Επτάχρονος θέλει να πηγαίνει σχολείο σαν κορίτσι - Η μητέρα τον στηρίζει, ο μπαμπάς διαφωνεί και το παιδί είναι στη μέση « Enimerosi 247

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Επτάχρονος θέλει να πηγαίνει σχολείο σαν κορίτσι - Η μητέρα τον στηρίζει, ο μπαμπάς διαφωνεί και το παιδί είναι στη μέση




Η επιλογή ενός 7χρονου αγοριού να πηγαίνει στο σχολείο ντυμένος σαν κορίτσι έχει οδηγήσει τους γονείς του σε ρήξη καθώς η μαμά στηρίζει τον γιο σε αντίθεση με τον μπαμπά που διαφωνεί. Δείτε τι υποστηρίζει κάθε πλευρά.


Η επιλογή ενός 7χρονου να πηγαίνει σχολείο ντυμένος σαν κορίτσι και να προτιμά να πηγαίνει στις τουαλέτες των κοριτσιών αποτελεί την αιτία της κόντρας μεταξύ των γονιών του. Η μητέρα στηρίζει ένθερμα τον γιο όμως ο μπαμπάς διαφωνεί. Το ζευγάρι που σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα ανατροφής του παιδιού συμφωνεί, διχάζεται για την εμφάνιση του 7χρονου στο σχολείο, με αποτέλεσμα να τσακώνεται.


"Παρ' ότι το ζευγάρι δεν βρίσκεται σε διάσταση έχουν δημιουργηθεί δύο στρατόπεδα"


Το θέμα ανέδειξε η εκπομπή "Το Πρωινό" του ΑΝΤ1 όπου μίλησε ο δικηγόρος της μητέρας, Φοίβος Στρουγγάρης, εξηγώντας τι έχει συμβεί και για ποιο λόγο οι γονείς έχουν διαχωρίσει τη θέση τους για το πώς θα διαχειριστούν την επιθυμία του 7χρονου να πηγαίνει σχολείο ντυμένος κορίτσι.


Όπως δήλωσε ο δικηγόρος "η μητέρα είναι έντονα υποστηρικτική προς την επιθυμία αυτή του παιδιού ενώ ο πατέρας είναι πολύ αρνητικός και θεωρεί πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα δημιουργηθεί τοξικό" και συνέχισε λέγοντας πως "στο σπίτι παρότι το ζευγάρι δεν βρίσκεται σε διάσταση έχουν δημιουργηθεί δύο στρατόπεδα".


"Του κάνει πλύση εγκεφάλου η μητέρα" λέει ο μπαμπάς - "Είμαι μητέρα και οφείλω να στηρίξω το παιδί μου" απαντά εκείνη


Στην εκπομπή προβλήθηκαν δηλώσεις των γονι΄ών που αποτυπώνουν το διχαστικό κλίμα που επικρατεί. "Σέβομαι και αγαπώ τον γιο μου. Είμαι έτοιμος να σεβαστώ τις επιλογές του, αν αυτές διαμορφώθηκαν με την προσωπική του κρίση και όχι από την πλύση εγκεφάλου της μητέρας του..." με την μητέρα να ανταπαντά "Ως μητέρα οφείλω να υποστηρίξω τις επιθυμίες του παιδιού μου. Είναι άνθρωπος και έχει δικαιώματα και κανείς δεν θα του πει πως να έιναι ευτυχισμένος....'"


Η θέση του ψυχιάτρου


Στην εκπομπή μίλησε και ο ψυχίατρος, Δημήτρης Παπαδημητριάδης ο οποιίος ανέφερε πως "στα 7 τα παιδιά είναι στα πρώτα στάδια κατανόησης του φύλου τους και βρίσκονται σε διαδικασία εξερεύνησης. Για αυτό και είναι σημαντικό για τους γονείς να αποδέχονται και να υποστηρίζουν αυτή την εξερεύνηση. Θεωρώ αξιέπαινη την στάση της μητέρας του 7χρονου".


Πηγή: dnews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html