Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας με τις δεκάδες απάτες και κλοπές: Προσποιούνταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ « Enimerosi 247

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας με τις δεκάδες απάτες και κλοπές: Προσποιούνταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ




Η συμμορία είχε «χτυπήσει» σε Αιτωλοακαρνανία, Χαλκιδική, Άρτα, Πρέβεζα, Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πέλλα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Έδεσσα και Κιλκίς..


Στη δημοσιότητα δόθηκαν, με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αγρινίου, οι φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των 8 συλληφθέντων που κατηγορούνται ως μέλη σπείρας που παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ ή του δήμου και εξαπατούσαν πολίτες σε όλη τη χώρα.


Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε οι συμμετοχή τους σε τουλάχιστον 44 ληστείες, κλοπές και απάτες αποκομίζοντας κέρδη άνω των 195.000 ευρώ.


Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία τους εδώ.


Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου,  τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2022, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και απατών σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων.


Πιο αναλυτικά, δρώντας σε ολιγομελείς ομάδες, κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες, εντόπιζαν οικίες που διέμεναν ηλικιωμένα άτομα και υποδυόμενοι τους υπάλληλους της ΔΕΗ ή του Δήμου, εισέρχονταν σε αυτές.


Ακολούθως, με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα έπειθαν τα θύματά τους και κατάφερναν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά και τιμαλφή, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν σε κατάστημα που διατηρεί ένα από τα μέλη.



Πηγή: dnews.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html