Εσείς γνωρίζετε το σύνδρομο των αχτένιστων μαλλιών; « Enimerosi 247

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Εσείς γνωρίζετε το σύνδρομο των αχτένιστων μαλλιών;




Το UHS ή αλλιώς «σύνδρομο των αχτένιστων μαλλιών» είναι μια γενετική ανωμαλία που παρατηρείται σε παιδιά από 3 μηνών έως 12 χρονών.


«Το διαφορετικό είναι όμορφο»: Αυτό είναι το μόνο που προσπαθεί να μάθει στην 3χρονη Layla από το Great Blakenham η μαμά της.


Η Layla διαγνώστηκε - όταν ήταν περίπου ενός έτους - με το «σύνδρομο των αχτένιστων μαλλιών», από το οποίο πάσχουν μόλις 100 άτομα σε όλο τον κόσμο.


Μιλώντας στο BBC, η μητέρα του κοριτσιού ανέφερε πως τα μαλλιά της είναι συνεχώς «φουντωτά», καθώς της λείπει μια πρωτεΐνη, ενώ μεγαλώνουν με διαφορετικό σχήμα και «προς τα πάνω».


«Εμείς δεν την αντιμετωπίζουμε διαφορετικά, αλλά ο υπόλοιπος κόσμος το κάνει»



«Την κουρέψαμε για πρώτη φορά τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ φουντωτά τα μαλλιά της» συνέχισε. «Ελπίζω να μην αλλάξουν πολύ, απλά να μακρύνουν λίγο ώστε να μπορούμε να της τα πιάνουμε αλογοουρά» είπε, ενώ όσον αφορά τα πιθανά αρνητικά σχόλια τόνισε.


«Θέλω απλώς να τα αγαπάει, καθώς όταν μεγαλώσει, τα παιδιά θα αρχίσουν να κάνουν διάφορα σχόλια». 



Τι ακριβώς είναι το UHS


Το UHS ή αλλιώς το «σύνδρομο των αχτένιστων μαλλιών» είναι μια γενετική ανωμαλία που παρατηρείται σε παιδιά από 3 μηνών έως 12 χρονών.


Τα μαλλιά τους μοιάζουν με τα μαλλιά της Layla, είναι πολύ ανοιχτά στο χρώμα, ξερά και φριζαρισμένα. Όπως υποδηλώνει μάλιστα και η ονομασία του συνδρόμου, είναι μονίμως ατίθασα αφού δεν μπορούν να χτενιστούν με τίποτα.


Πηγή: dnews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html