Και όμως μπορεί για χρόνια να έβαζες με λάθος τρόπο τον κιμά στην κατάψυξη « Enimerosi 247

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Και όμως μπορεί για χρόνια να έβαζες με λάθος τρόπο τον κιμά στην κατάψυξη

 


Αν παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο ορισμένοι θα συνειδητοποιήσετε ότι για χρόνια αποθηκεύατε με λάθος τρόπο το κρέας στην κατάψυξη.

Οι περισσότεροι καταναλωτές είτε ψωνίζουν κρέας από το σούπερ μάρκετ είτε από κρεοπωλείο, το τοποθετούν με κυλιδρικό τρόπο στην κατάψυξη, κάτι το οποίο είναι λάθος.



Συγκεκριμένα ο viral κρεοπώλης αναφέρει ότι ο ορθότερος τρόπος ψύξης είναι ο «flat». Μάλιστα, παρουσιάζει ένα πείραμα. Σε αυτό χρησιμοποιεί ένα κομμάτι 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο, το οποίο έχει καταψυχθεί με κυλινδρικό τρόπο και ένα κόμματι κιμά, ίδιου βάρους, το οποίο έχει καταψυχθεί με φλατ τρόπο.


Το έχει αφήσει 1,5 ώρα εκτός κατάψυξης. Κατά την παρουσίαση, ο καταναλωτής μπορεί να διαπιστώσει ότι η 1,5 ώρα δεν ήταν αρκετή για το κομμάτι κρέας που έχει καταψυχθεί με κυλιδρικό τρόπο ενώ το αντίστοιχο φλατ κομμάτι είναι έτοιμο για μαγείρεμα.


Όπως αναφέρει ο κρεοπώλης, στον κυλινδρικό τρόπο υπάρχει μεγαλύτερη ανάπτυξη μικροβίων ενώ στο φλατ κομμάτι τα πλεονεκτήματα είναι ότι ξεπαγώνει πιο εύκολα και δίνει την δυνατότητα για άμεσο μαγείρεμα.





Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html