Πράγα: Ποια ήταν η Αλίνα που ενέπνευσε τον 24χρονο μακελάρη - Το Σάββατο ημέρα πένθους στην Τσεχία, συγκλονίζουν μαρτυρίες Ελλήνων « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Πράγα: Ποια ήταν η Αλίνα που ενέπνευσε τον 24χρονο μακελάρη - Το Σάββατο ημέρα πένθους στην Τσεχία, συγκλονίζουν μαρτυρίες Ελλήνων

Κατηγορία Διεθνή στις   3:30 π.μ.  |  Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023


Την Αλίνα Αφανασκίνα είχε κατονομάσει ο δράστης του μακελειού στην Πράγα, ως πηγή έμπνευσης για τις ειδεχθείς πράξεις του.


Ο 24χρονος φοιτητής πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον 14 άτομα στην παλιά πόλη την Πέμπτη.


Ποια είναι η Αλίνα Αφανασκίνα που ενέπνευσε τον δράστη του μακελειού


Η Αλίνα Αφανασκίνα ήταν μια 14χρονη Ρωσίδα μαθήτρια η οποία άρχισε να πυροβολεί στο σχολείο της στις 7 Δεκεμβρίου 2023, σκοτώνοντας έναν συμμαθητή της και τραυματίζοντας πέντε πριν αυτοκτονήσει.


Σύμφωνα με το Times Now World, στις 9 Δεκεμβρίου 2023, η 14χρονη, μαθήτρια της όγδοης τάξης του προγυμνασίου στο σχολείο Bryansk της Ρωσίας, άνοιξε πυρ εναντίον των συμμαθητών της χρησιμοποιώντας ένα κυνηγετικό όπλο Bekas-3 που ανήκε στον πατέρα της.


Η επίθεση έλαβε χώρα στο γυμναστήριο του σχολείου.


Όπως μεταδίδει το BBC, η αστυνομία κλήθηκε στο Γυμνάσιο του Μπριάνσκ στις 9.15 π.μ. μετά από αναφορές για πυροβολισμούς στο σχολείο. Βρήκαν την Αλίνα νεκρή, ντυμένη στα μαύρα. Είχε αυτοκτονήσει αφού σκότωσε έναν συμμαθητή της και τραυμάτισε άλλους πέντε.


Σύμφωνα με το Reuters, μια φωτογραφία της Αλίνα έδειχνε να έχει ένα μαχαίρι με μακριά λαβή χωμένο στη δεξιά της μπότα.


Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι οι μαθητές οχυρώθηκαν αμέσως μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας μόλις άκουσαν πυροβολισμούς.


Το απόγευμα της Παρασκευής επέστρεψαν στην Αθήνα από την Πράγα οι πρώτοι Έλληνες, που βρίσκονταν στην πόλη την ώρα του πολύνεκρου μακελειού.



Αγραβάνης για μακελείο στην Πράγα


«Ήμουν τυχερός και έμεινα στο ξενοδοχείο» δήλωσε.


Ο Έλληνας αθλητής, που αγωνίζεται σε ομάδα της Τσεχίας, σε δηλώσεις του στο EOK Web Radio αποκάλυψε για το  μακελειό στην Πράγα: «Είχαμε προπόνηση το πρωί και σκεφτόμουν να πάω στο κέντρο. Μετά είδα ότι έβρεχε, οπότε σκέφτηκα να κάτσω στο ξενοδοχείο να ξεκουραστώ.


Μετά, στο γκρουπ που έχουμε οι παίκτες και οι προπονητές για να μιλάμε, μάς είπαν να μην πάμε στο κέντρο γιατί υπάρχει κάποιος τρελός που έχει πυροβολήσει κόσμο και έχουν πεθάνει κάποιοι άνθρωποι. Συνειδητοποίησα πόσο τυχερός είμαι που άλλαξα γνώμη και έμεινα στο ξενοδοχείο.


Ακουγόντουσαν οι σειρήνες παντού που πήγαιναν όλοι προς το κέντρο της πόλης. Μίλησα και με τους συμπαίκτες μου και, μάλιστα, ένας απ’ αυτούς ήταν στο κέντρο, απλά πιο μακριά απ’ το συμβάν. Όλοι μου είπαν ότι επικρατούσε πραγματικά χάος από περιπολικά και ασθενοφόρα. Μου είπαν ότι δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στην Πράγα».


Ημέρα πένθους η αυριανή για την Τσεχία, μετά το μακελειό στο πανεπιστήμιο της Πράγας, όπου 14 άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τα πυρά 24χρονου φοιτητή, ενώ άλλοι 24 τραυματίστηκαν. Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για τη φρικτή μαζική δολοφονία, που έχει σοκάρει όλη την Ευρώπη, είναι ανατριχιαστικές.


Σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αποτυπώνεται πλήρως η αλλοφροσύνη και το δολοφονικό αμόκ του δράστη, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν προς ώρας άγνωστα.


Σύμφωνα με τις Αρχές, επρόκειτο για «μοναχικό λύκο», δεν είχε ποινικό μητρώο και είχε άδεια οπλοχρησίας. Όσοι τον γνώριζαν τον περιγράφουν ως έναν εσωστρεφή «σπασίκλα» που γοητευόταν από τα όπλα και μισούσε τον κόσμο. Ο δράστης, ο οποίος ήταν μεταπτυχιακός φοιτητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, είχε ολοκληρώσει την προπτυχιακή του διατριβή για την Πολωνική ιστορία του 19ου αιώνα.


Η αστυνομία δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πιθανό κίνητρο των πυροβολισμών.


Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε την Πέμπτη ότι οι ερευνητές δεν υποπτεύονται σύνδεση με κάποια εξτρεμιστική ιδεολογία ή ομάδα.


Καθώς οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τα κίνητρα του δράστη, εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός Πιετρ Φιάλα, αφήνουν κεριά και λουλούδια έξω από το πανεπιστήμιο στη μνήμη των θυμάτων. 


Πρόκειται για την πλέον αιματηρή επίθεση, που έχει σημειωθεί στη χώρα και η κυβέρνηση κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους την 23η Δεκεμβρίου.


Η αστυνομία δήλωσε την Παρασκευή ότι έχει ενισχύσει την ασφάλεια στα σχολεία και σε άλλους «πιθανούς στόχους», συνήθως δημόσιες εγκαταστάσεις που είναι δύσκολο να ασφαλιστούν, σε ένα προληπτικό μέτρο τουλάχιστον μέχρι την 1η Ιανουαρίου.


Οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων δήλωσαν επίσης ότι συνεργάζονται με τις αστυνομικές αρχές για την αύξηση της ασφάλειας των πανεπιστημιουπόλεων.


Βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο


Νέο βίντεο από την έφοδο της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο όπου έγινε το μακελειό στην Πράγα έδωσαν στην δημοσιότητα οι Αρχές. Στο βίντεο φαίνονται τα όσα έχει καταγράψει κάμερα σώματος των αστυνομικών, από την ομάδα που μπήκε στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα.


Οι αστυνομικοί φαίνεται να ψάχνουν τον δράστη για να τον ακινητοποιήσουν, «ορμώντας» μέσα στο κτήριο αλλά τελικά τον βρίσκουν νεκρό. Φωνάζουν σε κόσμο να φύγει και τον βοηθούν να το κάνει με ασφάλεια.


Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 24χρονος δράστης της επίθεσης, αυτοκτόνησε, αφού πυροβόλησε και σκότωσε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε 25 στην Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου.



Πηγή: dnews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html