Πώς έγινε η τραγωδία στο μοναστήρι με τις νεκρές μοναχές - "Έχουμε στεναχωρηθεί, μας έλεγε δυο καλές κουβέντες" « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Πώς έγινε η τραγωδία στο μοναστήρι με τις νεκρές μοναχές - "Έχουμε στεναχωρηθεί, μας έλεγε δυο καλές κουβέντες"

Κατηγορία Τοπικά νέα στις   5:07 μ.μ.  |  Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024


Οι δύο μοναχές που βρέθηκαν νεκρές, προσπάθησαν να ζεσταθούν μέσα στα κελιά τους..


Τραγωδία σημειώθηκε σε μοναστήρι της Βοιωτίας με νεκρές δύο μοναχές από φωτιά σε κελί.Οι γυναίκες δεν είχαν δώσει σημάδια ζωής για δύο ημέρες και τελικά επιβεβαιώθηκε το πιο εφιαλτικό σενάριο.


Οι δύο μοναχές που βρέθηκαν νεκρές, προσπάθησαν να ζεσταθούν μέσα στα κελιά τους στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στην Αλίαρτο που ήταν αποκλεισμένο από τον χιονιά.


"Ο αστυνομικός έσπασε την πόρτα στο δωμάτιο της ηγουμένης κι εκεί αντικρύσαμε το θέαμα τις δύο νεκρές. Η ηγουμένη βρέθηκε ακριβώς δίπλα χωριστά από την αδελφή της πεσμένη στο έδαφος", είπε ο Γιώργος Αράπιτσας, Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιών.


Η 77χρονη μοναχή βρέθηκε νεκρή στο πλάι της αδελφής της που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα. Οι δύο γυναίκες ζούσαν για πάνω από δέκα χρόνια μόνες στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στην Αλίαρτο. Για σχεδόν δύο ημέρες δεν είχαν δώσει σημάδια ζωής, ενώ μάταια μία φίλη τους τις αναζητούσε στο τηλέφωνο.


Λίγο πριν τις εννέα το βράδυ έφτασαν έξω από το μοναστήρι οι άνδρες της πολιτικής προστασίας μαζί με πυροσβέστες και αστυνομικούς φώναζαν τα ονόματα των δύο γυναικών χωρίς να παίρνουν απάντηση. Αναγκάστηκαν να μπουν μέσα σε αυτό αντικρίζοντας τις δύο γυναίκες χωρίς τις αισθήσεις τους πιθανότατα από βλάβη σε θερμαντικό σώμα.


"Υπήρχε ένα πάπλωμα ηλεκτρικό και μία θερμάστρα, ρεύμα δεν υπήρχε προφανώς είχε πέσει από βραχυκύκλωμα ή άλλη βλάβη. Μαυρισμένο πρόσωπο κι εγκαύματα. Είχε και έντονη μυρωδιά πετρελαίου γιατί χρησιμοποιούσαν και μία σόμπα με πετρέλαιο", συμπλήρωσε ο Δήμαρχος.


"Έχουμε στεναχωρηθεί γιατί την ξέραμε τη μοναχή… πηγαίναμε μας έλεγε δυο καλές κουβέντες μας διακονούσε … έψελνε… Είχε και την αδελφή της που την κουβαλούσε στις σκάλες…γιατί είχε πρόβλημα…", είπε φίλη των θυμάτων.


Πραγματογνώμονας από την Αθήνα πρόκειται να πραγματοποιήσει αυτοψία στο χώρο όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή οι δύο γυναίκες. Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση, ενώ το πόρισμα των πραγματογνωμώνων θα δώσει απαντήσεις για τις συνθήκες.


Πηγή:  thetoc.gr


Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html