Άγιοι Ανάργυροι: «Διαδικασία που ακολουθείται για να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των γεγονότων» λένε πηγές της ΕΛ.ΑΣ. για την ΕΔΕ « Enimerosi 247

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Άγιοι Ανάργυροι: «Διαδικασία που ακολουθείται για να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των γεγονότων» λένε πηγές της ΕΛ.ΑΣ. για την ΕΔΕ




Διευκρινίσεις δίνουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. για τις καταγγελίες των δικηγόρων της οικογένειας της Κυριακής Γρίβα που δολοφονήθηκε στους Αγίους Αναργύρους την 1η Απριλίου 2024 ότι η ΕΔΕ δεν ολοκληρώθηκε.


Οι δικηγόροι της οικογένειας της αδικοχαμένης Κυριακής Γρίβα κάνουν λόγο για «αδιανόητη κωλυσιεργία», δηλώνοντας πως η ΕΔΕ για τυχόν ευθύνες των αστυνομικών στην υπόθεση της δολοφονίας της 28χρονης έξω από το ΑΤ στους Αγίους Αναργύρους, δεν έχει ολοκληρωθεί και πως ο Συνήγορος του Πολίτη επέστρεψε στην ΕΛ.ΑΣ. τον σχετικό φάκελο.


«Η Ελληνική Αστυνομία, ενεργώντας με αίσθημα ευθύνης, ευαισθησίας και διαφάνειας, απέστειλε το υλικο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) στον Συνήγορο του Πολίτη, αναγνωρίζοντας τη σημασία του ρόλου του ως ανεξάρτητη Αρχή για τη διαφύλαξη της νομιμότητας και των δικαιωμάτων των πολιτών», τονίζουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.


«Πρόκειται για διαδικασία που ακολουθείται ως μέρος της διαρκούς προσπάθειας για τη διασφάλιση της αλήθειας και της δικαιοσύνης, ώστε να υπάρξει πλήρης και αντικειμενική διερεύνηση των γεγονότων και ανάλογη απόδοση ευθυνών, όπου αυτές ανήκουν», υπογραμμίζουν.


Και επισημαίνουν: «Η αποτύπωση όλων των πτυχών της υπόθεσης υπήρξε εξ αρχής πρώτιστη προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία, η οποία προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αντίστοιχες ποινές στους υπαίτιους, ανεξαρτήτως της θέσης τους».


«Η δέσμευσή της Ελληνικής Αστυνομίας για διαφάνεια και δικαιοσύνη είναι ακλόνητη και η διαδικασία θα συνεχιστεί με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα και τα δικαιώματα όλων των εμπλεκομένων», καταλήγουν οι πηγές της ΕΛ.ΑΣ.


Πηγή: newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html