Εξηγήσεις για την ρύθμιση που χορηγεί άδειες παραμονής για εργασία σε λαθρομετανάστες και η οποία έχει προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έδωσε στην Βουλή ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης.
«Οφείλουμε χωρίς ιδεοληψίες και κραυγές να δίνουμε λύσεις» είπε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα αποσύρει την τροπολογία και πως η Ελλάδα δεν αλλάζει μεταναστευτική πολιτική.
«Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αδωνις Γεωργιάδη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ένας άνθρωπος που έχει συγκεκριμένες και αυστηρές απόψεις αλλά ταυτόχρονα βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και όχι ιδεοληψίες και λαϊκισμούς, όχι στα λόγια τα εύκολα και τα μεγάλα» είπε σε άλλο σημείο απαντώντας στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης που αναδεικνύουν την αναστάτωση που προκάλεσε στο εσωκομματικό της ΝΔ η ρύθμιση.
Επιχειρώντας παράλληλα να καταρρίψει την κριτική περί νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών ο Δημήτρης Καιρίδης είπε: «Κάνετε λάθος και επιμένετε να λαϊκίσετε και να ψεύδεστε. Η τροπολογία αφορά κυρίως νόμιμα εισελθόντες. Ανθρώπους που ήρθαν νόμιμα. Αλβανούς που ήρθαν εδώ και εργάστηκαν και για κάποιο λόγο έληξε η άδεια τους και δεν ανανεώθηκε. Η συντριπτική πλειοψηφία που ήρθαν παράνομα φεύγει από την Ελλάδα. Θα παρουσιάσουμε τα στοιχεία που δείχνουν πως ήρθαν 65 χιλ και την ίδια ώρα 110 χιλ πήραν προσφυγικά διαβατήρια και έφυγαν. Λέγονται πάρα πολλά για το μεταναστευτικό, έχουν χτιστεί καριέρες στο ζήτημα και χτίζονται καριέρες σήμερα στην Ευρώπη».
Ο κ. Καιρίδης σημείωσε αρχικά πως «υπάρχει και το στοιχείο της νόμιμης μετανάστευσης που μπορεί να γίνει λελογισμένα με όρους και κανόνες σύμφωνα με τις προτεραιότητες και τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας που μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης. Αν δεν τον αξιοποιήσουμε κινδυνεύουμε να ρίξουμε ρυθμούς στην ανάπτυξη και οικονομία μας» για να προσθέσει ότι αρκετοί βουλευτές επαρχίας του έχουν μεταφέρει την αγωνία τους για τις τεράστιες ελλείψεις εργατών γης.
«Στην Ιεράπετρα είναι τα μισά θερμοκήπια της χώρας και στην Ηλεία και στην Μεσσηνία. Κάθε θερμοκήπιο χρειάζεται έναν εργαζόμενο ανά στρέμμα. Στην Ιεράπετρα απαιτούνται 30 χιλιάδες εργάτες. Άλλοι λένε ότι κινδυνεύουν να μην μαζευτούν οι ελιές και να χάσουμε 1 – 1,5 δις ευρώ από την συνολική αξία ελαιολάδου 3 δις ευρώ» είπε.
Πηγή: npress.gr
Σας άρεσε; Πατήστε... |
---|