Το παράδοξο με τον Σκλαβενίτη και το love brand που δεν αλλάζουν με τίποτα οι καταναλωτές « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σημαντική είδηση:

Συνελήφθη γνωστός δικηγόρος

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Το παράδοξο με τον Σκλαβενίτη και το love brand που δεν αλλάζουν με τίποτα οι καταναλωτές

στις   8:53 π.μ.  |  Πέμπτη 11 Απριλίου 2024



Το αγαπημένο brand σούπερ μάρκετ για μία ακόμα φορά αναδείχθηκε ο Σκλαβενίτης, σύμφωνα με την έρευνα Long Lust, που διεξήχθη τον Μάρτιο του 2024.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε ο ιδρυτής της εταιρείας ερευνών, Βαγγέλης Σκούρας, στο Food Retail Conference η Σκλαβενίτης κατέχει μεταξύ των άλλων παικτών retail,  το μεγαλύτερο μερίδιο (footprint) σε ό,τι αφορά τις επισκέψεις, που φτάνει το 70%. Στη 2η θέση είναι η AB με 44% και στην 3η η Lidl με 42%.



Επίσης, στην ερώτηση «ποιο super market θα επιλέγατε να έχετε δίπλα σας», (share of heart) οι συμμετέχοντες κατά 48% απάντησαν και πάλι την Σκλαβενίτης, με την Lidl να ακολουθεί με 17% και την ΑΒ με 10% να κλείνει την πρώτη τριάδα.


Όπως ανέφερε ο κ. Σκούρας, το ενδιαφέρον με το case Σκλαβενίτη είναι ότι έχει καταφέρει να κερδίσει τους καταναλωτές τη στιγμή που δεν επενδύει ιδιαίτερα στη διαφήμιση.


Σε ό,τι αφορά το share of voice, πόσο συχνά δηλαδή βλέπουν οι καταναλωτές διαφημίσεις της Σκλαβενίτης, η απάντηση ήταν 14%, τη στιγμή που οι άλλοι παίκτες επενδύουν στη διαφήμιση, θέλοντας να διευρύνουν την πελατειακή τους βάση.



Σύμφωνα με τον κ. Σκούρα αυτό είναι μια ξεκάθαρη εικόνα που δείχνει ότι ο ηγέτης της αγοράς έχει και ένα πολύ θετικό συναισθηματικό πρόσημο. Είναι όντως ένα love brand της αγοράς.


Γιατί δεν ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές

Πώς η κουβέντα ενός μικρού παιδιού οδήγησε τα αδέλφια Σκλαβενίτη να μην προχωρήσουν τελικά στο άνοιγμα των σούπερ μαρκετ την Κυριακή.


Λίγοι γνωρίζουν τον λόγο που ο Σκλαβενίτης αποτελεί το μόνο σούπερ μάρκετ που τηρεί πιστά την αργία της Κυριακής.


Ο λόγος η κουβέντα ενός μικρού παιδιού, σύμφωνα με τα όσα έχει αποκαλύψει συνεργάτης του Στέλιου Σκλαβενίτη κατά τον επικήδειό του στην εξόδιο ακολουθία.


Στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων:


«Κυριακή 1η Απριλίου. Ποιος δεν θα ευχόταν αυτό το άσχημο νέο να ήταν μία κακοήθεια της ημέρας. Αυτό θέλαμε να πιστέψουμε όλοι. Μας γέλασες φίλε Στέλιο. Ήθελες να κάνεις πάλι κάτι που εμείς δεν περιμέναμε. (…) Σήμερα έχεις καταφέρει να κάνεις το βάρος ασήκωτο καθώς μοναδική πυξίδα στην ζωή σου ήταν η δικαιοσύνη. «Να γίνει αυτό που είναι σωστό», αυτό έλεγες πάντα, και πάντα με μία καθηλωτική απλότητα.


Πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο να βρεις στον τόπο μας τον συνδυασμό μίας πετυχημένης επιχειρηματικής πορείας να συμβαδίζει με την ταπεινότητα, την ηθική, την ευγένεια και κυρίως την αγάπη για τον άνθρωπο. (…)


Η απόφαση του «δεν ανοίγουμε τις Κυριακές». Ποιος ξέρει την ανθρώπινη ιστορία πίσω από αυτή την απόφαση; Ζητώ συγνώμη που μοιράζομαι το μυστικό σου. Σκεφτόσουν μαζί με τα αδέλφια σου τι θα κάνατε. Δεν είχατε αποφασίσει και βγαίνοντας από το γραφείο σου άκουσες το μικρό παιδί ενός στελέχους σου να λέει «γιατί μαμά λες ότι είναι καλό αφεντικό ο Σκλαβενίτης αφού την Κυριακή δεν θα είσαι σπίτι μας». Σου πήρε μόνο ένα λεπτό να γυρίσεις πίσω στο γραφείο σου και να πάρετε αμέσως την απόφαση σας. «Δεν ανοίγουμε»».


Dnews

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html