Αυτοί θα πάρουν το νέο επίδομα ρεύματος – Η μία προϋπόθεση « Enimerosi 247

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Αυτοί θα πάρουν το νέο επίδομα ρεύματος – Η μία προϋπόθεση




Δικαιούχοι της οικονομικής αυτής ενίσχυσης είναι χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά

Προ των πυλών βρίσκεται η εφαρμογή ενός νέου μέτρου στήριξης της Κυβέρνησης που αφορά μια διαφορετική επιδότηση θέρμανσης η οποία δίνεται μέσα από… επίδομα ρεύματος.


Δικαιούχοι της οικονομικής αυτής ενίσχυσης είναι χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά τα οποία θα επιλέξουν την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας για να ζεσταθούν ενώ υπάρχει πρόνοια ώστε να μην κινδυνέψουν από πιθανές ανατιμήσεις στο ρεύμα.


Στην ομλία του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που πραγματοποιείται στην Αθήνα αναφέρθηκε ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι επιβεβαιώνεται ότι η ελληνική οικονoμία έχει επιστρέψει κι ότι πρόκειται μια επιτυχία που ανήκει σε Έλληνες πολίτες.


Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «σε συνέχεια μιας σειράς θετικών ειδήσεων και ανακοινώσεων για την ελληνική οικονομία όσα ειπώθηκαν και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό αλλά και από την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επιβεβαιώνουν ότι η ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει και από το απόλυτο αδιέξοδο έχουμε περάσει σε μια περίοδο ανάκαμψης, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, δημιουργίας νέων ανταγωνιστικών επιχειρήσεων και προσέλκυσης νέων επενδύσεων. Μια επιτυχία που πριν και πάνω απ’ όλα ανήκει στους Έλληνες πολίτες».


Πότε η επίσημη ανακοίνωση


Aκόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε, μεταξύ άλλων, ότι στο πλαίσιο της ενίσχυσης των πολιτών τους επόμενους μήνες στον ενεργειακό τομέα η κυβέρνηση επεξεργάζεται λεπτομερώς μέτρα στήριξης που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα από τον κ. Σκυλακάκη και την υφυπουργό Περιβάλλονοτος και Ενέργειας κ. Σδούκου.



Όπως είπε περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα νέο επίδομα θέρμανσης που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Πρόσθεσε ότι αν από τη νέα χρονιά ξεφύγουν οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων θα επανεξεταστεί νέο σχήμα στοχευμένης επιδότησης για τους καταναλωτές.


«Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα νέο επίδομα θέρμανσης που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό.


Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν απ’ την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ. Παρόλα αυτά σε περίπτωση που από τη νέα χρονιά οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων ξεφύγουν τότε θα επανεξεταστεί άμεσα νέο σχήμα στοχευμένης επιδότησης για τους καταναλωτές.


Η στήριξη της Κυβέρνησης προς τους πολίτες συνεχίζεται, με ξεχωριστή μέριμνα ειδικά για τους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας, με σεβασμό στα δημόσια οικονομικά και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων» υπογράμμισε.


Ερωτηθείς για το θέμα της ακρίβειας είπε ότι πρόκειται για καθημερινή μάχη κα ισημείωσε μεταξύ άλλων ότι θα έχουμε ανακοινώσεις όταν διαπιστωθούν παραβάσεις. «Οφείλουν να σέβονται όλοι τους καταναλωτές, ειδικά σε μια περίοδο εισαγόμενης ακρίβειας» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Η εισαγωγική τοποθέτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη
Καλό μεσημέρι,


Για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, τις δημοσιονομικές επιπτώσεις των παγκόσμιων κρίσεων, τις δράσεις σε κοινοτικό επίπεδο αλλά και την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας μίλησε ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο της Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που πραγματοποιείται στην Αθήνα.


Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Η Ελλάδα είναι σήμερα μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρώπη, με αυξανόμενη απασχόληση, μείωση των ανισοτήτων και βελτίωση των δημόσιων οικονομικών. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει σημαντική βελτίωση της εξωστρέφειας της οικονομίας μας και του πόσο ανοιχτή είναι, κάτι που αποτελεί παράγοντα ζωτικής σημασίας ώστε μια μικρή ανοιχτή οικονομία να ευημερήσει μέσα σε μια νομισματική ένωση.



Δεν γνωρίζουν πολλοί ότι οι ελληνικές εξαγωγές έχουν αυξηθεί, από περίπου το ένα πέμπτο του ΑΕΠ στην αρχή της κρίσης σε περίπου το ήμισυ του ΑΕΠ σήμερα, επίπεδο παραπλήσιο με αυτό των μεγάλων εξαγωγικών οικονομιών της ευρωζώνης. Και η βάση των εξαγωγών μας χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία, καθώς κατανέμεται ισομερώς μεταξύ αγαθών και υπηρεσιών, με σημαντική διαφοροποίηση μεταξύ των διάφορων κατηγοριών αγαθών», ενώ αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα και οδήγησαν στην βελτίωση του επιχειρησιακού περιβάλλοντος στην χώρα μας και κατ’ επέκταση στην βελτίωση των οικονομικών της.



Παράλληλα, τόνισε πως η υψηλή αναμενόμενη κερδοφορία που εμφανίζει η Ελλάδα ως οικονομία, ο υψηλός βαθμός πολιτικής σταθερότητας καθιστούν την οικονομία μας έναν πολύ ελκυστικό προορισμό για επενδυτές και πως το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τους σημαντικούς πόρους που λαμβάνει η Ελλάδα στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα οδηγήσουν στην υλοποίηση του κύριου στόχου της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού: να αυξήσουμε το βιοτικό επίπεδο μέσω υψηλότερων πραγματικών μισθών, που προέρχονται από την ανάπτυξη.



«Η κυβέρνησή μου», ανέφερε, «έχει αναλάβει να εκμεταλλευτεί πλήρως αυτή την ιστορική ευκαιρία. Και οπωσδήποτε θα φέρουμε εις πέρας την αποστολή αυτή».



Σε συνέχεια μιας σειράς θετικών ειδήσεων και ανακοινώσεων για την ελληνική οικονομία όσα ειπώθηκαν και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό αλλά και από την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επιβεβαιώνουν ότι η ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει και από το απόλυτο αδιέξοδο έχουμε περάσει σε μια περίοδο ανάκαμψης, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, δημιουργίας νέων ανταγωνιστικών επιχειρήσεων και προσέλκυσης νέων επενδύσεων. Μια επιτυχία που πριν και πάνω απ’ όλα ανήκει στους Έλληνες πολίτες.



Πηγή: Newsme.gr
Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html