Άρχισε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου με την κατηγορούμενη να αρνείται κατηγορηματικά κάθε σχέση με την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου συναισθηματικά φορτισμένη είπε στην έναρξη της απολογίας της: «Θα ξεκινήσω από την αρχή. Θα σας πω. Ήμουν, είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας και αυτό το δικαίωμα δεν θα μου το στερήσει ποτέ κανείς. Την κατηγορία την αρνούμαι κατηγορηματικά. Είναι κάτι που δεν πέρασε ούτε θα περνούσε ποτέ από το μυαλό μου, να πειράξω έστω και και τρίχα από τη κόρη μου. Αυτό που έχω ακούσει στο σύνολο της ακροαματικής διαδικασίας … δεν μιλούσαν για το παιδί το δικό μου. Δεν ήταν η τζωρτζινα μου».
«Είναι πολύ δύσκολο να μιλάω για την Τζωρτζίνα σε παρελθόντα χρόνο. Να μιλάω για εκείνη, όταν εκείνη δεν είναι εδώ… Όλο το καλοκαίρι το είχαμε περάσει, όλα τα βράδια επειδή ο Μάνος δούλευε, στην πλατεία να κάνει κούνια, τραμπάλα, τσουλήθρα, να παίξει κυνηγητό, κρυφτό. Ήταν της εξωτερικής δραστηριότητας.
Αυτές είναι μερικές στιγμές που δυστυχώς με κάνουν και γυρνάω πίσω», είπε, εμφανώς δακρυσμένη στο δικαστήριο.
Στη συνέχεια, η ίδια άρχισε να περιγράφει τι συνέβη από τη στιγμή της γέννησης της πρωτότοκης κόρης της. «Γεννήθηκε 31-10-13. Η εγκυμοσύνη ήταν ομαλή. Γεννήθηκε με καισαρική τομή γιατί υπήρξε κάποια επιπλοκή τις τελευταίες ώρες. Βγήκε εκτάκτως το απόγευμα στις 7:20», δήλωσε.
Και συνέχισε: «Η Τζωρτζίνα όταν την πήρα, ήμουν η τελευταία που την είδα, γιατί ήμουν σε μέθη. Ήταν ένα πλασματάκι που με το που με κοίταξε, με κοιτούσε με τόση αγάπη πως να σας το εξηγήσω. Ένιωσα ότι αυτό το πλασματάκι με έκανε μαμά για πρώτη φορά. Με αυτά τα ματάκια όταν με κοίταξε, μου έδωσε το νόημα της ζωής. Εκείνη τη μέρα της υποσχέθηκα και της ορκίστηκα θα είμαι πάντα δίπλα της, θα είναι εκεί για εκείνη.
Όσο ήταν μωρό είχε κολικούς, ξαγρυπνούσε. Η Τζωρτζίνα μεγάλωνε φυσιολογικά δίπλα μας. Ζούσαν τότε στο σπίτι που μου είχε παραχωρήσει ο θείος μου. Το 2014 μετακομίσαμε λόγω έλλειψης χώρου, για να έχει κι ένα δωμάτιο η Τζωρτζίνα. Το δωμάτιο είχε μια μεγάλη πεταλούδα και είχε το παρατσούκλι “Μετασλούδα” από την πεταλούδα».
«Δεν την παράτησα ποτέ, ήμασταν μαζί σε όλα»
«Από τη μέρα που γεννήθηκε μέχρι και που έφυγε ήμασταν όλη την ώρα μαζί, ήμασταν μαζί σε όλα Δεν την παράτησα, ήμασταν δίπλα της σε όλα. Έγινα καλύτερος άνθρωπος με τη Τζωρτζίνα, μεγάλωνα μαζί της, ήταν πρωτόγνωρα τα συναισθήματα. Θέλαμε να της δώσουμε βάσεις για τη ζωή της, αξίες, να γίνει καλός άνθρωπος. Προσπαθήσαμε ήμασταν πολύ νέοι…», δήλωσε, κλαίγοντας, η κατηγορούμενη.
Στη συνέχεια, επεσήμανε πως ακόμα δεν έχει μάθει πώς έφυγε η κόρη της. «Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχω μάθει το γιατί. Κανείς δεν μας έχει πεί με αποδείξεις τι έπαθε το παιδί. Με δεδομένα, όχι με εικασίες» είπε η κατηγορούμενη.
Όπως ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η Τζωρτζίνα γύρω στην ηλικία των 3 ετών είχε πρόβλημα με τις αμυγδαλές και με τα αυτιά. Τότε χειρουργήθηκε στο Καραμανδάνειο.
«Η Τζωρτζίνα είχε όλες τις χάρες»
«Θέλω να σας πω για τον χαρακτήρα της Τζωρτζίνας. Ήταν ένα παιδί πάρα πολύ κοινωνικό. Είχε φίλες. Την ήθελαν για φίλη. Την έλεγαν αρχηγό. Της είχαν τρομερή αδυναμία οι δασκάλες της. Άκουσα κάποιες ανακρίβειες για την δασκάλα και τον διευθυντή της Τζωρτζίνας. Στο νήπιο η Τζωρτζίνα μετά τον θάνατο της Μαλένας αρρώστησε και έλειπε και ζήτησε από μένα να βρω το τηλέφωνο της δασκάλας να επικοινωνήσω μαζί της. Η Τζωρτζίνα δεν είχε κανόνες, δεν άκουγε, δεν ήταν το κλασσικό κοριτσάκι με τις κούκλες, τα παραμύθια. Ήταν έξω, ήθελε συνέχεια να είναι βόλτες, έπαιζε μπάλα, ποδόσφαιρο, είχε πάει σε αθλητική ομάδα που ήταν ο πατέρας της».
Συναισθηματικά φορτισμένη η Ρούλα Πισπιρίγκου, συνέχισε περιγράφοντας την Τζωρτζίνα ως ένα παιδί που δεν ήταν φοβισμένο, αλλά ως παιδί που είχε όλες τις χάρες. «Αυτό που άκουσα ότι το παιδί ήταν φοβισμένο και πήγαινε στο γραφείο του διευθυντή να βρει παρηγοριά, δεν ισχύει. Η Τζωρτζίνα μιλούσε παρά πολύ. Συζητούσε τα πάντα. Με τη γιαγιά, με τις φίλες της, ήταν πολυλογού. Αυτό το παιδί είχε τις χάρες όλες. Η εντύπωση που ήθελαν να δώσουν για το παιδί μου είναι εντελώς λανθασμένη. Η Τζωρτζίνα ήταν καλή μαθήτρια. Μαζί διαβάζαμε» είπε η κατηγορούμενη.
Πηγή: newsit.gr