Γκάζι: Βρέθηκε DNA ενός εκ των δραστών, νοικιασμένο το τζιπ - Θέμα χρόνου η ταυτοποίηση « Enimerosi 247

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Γκάζι: Βρέθηκε DNA ενός εκ των δραστών, νοικιασμένο το τζιπ - Θέμα χρόνου η ταυτοποίηση


Θέμα χρόνου η ταυτοποίηση του ενός εκ των δραστών στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Γκάζι. Βρέθηκε γενετικό υλικό του στα ρούχα του ενός θύματος.


Εξελίξεις υπάρχουν γύρω από την υπόθεση με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο Γκάζι τα ξημερώματα του Σαββάτου (16/12) που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά τρεις άνδρες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». 


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το γενετικό υλικό ενός εκ των δραστών φαίνεται να έχει μείνει πάνω στα ρούχα ενός από τα θύματα και έτσι θεωρείται θέμα χρόνου η ταυτοποίησή του. 


Βάσει των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, ο δράστης ήρθε στα χέρια με το ένα θύμα, καθώς επίσης τον άγγιξε στα ρούχα με αποτέλεσμα να του αφήσει γενετικό υλικό. 


Συνολικά οι αξιωματικοί της αστυνομίας έχουν πάρει έντεκα καταθέσεις, ενώ εξετάζουν εξονυχιστικά και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Μάλιστα, έχει καταγραφεί το όχημα τόσο τη στιγμή που φτάνει στο Γκάζι όσο και τη στιγμή που φεύγει. 


Όπως έχει προκύψει από την έρευνα, το τζιπ των δραστών ήταν νοικιασμένο και έφερε πινακίδες, οπότε δεν θα είναι δύσκολο, όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, να βρει η Αστυνομία τον ιδιοκτήτη. 


Μάλιστα, δεν αποκλείεται πλέον το ενδεχόμενο να μην υπήρξε λογομαχία μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά παρανόηση. Να αναφερθεί ότι στο σημείο έχουν εντοπιστεί τέσσερις κάλυκες των 9 χιλιοστών.


Αναμένονται οι καταθέσεις των τραυματιών για τους πυροβολισμούς στο Γκάζι


Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι αστυνομικοί θα πάρουν καταθέσεις από τους τραυματίες μόλις οι γιατροί δώσουν το «πράσινο φως», αλλά και από περίοικους ή αυτόπτες μάρτυρες. Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει μαρτυρίες ότι πριν τους πυροβολισμούς προηγήθηκε ένταση.


Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό γιατί και από ποιόν ξεκίνησε η λογομαχία μεταξύ των θυμάτων και των δραστών, ενώ, σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες, η λογομαχία ήταν έντονη.


Ένα άλλο ενδεχόμενο, πιο αποδυναμωμένο, που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι οι νεαροί να τραυματίστηκαν κατά λάθος και να ήταν άλλος ο στόχος των αγνώστων.


«Βρέθηκαν στο λάθος σημείο»


Συγγενής ενός εκ των τραυματιών ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Ακόμα δεν είδες τίποτα»: «Βρέθηκαν στο λάθος σημείο. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως ο... έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Τα παιδιά είχαν ανέβει για το μπάτσελορ του φίλου τους και σήμερα πιθανότατα θα γύρναγαν στην Κρήτη. Δεν ξέρω τι να πω πραγματικά».


Ποια είναι η κατάσταση των τραυματιών


Σύμφωνα με το Mega, ο μεγαλύτερος εκ των δύο αδερφών, ο οποίος δέχτηκε τη σφαίρα στο κεφάλι, χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεννηματάς.


Ο αδερφός του και ο φίλος τους νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα, αλλά στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. 


Και τα τρία περιστατικά τα χειρίζεται η νευρολογική κλινική, ενώ αντιμετωπίζονται «συντηρητικά» από το νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ δεν αποκλείται να απαιτηθούν χειρουργικές επεμβάσεις και για τους άλλους δύο τραυματίες. Στο νοσοκομείο έφτασαν ήδη συγγενείς των δύο αδερφών.


 

Πηγή: Reader.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html