Κορονοϊός: Φτιάχνουν εμβόλιο που θα χορηγείται από τη μύτη « Enimerosi 247

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Κορονοϊός: Φτιάχνουν εμβόλιο που θα χορηγείται από τη μύτη




Θα είναι το μοναδικό εμβόλιο για τον κορονοϊό που θα χορηγείται από τη μύτη αλλά και το μόνο με εξασθενημένο ιό και όχι mRNA…


Οι επιστημονικές δοκιμές είναι σε εξέλιξη και μέχρι τώρα, δείχνουν ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο που χορηγείται από τη μύτη σε δύο δόσεις, έδωσε σημαντική ανοσολογική απόκριση σε πολλές παραλλαγές του κορονοϊού.


Το εμβόλιο είχε δοκιμαστεί για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος κατά της COVID-19 σε υγιείς ενήλικες, πριν την ανάπτυξη των εμβολίων mRNA που έχουν πλέον εγκριθεί.


Το ρινικό σπρέι ωστόσο, δεν στηρίζεται στην τεχνολογία mRNA αφού παρασκευάζεται από εξασθενημένο ιό. Το γενετικό υλικό του ιού επανακωδικοποιήθηκε για να μετατραπεί από παθογόνο που προκαλεί ασθένειες, σε σταθερό και ασφαλές εμβόλιο.


Οι συμμετέχοντες στη μελέτη που έλαβαν το εμβόλιο κατά τη διάρκεια της δοκιμής είχαν ισχυρές ανοσολογικές αποκρίσεις. Καταγράφηκε επίσης, υψηλή κυτταρική ανοσία και μάλιστα όχι μόνο έναντι της πρωτεΐνης-ακίδας αλλά και πολλών ακόμα ιικών αντιγόνων.


Αξίζει να αναφερθεί ότι κανένα από τα εμβόλια της COVID-19 που ήδη κυκλοφορούν δεν αποτελείται από εξασθενημένο ιό ούτε χορηγείται ρινικά.


Ρινικό εμβόλιο: Είναι εμβόλιο νέας γενιάς;


Τα ευρήματα της μελέτης πρόκειται να παρουσιαστούν σήμερα Τετάρτη (18/10/2023) στο IDWeek 2023, την κοινή ετήσια συνάντηση πολλών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης της Infectious Disease Society of America, στη Βοστώνη.


Όπως δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Johanna Kaufmann: «Τα ευρήματα της μελέτης δίνουν μια εικόνα στο ποια μπορεί να είναι η επόμενη γενιά εμβολίων COVID-19 που παρέχουν διαφοροποιημένη προστασία σε περισσότερους ανθρώπους».


Το εμβόλιο σε μορφή ρινικού σπρέι δεν απαιτεί αποθήκευση σε ειδικά ψυγεία, κάτι που θα διευκόλυνε την αποθήκευση και σε χώρους που δεν έχουν αρκετή ψύξη. Σύμφωνα με τη μελέτη, η ύπαρξη εναλλακτικής λύσης στα εμβόλια για την COVID μπορεί επίσης να αυξήσει την ανταπόκριση των πολιτών σε περιοχές με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού.


Πηγή: iatropedia, medicalxpress.com

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...
Αν σου άρεσε το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κοινοποίηση στο Facebook

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html