Πέντε χρόνια στο σκοτάδι: Η ανατριχιαστικά ίδια ιστορία με αυτή του άτυχου Μάικλ Μόσλεϊ που αναζητά ακόμα απάντηση « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Πέντε χρόνια στο σκοτάδι: Η ανατριχιαστικά ίδια ιστορία με αυτή του άτυχου Μάικλ Μόσλεϊ που αναζητά ακόμα απάντηση

Κατηγορία Διεθνή στις   7:05 π.μ.  |  Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024




Τραγικό επίλογο είχε η εξαφάνιση του Μάικ Μόσλεϊ στην Σύμη, με την σορό του δημοφιλούς παρουσιαστή του BBC να εντοπίζεται σε βραχώδη περιοχή, λίγα μέτρα από την θάλασσα. Ένα περιστατικό που στους Βρετανούς ξύπνησε μνήμες από μια ανάλογη υπόθεση στη Ζάκυνθο το 2019, η οποία παραμένει ανεξιχνίαστη μέχρι σήμερα.



Ο πασίγνωστος δημοσιογράφος, όπως όλα δείχνουν, δεν έπεσε θύμα κάποιας εγκληματικής ενέργειας, καθώς η νεκροψία-νεκροτομή δεν έδειξε κάτι τέτοιο. Επιπλέον από τα ευρήματα δεν προκύπτει πτώση από μεγάλο ύψος, αφού στο άψυχο σώμα του δεν βρέθηκαν κακώσεις που θα την δικαιολογούσαν.




Παράλληλα βίντεο το οποίο κατέγραψε μερικές από τις τελευταίες στιγμές του, τον δείχνει να επιχειρεί να ξαποστάσει σε πεζούλι, έχοντας προφανώς μετανιώσει για την ιδέα που είχε να ακολουθήσει μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή σε ένα δύσβατο μονοπάτι και μάλιστα μέσα στο μεσημέρι.





Στο βίντεο που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τον βλέπουμε να χρειάζεται σχεδόν 20 λεπτά για να διανύσει μόλις 50 μέτρα, έχοντας να παλέψει με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για έντονη αδιαθεσία, πιθανότατα και θερμοπληξία και καταλήγουν ότι η ώρα θανάτου προσδιορίζεται περίπου στις 4 το απόγευμα της ημέρας που εξαφανίστηκε.



Έτσι γράφτηκε ο επίλογος αυτής της τραγικής ιστορίας, η οποία έχει πολλές ομοιότητες με μια αντίστοιχη υπόθεση πριν από 5 χρόνια, με μεγάλη διαφορά, όμως, την κατάληξή της.





Ήταν ανάλογες μέρες το 2019 όταν η σύντροφος του Τζον Τόσελ, Τζίλιαν, ενημέρωσε τις Αρχές ότι ο Ουαλός ο οποίος βρισκόταν στην τρίτη ημέρα των διακοπών του στη Ζάκυνθο, δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Νωρίτερα είχε αποφασίσει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην πεζοπορία στο όρος Σκοπός, με τελικό προορισμό ένα εκκλησάκι που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο. Φεύγοντας είχε μαζί του μόνο ένα μπουκάλι νερό και 10 ευρώ…



Μάλιστα πριν βρεθεί η σορός του διάσημου παρουσιαστή του BBC, οι συγγενείς του είχαν εκφράσει την συμπαράστασή τους στους δικούς του ανθρώπους, γνωρίζοντας τι ακριβώς περνούσαν και οι ίδιοι. «Όταν διαβάζω την ιστορία του Μάικλ Μόσλεϊ, είναι σαν να είναι κομμένη και ραμμένη η ιστορία του πατέρα μου. Πήγε μια βόλτα και εξαφανίστηκε… Ως οικογένεια είπαμε ότι αυτό είναι σουρεαλιστικό. Είναι η ίδια ιστορία αλλά ένα διαφορετικό πρόσωπο», δήλωσε ο γιος του Τόσελ, Γκάρι, στο Sky News.





Παράλληλα έκανε εκτενή αναφορά στην διαφορετική προσέγγιση που υπήρξε στην υπόθεση από τις αστυνομικές αρχές του νησιού, υποστηρίζοντας πως οι έρευνες κράτησαν μικρό χρονικό διάστημα και δεν περιελάμβαναν όλα τα δυνατά μέσα που συνήθως διατίθενται σε τέτοιες περιπτώσεις εξαφάνισης.



«Ο πατέρας μου φορούσε ένα μπλε μπλουζάκι και η αστυνομία τον έψαξε στο μονοπάτι μέσα από το αυτοκίνητο. Δεν βγήκαν ποτέ από αυτό. Είπαν ότι θα ερχόταν μια ομάδα από την Αθήνα με σκύλους και ειδικούς, αλλά για κάποιο λόγο αυτό ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή. Πέντε ημέρες αργότερα σταμάτησαν εντελώς την έρευνα. Πέντε μέρες μόνο. Είπαν ότι πρέπει να έφυγε από το νησί, αλλά όταν έφυγε από το ξενοδοχείο είχε 10 ευρώ και ένα μπουκάλι νερό – με αυτά δεν μπορείς να πας μακριά. Ως οικογένεια πιστεύουμε ότι είτε πρόκειται για ληστεία που πήγε στραβά είτε για τροχαίο με εγκατάλειψη. Οι άνθρωποι δεν εξαφανίζονται έτσι απλά» δήλωσε χαρακτηριστικά…






Η οικογένειά του επιχείρησε να δώσει η ίδια συνέχεια στην υπόθεση, με την κόρη του, Κέϊτι, να καταφέρνει να συγκεντρώσει ένα σημαντικό ποσό το οποίο διέθεσε για να στείλει στην Ζάκυνθο την ομάδα ορεινής διάσωσης Western Beacons για νέες έρευνες, οι οποίες όμως δυστυχώς απέβησαν άκαρπες, όπως και η προσπάθεια της οικογένειας μέσω της γνωστής εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο τούνελ». Ανάλογη κατάληξη είχε και παρουσία των συγγενών του εμφανίστηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή του BBC, Crimewatch Roadshow που ερευνά υποθέσεις μυστηρίου και εγκλήματος.



Το μόνο διαθέσιμο στοιχείο και τελευταία καταγεγραμμένη παρουσία του Τζον Τόσελ είναι ένα πλάνο από κάμερα ασφαλείας που τον δείχνει να περνά έξω από ένα ξενοδοχείο από την περιοχή του Βασιλικού και να κατευθύνεται προς την πρωτεύουσα του νησιού. Πέντε ολόκληρα χρόνια μετά, τα ερωτήματα για το τι πραγματικά συνέβη εκείνη την ημέρα παραμένουν αναπάντητα, με τους συγγενείς του να δηλώνουν βέβαιοι ότι έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειες ή κάποιου τροχαίου, αλλά να παραμένουν σε καθεστώς αβεβαιότητας αφού δεν βρέθηκε καν η σορός του…

 



Πηγή: menhouse.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html