Ολυμπιακός: Έχει να λύσει το πιο δύσκολο πρόβλημα « Enimerosi 247

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Ολυμπιακός: Έχει να λύσει το πιο δύσκολο πρόβλημα

 



Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για το πιο δύσκολο πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Ολυμπιακός.

Αντί προλόγου: Τελικά ήταν ο Παναθηναϊκός τόσο μέτριος όσο η ΑΕΚ…


Τα αποτελέσματα των πέντε τελευταίων αγώνων του καταδεικνύουν και το μεγάλο πρόβλημα που έχει να λύσει ο Ολυμπιακός ενόψει της συνέχειας των υποχρεώσεων του στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο-η Ευρώπη ακόμη αργεί.


Ας θυμηθούμε: 1-0 στις Σέρρες, 0-0 στο Περιστέρι, 0-1 στη Λαμία, 1-2 από την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, 1-1 στη Λεωφόρο. Σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια ο Ολυμπιακός έχει καταγράψει ένα πολύ αρνητικό ρεκόρ. Στα δύο από αυτά δεν έχει καν σκοράρει και στα άλλα τρία έχει βάλει μόλις ένα γκολ.


Δεν ξέρω αν αποτελεί συγκυρία ότι πρόκειται για τα παιχνίδια με τον νέο προπονητή στον πάγκο, αλλά ατυχώς αποδείχθηκε ότι εκείνο το 5-2 επί της Τόπολα μέσα στο Καραϊσκάκη στο ντεμπούτο του Καρβαλιάλ στον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν ένα ξέσπασμα. Έκτοτε, σε πέντε παιχνίδια η ομάδα έχει στο ενεργητικό της μόλις τρία γκολ. Και τι γκολ-ένα από πέναλτι, ένα από κόρνερ και μόνο ένα από επιθετική ανάπτυξη.


Κι εδώ υπάρχουν δύο τινά.


Πρώτον, η παραδοχή ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά προβληματικός στο γκολ εδώ και πέντε σερί αγώνες του-δεν δημιουργεί πολλές ευκαιρίες για γκολ. Διότι, θα μπορούσε να κάνει πολλές φάσεις, αλλά να είναι άστοχος. Εδώ βλέπουμε, ωστόσο, ότι οι καθαρές ευκαιρίες της ομάδας του Καρβαλιάλ ανά παιχνίδι είναι λιγοστές. Κι όχι μόνο στα ντέρμπι, αλλά και στους αγώνες με τις μικρομεσαίες ομάδες.


Ολυμπιακός μεταγραφές: Θέλει να φέρει τον Τσικίνιο άμεσα στο Λιμάνι

γιο


Δεύτερον, η ούτως η άλλως επιθετική δυστοκία έχει προκαλέσει ψυχολογικό πρόβλημα στους εποιθετικογενείς παίκτες της ομάδας. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Όσο η μπάλα δεν μπαίνει μέσα και συνεχίζεται αυτό το πράγμα, οι παίκτες αρχίζουν και βλέπουν την αντίπαλη εστία σαν ένα μικρό κουτί! Το εντελώς αντίθετο που συμβαίνει όταν μία ομάδα σκοράρει με ευκολία-οι παίκτες βλέπουν την εστία δύο φορές πιο μεγάλη απ΄ ότι είναι.


Προς τι όμως η αδυναμία του Ολυμπιακού στο γκολ; Αν θελήσουμε να «απαλλάξουμε» τον Καρβαλιάλ από την όποια ευθύνη (αν και επί Μαρτίνεθ οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα), μπορούμε να σταθούμε στις πιο χαμηλές στροφές στις οποίες παίζουν τον τελευταίο καιρό τα πιο βαριά όπλα της ομάδας δημιουργικά-επιθετικά (βλέπε Φορτούνης, Ποντένσε, Ρόντινεϊ), στην απουσία του Ελ Κααμπί λόγω Κόπα Άφρικα και στις βοήθειες που δεν έχει πάρει η ομάδα από τους φορ στο θέμα γκολ (Γιόβετιτς, Ναβάρο), σε συνδυασμό με την παρατεινόμενη αδυναμία των κεντρικών χαφ να προσφέρουν σοβαρά σε αυτό το κομμάτι (δύο γκολ ο Αλεξανδρόπουλος, ένα οι Μαντί, Ιμπόρα, μηδέν οι Μαντί, Καρβάλιο).


«Χτυπάει» παντού ο Ολυμπιακός: Ανοιχτά μέτωπα με Παλομίνο, Τσικίνιο, Κάρμο και Αλ Μουσράτι

Ολυμπιακός


Ο Καρβαλιάλ είναι υποχρεωμένος να ενσκύψει στο πρόβλημα και να ψάξει να βρει πώς θα βοηθήσει την ομάδα-ατυχώς π.χ. ο νεοαποκτηθείς Ζέλσον Μαρτίνς θέλει πολύ δουλειά, και χρόνο, ακόμη. Μαζί και οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να δουλέψουν, και ψυχολογικά και στην προπόνηση, για να το γυρίσουν.


Διότι, όσο συνεχίζεται αυτό το φαινόμενο, το βάρος που θα τους βαραίνει θα γίνεται μεγαλύτερο και το γκολ θα έρχεται ακόμη πιο δύσκολα. Και χωρίς το γκολ δεν μπορείς να πας πουθενά.


Άσχετο: Σε κόντρα μάνατζερ έχει πέσει ο Ολυμπιακός στη μεταγραφή του Κάρμο! Έχουν εμπλακεί τόσο ο πολύς Ζόρζε Μέντες, όσο και ο ατζέντης του παίκτη, ο Γκονσάλβες. Και δεν τα έχουν καλά οι δυό τους. Για να δούμε!


Η φωτογραφία της ημέρας:


Έβλεπα τα στιγμιότυπα από το Ρεάλ Μαδρίτης-Μαγιόρκα 1-0. Χάλια η Ρεάλ, δεν μπορούσε με τίποτα να κάνει γκολ-η δε Μαγιόρκα είχε και δύο δοκάρια! Κάπου λίγο πριν το 80’, ένα κόρνερ, μία κεφαλιά του στόπερ, 1-0 και γειά σας. Διότι, έτσι κάνουν οι μεγάλες ομάδες. Στα δύσκολα, αξιοποιούν τις στατικές φάσεις.


Πότε ο Ολυμπιακός έχει καθαρίσει τη φετινή σεζόν ένα παιχνίδι από ένα κόρνερ η, φάουλ; Ποτέ είναι η απάντηση!!! Κι έχουν περάσει ήδη σχεδόν 30 παιχνίδια. Ό,τι ακριβώς συνέβαινε από πέρυσι, αλλά στο ακόμη χειρότερο. Μακάρι το γκολ του Αλεξανδρόπουλου την Τετάρτη, που ήρθε από κόρνερ αλλά προφανέστατα ήρθε με τη βοήθεια της τύχης (από κόντρα) και δεν ήταν για παράδειγμα μία κεφαλιά μετά την εκτέλεση του Καρβάλιο, να αλλάξει την τύχη του Ολυμπιακού.


Ολυμπιακός


Βεβαίως, χωρίς καλύτερες εκτελέσεις και χωρίς πιο δυναμικές αντιδράσεις και χωρίς καλύτερη οργάνωση, καμία τύχη δεν αλλάζει.


Και για το τέλος ένα Emoji



gazzetta gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html