Τι είπε και τι (δεν) ο ηγέτης της Χεζμπολάχ - Τα κύρια σημεία του διαγγέλματος « Enimerosi 247

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Τι είπε και τι (δεν) ο ηγέτης της Χεζμπολάχ - Τα κύρια σημεία του διαγγέλματος




Τα κύρια σημεία της ομιλίας του επικεφαλής της Χεζμπολάχ. Τι είπε.

Ο επικεφαλής της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον Λίβανο, Σαγιέν Χασάν Νασραλά, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά σήμερα (03/11) στους πολίτες της χώρας σχετικά με την πολεμική σύρραξη μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.


Πρόκειται, στην ουσία όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, για την πρώτη επίσημη τοποθέτησή του από την ημέρα που ξέσπασε ο νέος πόλεμος στη Μέση Ανατολή, από τις 7 Οκτωβρίου. Οι μάχες, ωστόσο, μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από την επόμενη ημέρα των δολοφονικών ενεργειών της Χαμάς, με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να κάνει λόγο για 57 νεκρούς από πλευράς ισλαμιστικής οργάνωσης και για 6 νεκρούς από πλευράς Ισραήλ.


Οι περισσότεροι διεθνείς αναλυτές περίμεναν πως ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ θα παρουσίαζε τις επόμενες κινήσεις της οργάνωσης που στηρίζεται από το Ιράν, ωστόσο ο ίδιος σύμφωνα με το Al Jazeera κράτησε μία –σχετικά– ήπια στάση.


Τι είπε και τι (δεν) ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ


Το Al Jazeera κάνει λόγο πως ο Νασραλά στάθηκε, αρχικά στο διάγγελμά του, στους μαχητές αλλά και τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της σύρραξης με το Ισραήλ. Έκανε λόγο, μάλιστα, για «μάρτυρες» ενώ «συνεχάρη τις οικογένειές τους».


Στη συνέχεια, ευχαρίστησε επίσης τα «δυνατά και γενναία χέρια του Ιράκ και της Υεμένης που συμμετέχουν τώρα σε αυτόν τον ιερό πόλεμο», ενώ υπογράμμισε πως η επιχείρηση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στήθηκε αποκλειστικά από εκείνην, χωρίς τη βοήθεια τόσο του Ιράν όσο και της Χεζμπολάχ.


Χαρακτήρισε μάλιστα την επίθεση ως «ένα μεγάλο γεγονός που θα ταρακουνήσει αυτό το καταπιεστικό ... κατοχικό, σφετεριστικό σιωνιστικό καθεστώς και τους υποστηρικτές του στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο».


«Τα πυρά στις ΗΠΑ»


Κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του, που έγινε από τα γραφεία της οργάνωσης, καθώς υπήρχε φόβος για την ακεραιότητά του, ο Νασραλά κατηγόρησε πως πίσω από τον πόλεμο και πιο συγκεκριμένα από το Ισραήλ, «κρύβονται» οι ΗΠΑ.


«Η Γάζα και οι κάτοικοι της Γάζας παραπαίουν κάτω από το βάρος των βάρβαρων, άγριων, βάναυσων, αδίστακτων, ανελέητων αεροπορικών βομβαρδισμών» είπε χαρακτηριστικά.


Κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι παραμένουν "σιωπηλές" μπροστά "στις εικόνες χιλιάδων μωρών και παιδιών που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα ως αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών.


Σε ό,τι αφορά την περαιτέρω εμπλοκή της οργάνωσης στον νέο πόλεμο, ο ίδιος επέλεξε να κρατήσει μία στάση θεατή, συμπληρώνοντας πως η διαμάχη μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ είχε ξεκινήσει ήδη μία μέρα μετά τις επιχειρήσεις της Χαμας.


Πηγή: reader.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html