Τέλος για Μαρινάκη και Αλαφούζο... « Enimerosi 247

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Τέλος για Μαρινάκη και Αλαφούζο...


Ο Βασίλης Βέργης γράφει ότι ο Παναθηναϊκός είδε επιτέλους το «φως το αληθινό» για τον «τουρίστα» το οποίο μέχρι πρότινος «στήριζε» μαζί με τον Ολυμπιακό.


Να το ξεκαθαρίσω από την αρχή ώστε να μην γίνονται παρεξηγήσεις:


Δεν αναβίωσε χθες καμία συμμαχία τύπου 2016 «ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός». Η κοινή τους στάση εναντίον του Κλάτενμπεργκ δεν συνεπάγεται πως η πλευρά του Αλαφούζου επιστρέφει δίπλα σε εκείνες των Μελισσανίδη, Σαββίδη. Συμφώνησε στην περίπτωση Κλάτενμπεργκ και ορθότατα συντάχθηκε με τους άλλους δύο στην κίνηση των «11» για να τελειώνει αυτό το παραμύθι με τον Άγγλο που παίρνει 500.000 ευρώ ετησίως από την Super League για να… πίνει καφέ ως δήθεν υπεύθυνος διαιτησίας. Κανονικός τουρισμός με επιδότηση!


Αυτή η κίνηση έχει δύο ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ προεκτάσεις:


1. Επιβεβαίωσε απόλυτα ότι πλέον ο Αλαφούζος δεν είναι σύμμαχος, αν προτιμάτε δεν συμπορεύεται με τον Μαρινάκη, αλλά βρίσκεται «απέναντι». Έως πότε, δεν το γνωρίζω. Άλλωστε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού συνηθίζει να αλλάζει απόψεις. Αναφέρομαι σε αυτό που συμβαίνει ΣΗΜΕΡΑ. Το οποίο ξεκίνησε όταν πέρυσι, πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο όπου κρίθηκε το πρωτάθλημα, η Λίγκα του προέδρου Μαρινάκη δεν ανέβαλε το ματς υποχρεώνοντας τον Παναθηναϊκό να παίξει με 16 παίκτες να νοσούν με covid. Με ευθύνη, φυσικά, του Γιοβάνοβιτς που είπε στον ιδιοκτήτη της πράσινης ΠΑΕ «Πάμε να παίξουμε» και πρωτίστως του ίδιου του Αλαφούζου που το αποδέχθηκε αντί να χαλάσει τον κόσμο και να το φτάσει το θέμα μέχρι την ΟΥΕΦΑ με καταγγελίες. Τα έχουμε πει όμως αυτά. Τα φρέσκα είναι πως από τότε άρχισαν να αλλάζουν το «κόζια». Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε με την κροτίδα στον Χουάνκαρ και όσα ακολούθησαν. Με τη στάση του Ολυμπιακού που μιλούσε για «δήθεν τραυματισμό» κατηγορώντας τον Παναθηναϊκό για «ψευδείς γνωματεύσεις» και ότι ήθελε να πάρει το ντέρμπι στα χαρτιά. Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Αλαφούζο και ορθότατα στάθηκε δίπλα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ για το θέμα Κλάτενμπεργκ. Ο Αλαφούζος που είχε υποστηρίξει την εκλογή Μαρινάκη στην προεδρία το 2022, άσχετα αν ο Παναθηναϊκός... δεν χρειάστηκε να ψηφίσει αφού έβγαιναν τα κουκιά και έριξε λευκό. Ολη η πιάτσα όμως γνώριζε ότι η αλλαγή μέσα σε ένα βράδυ από «Πανουργιάς Παπαϊωάνου σε Βαγγέλης Μαρινάκης πρόεδρος της Λίγκας» έγινε με το «σκρινάρισμα» Αλαφούζου.


Οταν ο Μαρινάκης προσέλαβε τον Κλάτενμπεργκ με 500 χιλιάρικα ευρώ ΟΛΩΝ των ομάδων στη Λίγκα και ο κ. Αλαφούζος τον στήριξε ΚΑΙ σε αυτή την απόφαση, έγραφα στο SDNA ότι είναι πρωτοφανή πράγματα. Ο Παναθηναϊκός που είχε κράξει τον Κλάτενμπεργκ όσο ήταν αρχιδιαιτητής στεκόταν αίφνης στο πλευρό του Ολυμπιακού!



Για έναν κύριο που έκανε «τουρισμό» και είχε ΗΔΗ κριθεί ακατάλληλος από τα πεπραγμένα του στην ΚΕΔ.


Χρειάστηκε να γίνουν όσα προανέφερα, να πέσει η κροτίδα στον Χουάνκαρ για να δει ο πρόεδρος του τριφυλλιού το φως το αληθινό ΚΑΙ στο θέμα Κλάτενμπεργκ-Μαρινάκη και να συμφωνήσει με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ οι οποίοι από την αρχή φώναζαν ποιος είναι ο Αγγλος και δεν ήθελαν να του δώσει η Λίγκα ούτε ευρώ. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, όμως. Η κίνηση-συναίνεση Αλαφούζου σήμερα είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ. Και πρέπει να του αναγνωριστεί.


2. Σε ό,τι αφορά αυτό που συζητάνε όλοι, δηλαδή την επικείμενη αλλαγή δεδομένων στο ποδόσφαιρο και το γεγονός ότι η κίνηση των 11 προμηνύει αλλαγή προέδρου στη Λίγκα το καλοκαίρι του 2024 όπου υπάρχουν εκλογές, κρατάω ακόμη μικρό καλάθι. Μέχρι τότε μεσολαβούν πολλοί μήνες και αρκετά ντέρμπι. Ουδείς ξέρει τι μπορεί να συμβεί και να φέρει τα πάνω κάτω. Επίσης ο Μαρινάκης δεν είναι απλός παίκτης που αποδέχεται εύκολα την ήττα. Είναι βέβαιο ότι θα παλέψει με λύσσα για να ανατρέψει την κατάσταση. Οσο πάντως ο Αλαφούζος βρίσκεται απέναντί του, αυτό θα είναι αδύνατο. Ιδωμεν…


Πηγή: sdna.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html