Έτσι έπνιξε τον ΠΑΟ ο Ολυμπιακός - "Κατάπιαν" τον Γκάι - Άλλαζαν δρόμο όταν έβλεπαν τον... « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Έτσι έπνιξε τον ΠΑΟ ο Ολυμπιακός - "Κατάπιαν" τον Γκάι - Άλλαζαν δρόμο όταν έβλεπαν τον...

Κατηγορία Παναθηναικός στις   12:52 π.μ.  |  Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023




Η πρώτη αναμέτρηση των «αιωνίων» για την φετινή χρονιά είχε νικητή τον Ολυμπιακό, που έδειξε ότι η συνέχεια που έχει ως ομάδα είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του. Γράφει ο Θάνος Τσίμπος.


Στην πρώτη συνάντηση της σεζόν ο Ολυμπιακός κέρδισε πολύ εύκολα τον Παναθηναϊκό, σε έναν αγώνα που μάλλον θα είναι ο λιγότερο σημαντικός από αυτούς που θα δώσουν φέτος. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκαν στο παιχνίδι απόλυτα έτοιμοι για να κάνουν αυτό που ξέρουν εδώ και τρία χρόνια, μην αφήνοντας και πολλά περιθώρια στους πράσινους.


Ομοιογένεια vs Ανετοιμότητα


Ο Ολυμπιακός έχει ένα τρομερό πλεονέκτημα απέναντι στους «πράσινους» και θα το έχει για καιρό ακόμα, αφού είναι μια ομάδα που χτίζεται εδώ και τρία χρόνια. Έχει τον ίδιο κορμό παικτών και απλά προσθέτει κάποια νέα στοιχεία. Στο χθεσινό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός έπαιξε με την περσινή ομάδα, συν τον Μιλουτίνοφ, που δεν τον λες και νέο, συν τον Σίκμα που ήταν ίσως ο μόνος που υστέρησε.


Στον Ολυμπιακό δεν ψάχνουν τι να κάνουν σε κάθε περίσταση, ξέρουν αυτοματοποιημένα τι πρέπει να γίνει. Όταν αντιμετωπίζουν αλλαγές στα σκριν, ξέρουν πως πρέπει να αντιδράσουν, όταν κλείνει η ρακέτα ξέρουν πως πρέπει να γυρίσουν την μπάλα, όταν πάρουν ριμπάουντ γνωρίζουν ποιος τρέχει σε ποιο διάδρομο για να βγάλουν αιφνιδιασμό. Όλα αυτά είναι δεδομένα στο μυαλό τους, τα κάνουν αβίαστα και άκοπα, για αυτό η μπάλα μεταφέρεται με τέτοια ταχύτητα.


Στον αντίποδα, για τους παίκτες του Παναθηναϊκού όλα αυτά είναι ζητούμενα. Είναι πολύ φυσιολογικό για μια ομάδα που δεν έχει συμπληρώσει μαζί, 20 προπονήσεις και ακόμα ψάχνει τις καλές πεντάδες της, τους συνδυασμούς των παικτών, να αντιμετωπίσει προβλήματα. Ο Παναθηναϊκός έχει ποιότητα που όμως ακόμα δεν έχει βρει τους τρόπους να την αξιοποιήσει.


Άρα απέναντι σε μια ομάδα, που η ομοιογένεια της, της επιτρέπει οι παίκτης της, να βρίσκονται με κλειστά μάτια, θα είχε δεδομένα πρόβλημα, από την στιγμή που και αμυντικά δεν έχει βρει τους σωστούς συγχρονισμούς στα ροτέισον, στις αλληλοκαλύψεις και στις αλλαγές. Τα 10 τρίποντα του Ολυμπιακού είναι αυτό που λέμε uncontested με τους αμυντικούς είτε να μην υπάρχουν κοντά, είτε να τρέχουν όταν ο παίκτης έχει αρχίσει την κίνηση του σουτ.


