαριασμοί ρεύματος: Γερό «χαστούκι» για το πράσινο τιμολόγιο, ποιο χρώμα συμφέρει

Κατηγορία Οικονομία στις   10:25 μ.μ.  |  Τρίτη 25 Ιουνίου 2024




Οι αυξήσεις που δει οι καταναλωτές στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος το τελευταίο 3-4μηνο είναι σοκαριστικοί. Μάλιστα, αυτοί που την πληρώνουν περισσότερο είναι όσοι έχουν πράσινο τιμολόγιο ρεύματος. Δηλαδή το 90% των καταναλωτών.


Τα χρωματιστά τιμολόγια έχουν λίγους μήνες ζωής για τους καταναλωτές. Το 90% νοικοκυριών είχε επιλέξει το πράσινο τιμολόγιο, ωστόσο ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσουν την επιλογή τους, καθώς το συγκεκριμένο τιμολόγιο επηρεάζεται περισσότερα από τις ανατιμήσεις.


Σύμφωνα με το OPEN, νοικοκυριό που έχε το πράσινο τιμολόγιο και έχει κατανάλωση 300 κιλοβατωρών τον Μάρτιο θα πλήρωνε 31,32 ευρώ. Τον Ιούνιο για την ίδια κατανάλωση θα πλήρωνε 43,14 ευρώ.


Εάν πάλι είχε επιλέξει το κίτρινο τιμολόγιο θα πλήρωνε τον Μάρτιο 30,95 ευρώ και 31,69 τον Ιούνιο. Εάν είχε επιλέξει το μπλε θα πλήρωνε τον Μάρτιο 40 ευρώ και 38,8 τον Ιούνιο.



«Θα αυξηθούν τα πράσινα τιμολόγια, γιατί η τελική τιμή χρέωσης των πράσινων τιμολογίων εξαρτάται από την τιμή εκκαθάρισής των δύο προηγούμενων μηνών. Τα πράσινα από 15 λεπτά θα αγγίξουν τα 18 λεπτά. Στα κίτρινα η αύξηση θα είναι μικρότερη. Τα μπλε, επίσης, θα πάρουν μία μικρή αύξηση από τον Ιούνιο», επεσήμανε ο ενεργειακός επιθεωρητής, Μιχάλης Χριστουδουλίδης.



Πηγή: dnews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html