Γιατί ξηλώθηκε η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη – Εκτός κυβέρνησης Οικονόμου και Κατσαφάδος « Enimerosi 247

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Γιατί ξηλώθηκε η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη – Εκτός κυβέρνησης Οικονόμου και Κατσαφάδος




Οι αλλαγές στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημάδεψαν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, που ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης το απόγευμα της Τετάρτης (03/01).


Τη θέση τη Γιάννη Οικονόμου, αναλαμβάνει ο πολύπειρος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ στη θέση του Κώστα Κατσαφάδου, υφυπουργός θα είναι ο Ανδρέας Νικολακόπουλος.


Οι παραπάνω αποφάσεις για «καρατομήσεις», φαίνεται ότι πυροδότησαν ένα ντόμινο αλλαγών και καραμπόλες στο Μέγαρο Μαξίμου.


Οικονόμου: Γιατί αντικαταστάθηκε


Σύμφωνα με την δημοσιογράφο του Mega, Χριστίνα Κοραή, το γεγονός που αποτέλεσε την τελευταία σταγόνα στο ποτήρι, ήταν η τοποθέτηση βόμβας, από νέα τρομοκρατική οργάνωση, στην έδρα των ΜΑΤ


Κατά τις ίδιες πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητούσε για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «κάποιον που ξέρει καλά τη δουλειά και έχει πετύχει στον συγκεκριμένο τομέα».



Να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ετοιμάζεται για την πέμπτη του θητεία στο εν λόγω υπουργείο.


Μάλιστα, επί ημερών του στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (2002), μετέπειτα Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (2010), εξαρθρώθηκαν τρεις από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις που έδρασαν στην Ελλάδα: Η 17 Νοέμβρη, ο ΕΛΑ και ο Επαναστατικός Αγώνας.


Η βόμβα στα ΜΑΤ


Η «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» ανέλαβε στις 24 Δεκεμβρίου την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην έδρα των ΜΑΤ στου Γουδή, αναρτώντας σχετικό κείμενο σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.


Πρόκειται για μία οργάνωση που κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της στον χώρο του «αντάρτικου πόλης», και μέσα από το κείμενό της παραθέτει τους λόγους, κάτω από τους οποίους τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στην έδρα των ΜΑΤ.


«Αφιερώνουμε την ενέργεια μας σε όσους και όσες έχουν δολοφονηθεί, βασανιστεί, ξυλοκοπηθεί, βιαστεί από την Ελληνική Αστυνομία», αναφέρθηκε στο κείμενο, μεταξύ άλλων, σχετικά με την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα ΜΑΤ.


Πηγή: reader.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html