Η παρακάτω φάση είναι ενδεικτική της δουλειάς που χρειάζεται να κάνει ο Παναθηναϊκός στην άμυνα του στις περιστροφές.


Ο Λούντζης, παίζει ένα πικ εν ρολ με τον Φαλ και επειδή δεν έχει άμεση πάσα δημιουργεί ένα τρίγωνο με τον Σίκμα. Ο Γκάι σωστά έρχεται βοήθεια για να κλείσει το κόψιμο και ο Σίκμα με μια πάσα βρίσκει τον Κάναν και αυτός με έξτρα πάσα τον Λαρεντζάκη. Η περιστροφή έχει καταρρεύσει και το σουτ είναι εντελώς αμαρκάριστο.


Άμυνα με δαγκάνες


Πέρσι ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την σεζόν ως η καλύτερη αμυντική ομάδα της Regular season και η δεύτερη στην επίθεση. Φέτος δεν γνωρίζω αν θα μπορέσει να κάνει το ίδιο επιθετικά, αλλά η άμυνα του θα είναι σίγουρα από τις κορυφαίες της διοργάνωσης. Η απώλεια του Σλούκα μπορεί να αφαίρεσε ποιότητα, όμως πλέον η περιφερειακή του άμυνα είναι σε ελίτ επίπεδο. Όλοι οι παίκτες έχουν μέγεθος, ένταση και σκληράδα, βάζοντας τρομερή πίεση στους αντιπάλους. Κάπως έτσι έπνιξε τον Παναθηναϊκό στα πρώτα 15 λεπτά, καθώς αργότερα δεν μπορούσε να διατηρήσει τα ίδια επίπεδα έντασης, όμως η δουλειά είχε γίνει. Ακόμα και στις λίγες φάσεις που οι «πράσινοι» κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα και έκαναν επίθεση σε close out καταστάσεις, με το που πατούσαν στην ρακέτα και έβλεπαν μπροστά τον Μιλουτίνοφ, άλλαζαν δρόμο.


Ο Ουόκαπ περιόρισε τον Σλούκα, ενώ και η άμυνα με αλλαγές στο πικ εν ρολ του, του έκοψε την δημιουργία, ο Κάναν με τον Λαρεντζάκη κατάπιαν τον Γκάι, ο Παπαπέτρου φανερά ανέτοιμος, δεν μπόρεσε να πάρει φάσεις από το ποστ και μοιραία η διαφορά άνοιξε. Ο Παναθηναϊκός δοκίμασε αρκετές άμυνες κατά την διάρκεια του αγώνα, όμως όπως και όλα τα υπόλοιπα χρειάζεται χρόνο και τριβή μέσα από επίσημα ματς, κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει.


Για αυτό χρειάζεται υπομονή, ο Παναθηναϊκός έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα για να φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο συνεργασιών και χημείας, καθώς φαίνεται πως λείπουν εργατοώρες στην προπόνηση με όλους τους παίκτες μαζί. Έχει μπει μια αδικαιολόγητα μεγάλη πίεση στην ομάδα για Φάιναλ-4 και νταμπλ, προτού καλά καλά βρεθούν στα παρκέ όλοι οι παίκτες. Ο Αταμάν έχει πολλή δουλειά να κάνει ακόμα και το ξέρει, για αυτό και στα φιλικά έδωσε περισσότερο βάση στην διάθεση και την άμυνα. Η επίθεση αργά ή γρήγορα θα δουλέψει, γιατί υπάρχει ποιότητα, το πίσω κομμάτι όμως είναι ένα ερωτηματικό που θα χρειαστεί πειστικές απαντήσεις μέσα στην χρονιά.


Το παιχνίδι της Παρασκευής είναι εντελώς διαφορετικό, καθώς οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν χαρακτηριστικά που μπορούν να μεταμορφώνονται εντός έδρας. Ο Ολυμπιακός είναι και πάλι το φαβορί, όπως είναι λογικό, αλλά σίγουρα ο αγώνας θα έχει περισσότερες συγκινήσεις.


Πηγή: snda.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html